Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFBeleaua Kovesi
2017-07-07
17
Sefa DNA e urita de moarte de toata suflarea mafiota care a acaparat statul. Kovesi a devenit o belea pe capul celor care stiu ca risca sa dea socoteala pentru hotiile trecute si viitoare.

 

 

Ultimul scandal insa, cel din interiorul DNA, parte a unui plan mai amplu de inlaturare a lui Kovesi de la sefia institutiei, risca sa o transforme intr-o belea si pentru putinii sustinatori pe care ii mai are. Magistral  lucrat!

 

 

De trei ani, dupa ce primul mare intangibil al sistemului basist, Elena Udrea, a fost luata de procurori, asistam la o dezlantuita campanie de discreditare, intr-un vertiginos crescedo,  al carei unic scop este indepartarea lui Kovesi din fruntea  DNA. De ce? Pentru ca o data dislocata de acolo,  pot instala un Amarie mai spalat, care sa faca praf  DNA si anticoruptia in timp record. Va fi omul numit de PSD, de Dragnea si de oligarhia penala  transpartinica. Iar pentru asta vor utiliza toate armele, indiferent cit de distrugatoare ar fi ele pentru statul de drept, inclusiv  ii vor lua presedintelui Iohannis semnatura pe numirea procurorilor sefi, daca vor vedea ca nu pot cadea la o intelegere cu el.  Kovesi mai are foarte  putini aparatori- presedintele, procurorul general,  Augustin Lazar, ambasadele si parte din opinia publica scapata cu mintea teafara din halucinanta operatiune de manipulare.

 

Kovesi  nu este fara de pata, am mai spus-o, a avut tovarasii nepotrivite- Coldea, Ghita, Oprea si o serie de alti politicieni discutabili- pentru  a-si atinge scopurile, inclusiv cele de cariera, a facut excese, pentru ca se lasa dusa de val si ii place gloria- perioada catuselor, a arestarilor pe banda rulanta, ancheta OUG 13- , are poblema, grava din punctul meu  de vedere, a tezei de doctorat 4% plagiata, si o serie de actiuni pripite si inadecvate-  cum este ancheta cu poligraful a scurgerii inregistrarilor catre RTV. Sunt multe de spus si sustinatorii ei de buna-credinta i-au atras in repetate rinduri atentia asupra abundentei dosarelor pe abuz in serviciu de doi lei, a momentelor alese pentru punerea sub urmarire penala a unor politicieni- Orban in plina campanie, de exemplu. Una peste alta, Kovesi si-a  facut uneori rau de una singura si a dat apa la moara detractorilor.

 

Dar ceea ce nu i se poate contesta este ca a fost de partea corecta a lucrurilor si sub ea DNA a deschis dosare unor  personaje de calibru de care pina atunci nu se atinsese nimeni si a intrat in zone considerate tabu- Microsoft, ANRP,  sanatate.  DNA  a lucrat in forta, are rezultate de exceptie, motiv pentru care a fost constant laudata in toate rapoartele MCV  si sustinuta fara ezitare de Bruxelles, Washington si toate ambasadele tarilor democratice. DNA a ajuns sub Kovesi un model in anticoruptie.  Exact aceste lucruri bune i-au scos din minti pe mafioti. Din cauza ca a bagat batul in musuroiul ”sistemului ticalosit” a ajuns Kovesi indezirabila, urita si impotriva ei s-a coagulat cea mai ampla coalitie pe care am vazut-o.

 

Kovesi si institutia pe care o conduce au ajuns in 2016 in sondajele de opinie la o cota de incredere de 60%  nu doar din cauza rezultatelor obtinute si a sentimentului  ca DNA este cam singura solutie pentru curatarea clasei politice de corupti, ci si din cauza acestei coalitii formate impotriva  ei. Ticalosia atacurilor, personajele  lipsite de orice urma de credibilitate angrenate, agresivitatea presei mogulesti, amploarea  campaniei, limbajul suburban (ultima mostra  a fost oferita miercuri seara  la RTV de  Gelu Visan -  PMP), manipularile grotesti,  toate la un loc au determinat opinia publica sa se pozitioneze de partea lui Kovesi, care, prin contrast, parea fara discutie partea  luminoasa a lucrurilor. Cind personaje toxice precum Ghita, Udrea,  Basescu, Codrin Stefanescu,Nicolae Serban, Plesoianu, Abraham etc,  sau mercenari ai penalilor ca Gidea, Badea, Dumitrescu, Ciutacu, Cretulescu, Ciuvica, Chirieac, Andronic, Curea, Cristoiu,  etc, plus o cohorta de avocati, inculpati si raspopiti ai serviciilor o injura seara de seara pe Kovesi, produc efectul contrar. Pina la un punct este similar  cu ceea ce a reusit alianta celor trei moguli- Vintu, Voiculescu si Patriciu- la alegerile din 2009, cind a iesit Basescu presedinte.

 

Acum insa coalitia este mult mai ampla, direct proportionala cu numarul, in continua crestere, al celor care au probleme cu legea, nu mai exista niciun fel de echilibru si rusine. Au picat pe rind institutii- CCR, ANI-, televiziuni si ziare au trecut cu arme, bagaje  si conturi  in tabara penala-  B1, TVR, Evenimentul zilei, alti jurnalisti sunt precum giruetele, se rasucesc dupa stapin dupa cum sufla  vintul dinspre  servicii. Pentru a o discredita si a forta demiterea lui  Kovesi au lucrat  profesionisti ai serviciilor secrete (Black Cube)in care oameni de afaceri au investit bani grei, i-au fost sparte mailurile,  atacata  familia, a fost amenintata cu santajul, s-au aruncat vagoane de minciuni si intoxicari, intr-un cuvint, i s-a facut viata un iad, la fel si procurorilor  din  DNA care lucrau pe  dosare mari. Pina acum n-au  reusit. Dar amplitudinea manipularilor  isi spune cuvintul: DNA si Kovesi au scazut semnificativ in increderea publica.

 

Ultima lovitura, cea prin care s-a provocat o ruptura in chiar interiorul DNA, este mai devastatoare decit oricare alta. Nimic nu poate fi mai primejdios pentru o institutie cum e DNA-ul sa ai cîrtite care te livreaza penalilor si presei detinute de acestia. Acestea sunt faptele, extrem de grave, de la care au provocat intregul conflict.

 

Din informatiile noastre, grupusculul gravitind in jurul lui DoruTulus este cel care a inregistrat sedinta si a dat-o televiziunii lui Ghita, iar pentru asta trebuia, fara nicio discutie, sa fie dat afara din DNA. Mai cu calm, fara atita ancheta, dar afara. Si Tulus, si Moraru puteau sa-si demonstreze  nevinovatia acceptind testul poligraf,  ca toti ceilalti, care nu este mai ”umilitor” sau ”stalinist”decit cel  la care sunt supusi toti angajatii FBI,  CIA si, mai  nou, procurorii din Republica  Moldova. N-au facut-o. In schimb, fac scandal victimizindu-se si acuzind, post factum, tot felul de presiuni si ingerinte in activitatea lor. Practica tipic romaneasca.

 

Sunt necredibili, s-au trasformat in detractori ai institutiei in care au lucrat atitia ani- bine, rau, asta e alta discutie-si e evident ca sunt niste biete rotite intr-un angrenaj mai amplu care macina de ceva vreme la anticoruptie. Sunt parte a planului  care urmareste  decapitarea lui Kovesi  pentru  a  putea pune DNA sub controlul  politic  si mafiot. Ce-i  mina in lupta? Orice altceva decit binele institutiei si al Justitiei, asa cum clameaza. Sunt convinsa ca in timp vom afla care sunt fortele si ratiunile care i-au atras in acest carusel, dar va fi  prea  tirziu. Raul s-a produs.

 

Acest ultim atac este devastator si magistral tintit pentru  ca el ii pune intr-o situatie delicata pe putinii sustinatori ai lui Kovesi din simplu motiv ca intreaga institutie  a fost girata si creditata, nu doar sefa DNA. Desi Iohannis, ambasadorii SUA si UK au iesit sa-si exprime in continuare increderea in Kovesi si lupta anticoruptie, au introdus o nuanta: sperăm ca DNA sa-si rezolve problemele. Este neplacut cind o institutie  este destabilizata  din interior cu acuze dure la sefa acesteia. Altfel spus, daca acest scandal va continua ( si va continua prin diligentele presei apartinind penalilor), daca dosarele vor bate pasul pe loc, cum se intimpla in ultima  perioada, si anticoruptia va ramine cantonata in controversele din jurul lui Kovesi, sprijinul  acordat ei devine tot  mai complicat. Din acest  punct de vedere, Kovesi a devenit  o belea si pentru sustinatorii ei,  prea multe  scandaluri, prea  multe acuze, riscul destabilizarii DNA.

 

In tot acest context tensionat daca raportul de evaluare comandat  de Tudorel Toader Inspectiei Judiciare va fi negativ si va recomanda demisia  sefei DNA, presedintele va fi in cea mai dificila situatie  de la inceputul mandatului sau. O mentine, isi asuma frontal continuarea crizei si a tuturor acuzelor care i se aduc lui Kovesi,  urmind sa fie tocat de coalitia penala non-stop,  o  demite, isi pierde singurul atu in fata propriului electorat. Va pune capat anticoruptiei, pentru ca in locul lui Kovesi va fi impus un Amariei 2, iar cu asta sansele sale la un al doilea mandat scad dramatic. O stie si Iohannis.  Ramine doar  sa vedem cum va face fata celui mai dificil examen al mandatului sau.

 

 

 

TAGS : kovesi tulus DNA dragnea iohannis penali moraru procuror sef amarie anticoruptie
Recomandari
Comentarii
dan 2017-07-13
Aproape zilnic, in vremurile bune ale DNA-ului, aflam de la tv că mascații au mai descins, legat... și L. C. Kovesi era, ca și acum, șefa DNA-ului. Deci, cu toate bubițele ei, este cea mai performantă. Chiar dacă există riscul să fie înlăturată, să nu uităm de ”stradă”.... poate schimba multe...
ec.i smarandescu 2017-07-10
stimat a domna PORA UN SINGUR LUVCRU VA SCAPA acela ca insasi cel care a instalaro sef dna adica T, BASESCU ASPUS CA NU ESTE PREGATITA PENR=TRU ACEASTA FUNCTIE PARLAMENTUL AR TREBUISA O PEDEPSEASCA SA SCRIE D E 1000DE ORI ART 16 DIN CONSTITUTIE NIMENI NU ESY=TE MAI PRESUS DE LEGE
Vicentio B. 2017-07-10
Stimata Doamna Andreea Pora,

presupun FARA efort situatia si anume ca sunteti "ULTRA - presata de evenimente si timp".
Va sugerez, in limita rezonabilului, sa dati atentie ordinii in care primiti comentariile.
Comentariul scris de mine si publicat de Dvs., NU este cel CORECTAT si COMPLETAT, pe care vi l-am trimes.
In acest fel au ramas anumite greseli evidente (ex.: am scris OBICTIVISMULUI in loc de OBIECTIVISMULUI, PRUROAREA
in loc de PROCUROAREA, etc.) aparute tocmai datorita rapiditatii in folosirea tastaturii Computerului in contextul nemultumirii personale a existentei MEGA - scandalurilor zilnice din Romania.


vulpoiul 2017-07-11
Dumneata ai impresia ca daca urli pe aici cu MAJUSCULELE tale esti mai important ori destept ca restu ? Stai la coada si asteapta randu, ca nu vine nimeni in weekend la servici sa iti aprobe tie comentariile.
MIHAI 2 2017-07-10
Cel mai tare REPROSH adus zilele astea Doamnei Kovesi este acela ca L-A PROTEJAT PE DRAGNEA tinand ascuns dosarul Brazilia lansat de Rise Project. *** Reproshul este cu atat mai tare cu cat a fost lansat de ANTENA 3. *** Sigur ca subiectul Jos Kovesi ocupa un loc fruntash in malaxorul mediatic, dar asta nu inseamna ca ceea ce se intampla ACUM la Antena 3 nu este un eveniment mai putzin important - ma refer la intoarcearea armelor impotriva PSD ului.*** Exista chiar un management mestesugit in implementarea acestei noi orientari. In timpul saptamanii la emisiunile lalaite in care pielenii, roshkastanestii si alte avocatedraghici morfolesc aceeasi vorbarie prafuita , si moderatorii si invitatii simuleaza o oarecare echidistantza , rar intrerupta de atacurile tot mai dese ale Danei Grecu la jugulara lui Dragnea si de interventiile lui Codrin Stefanescu a carui prezentza si stategie de comunicare activeaza la paroxism - prin recul - activitatea glandei antipesediste a oricarui cetatean normal. ***Insa la STIRI si pe fluxul scris care se scurge la baza ecranului nu exista limita de limbaj in marturisirea sentimentelor de ura de moarte fata de batrana gloaba politica inventata de Iliescu . Ma refer la titlurile acelea gen ....MAI PUTINI BANI IN BUZUNAR DE LA 1 IULIE ....SCUMPIRILE ALTERNEAZA CU MARIRILE DE PRETZ ....genul acela care pana nu demult era doar apanajul Realitatii Tv . **** Si mai tare este in week enduri cand la butoane sunt lasate persoana Porumbel / Our Captain fell in love a lady like a dove / si doamna europana Io sub care de fapt e cu mult deasupra . Ma refer la Breaking News urile difuzate cam odata la 15 minute in care se dezvaluie noutati gen Teldrum sau Fiul lui Dragnea pe care le-a publicat Romania Libera acum vreo 18 luni*** Cel mai simaptic este insa faptul ca, pentru a masca oarecum noua linie editoriala cei de la Antena 3 incearca sa agatze cumva Jos PSD ul lor de broderia Jos Basescu si Jos Kovesi cu care si-a obisnuit publicul. *** Asa ca subiectul celor de la Rise Abject a fost transformat intr-un nou argument de demitere a Codrutzei.****In cazul doamnei Kovesi aceasta abordare este cu totul nedreapta. Dansa a facut in realitate adevarate minunatzii ca sa-l INHATZE - vorba inregistrarii audio falsificate - sa-l inhatze pe Dragnea - si inca cu succes vezi condamnarea deja pecetluita a lui pe considerentul ca a chemat votantii la vot si procesul in curs pe tema celor doua maturatoare prinse dand cu mopul in sediul PSD desi erau angajate la Scoala de Fete - care suna a spanac, nu a crima impotriva umanitatii - si totusi iaca cum ocupa rolul Inaltei Curtzi. *** In ceea ce il priveste pe forumistul V.B ii semnalez cu respect ca politia nazista indeobste cunoscuta sub numele de Gestapo nu a decazut niciodata pana acolo incat sa isi ceceteze salariatii cu poligraful - poate si pentru ca respectivul aparat era doar sub forma de proiect.
Nicu Olahus 2017-07-09
ESTE RAZBOI. Multinationalele impotriva poporului roman ! Multinationalele si Soros au de partea lor toti slugoii platiti din presa ticaloasa si angajatii corporatisti snobi si egoisti (numai lor vor sa le fie bine nu le pasa de Romania). ....Multinaţionalele falsifica taxările iar firmele româneşti sunt cocoşate de taxe şi conturi blocate. Multinaţionalele sunt protejate de DNA, de P.P.E. de ambasade. Marile lanţuri de magazine deverseaza aici marfa de mana a doua . Instituţiile de control sunt speriate iar concurenţa locală nu face faţă. Multinationalele au distrus producţia autohtonă iar cetăţenii devin cumpărători captivi..... Programul pesedist (naționalist, în ochii sorosistilor neoliberali), fără vocalize teoretice, propagandistice, urmărește să extragă corect miliarde din circuitele marilor corporații ce lucrează pe piața din România și să le aducă într-un Fond suveran de investiții pentru dezvoltare prin reindustrializare. Nu-i rau deloc ! Este foarte bine !
dai cu spritzu pin la ziua 2017-07-15
baiete, mai bea un pahar cu apa rece...
BASCA 2017-07-10
Sustin din toti bojocii ca aceste rabufniri de patriotism,aceste strigate disperate ale unui bun roman,sa fie date zi si noapte pe post si anume la ore de maxima audienta sau chiar mai mult ,atunci cand vine garda sau se schimba,sus patria!
Vicentio B. 2017-07-09
Stimata Doamna Andreea Pora,
la momentul in care scriu aceste randuri (09.07.2017 - 13:07 CET) sunt 9 mesaje trimese si doar DOUA aparute, ceea ce inseamna ca 78 % din comentariile trimese, NU au "vazut inca lumina zilei" . Este aceasta o mai veche "BELEA" de a scrie un articol, si in functie de anumite criterii, ramase inca fara necesarele explicatii, a se aplica o anumita selectie numita CENZURA ? Ceea ce se spune deschis si in mod loial adevarului si decentei merita apreciat si NU "maturat sub pres".
MIHAI 2 2017-07-10
Cum 9 mesaje ? Adica vrei sa zici ca mai exista inca 7 - 8 mesaje de genul celui cu BELELELE ? Doamne, fereshte !
Vicentio B. 2017-07-09
“BELELE” si ….“BELELE, fiecare cu BELELE sale.

FARA INDOIALA, DGS, Revista 22, Andreea Pora au fost PERMANENT de partea “corecta a lucrurilor". Am preluat formularea de la autoarea articolului. Dar asa cum se afirma “prietenul adevarat la nevoie se cunoaste”, imi permit a spune ca, articolul semnat de Andreea Pora, transmite el insusi si “BELELE”, ceea NU este DELOC POTRIVIT MOMENTULUI. Aceasta NEPOTRIVIRE, NU se poate pune pe seama OBICTIVISMULUI JURNALISTIC, deoarece lipseste necesara MASURA !

Sincer spus, NU-Mi face placere sa constat ca Andreea Pora foloseste notiunea/termenul “BELEA”, in loc de a folosi expresia INDEZIRABIL. Si aceasta NU pentru ca “BELEA” privine din limba TURCA, CI pentru faptul ca, aceasta notiune se foloseste in limba romana cu referire la “ Întâmplare neprevăzută care aduce necaz; pacoste, bucluc, ființă care provoacă numai neplăceri, necazuri, încurcături.”.

DECI intr-un caz de reala importanta NATIONALA COVARSITOARE, am motive temeinice prin a afirma, repet, articolul semnat de Andreea Pora, transmite si “BELELE”.

CONCRET
1.
Afirmatia de substanta din articol “Ultimul scandal insa, cel din interiorul DNA, parte a unui plan mai amplu de inlaturare a lui Kovesi de la sefia institutiei, risca sa o transforme intr-o belea si pentru putinii sustinatori pe care ii mai are. Magistral lucrat!”, este, in opinia mea, imi cer scuze, lamentabil. MOTIVELE:
NU poate avea valoare de “MAGISTRAL LUCRAT!”, cand este vorba de un CRAS DELICT, ORGANIZAT chiar de magistratii suspecti, ei insasi fiind obligati la respectarea prinvipilui fundamental: LEGALITATA ! Andreea trece cu vedeara substanta juridical si anume ca, TINTA acestui DELICT a fost este PRUROAREA SEFA DNA, care NU detinea DOVEZI DIRECTE si/sau INDICII rezonabile cu privire la numele/prenumele SUSPECTULUI.

In acest context, eventuale luari de declaratii din partea celor aflati la/in sedinta in cauza, ar fi fost o solutie INUTILA. Motivul este art. 118 CPP, „declaraţia de martor dată de o persoană care, în aceeaşi cauză, anterior declaraţiei a avut sau, ulterior, a dobândit calitatea de suspect ori inculpat nu poate fi folosită împotriva sa. Organele judiciare au obligaţia să menţioneze, cu ocazia consemnării declaraţiei, calitatea procesuală anterioară.”.

2.
Afirmatia “Kovesi nu este fara de pata, am mai spus-o, a avut tovarasii nepotrivite- Coldea, Ghita, Oprea si o serie de alti politicieni discutabili- pentru a-si atinge scopurile, inclusiv cele de cariera, a facut excese, pentru ca se lasa dusa de val si ii place gloria- perioada catuselor, a arestarilor pe banda rulanta”, este LAMENTABILA.

MOTIVELE sunt evidente: NU exista NICIO dovada in sensul ca “tovarasiile” ar fi fost “nepotrivite”, deoarece Andreea Pora se refera EXCLUSIV la persoane de gen MASCULIN, ceea induce/provoaca interpretari total NEADEQUATE! Andreea Pora a “UITAT” ca numirea Dnei. Kovesi drept Procuror General al Romaniei, a fost INITITIVA Presedintelui Romanie la acea vreme: Traian Basescu. Autoarea a “UITAT” realitatea incontestabila si anume ca. jurist de profesie Kovesi, se afla in posesia unor premii, decorații, onoruri, care NU au fost “initiate” la propunerile “tovarasiilor nepotrivite” la care se refera, din CONTRA:

2012: Ordinul Național „Steaua României” - în grad de Cavaler – Presed. Traian Băsescu;
2014: Premiul „Femei curajoase din România” din partea Ambasadei SUA;
2015: Premiul Grupului pentru Dialog Social (GDS);
2016: Comandor al Ordinului Steaua Polară - Regele Suediei
2016: Premiului „Europeanul Anului” 2016, oferit de Reader's Digest
2016: Legiunea de Onoare din partea Republicii Franceze prin intermediul ambasadorului Franței la București, François Saint-Paul. El a arătat că această distincție a fost oferită pentru devotamentul în lupta împotriva corupției, pentru contribuția la construcția societății, dar și pentru „extraordinarul curaj” în această luptă;

3.
Afirmatia “a facut excese, pentru ca se lasa dusa de val si ii place gloria- perioada catuselor, a arestarilor pe banda rulanta”, este LAMENTABILA !

MOTIVELE : Andreea Pora a “UITAT” sau “NU STIE” , cee ace ar fi TREBUIT sa stie, si anume art. 16 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006, care stabileşte condiţiile în care se organizează escorta persoanelor reţinute sau arestate, iar Poliţia are şi ea un regulament referitor la organizarea escortei.

4.
Afirmatia “Sunt multe de spus si sustinatorii ei de buna-credinta i-au atras in repetate rinduri atentia asupra abundentei dosarelor pe abuz in serviciu de doi lei, ...”, este realmente LAMENTABILA !

Motivele: “abuz in serviciu de doi lei” – reprezinta un CRAS AUTO ANTI- compliment, pe care Andreea Pora doreste sa-l transmita opiniei publice, in special din partea acelora, si nu putini la numar, care sunt OSTILI / dusmani declarati ai GDS, Revistei 22, Andreea Pora & Co.

CHIAR Andreea Pora se dezice de acest “abuz in serviciu de doil lei” prin afirmatia de substanta : “DNA a ajuns sub Kovesi un model in anticoruptie. Exact aceste lucruri bune i-au scos din minti pe mafioti. Din cauza ca a bagat batul in musuroiul ”sistemului ticalosit” a ajuns Kovesi indezirabila, urita si impotriva ei s-a coagulat cea mai ampla coalitie pe care am vazut-o.”

5.
Afirmatia” Din informatiile noastre, grupusculul gravitind in jurul lui DoruTulus este cel care a inregistrat sedinta si a dat-o televiziunii lui Ghita, iar pentru asta trebuia, fara nicio discutie, sa fie dat afara din DNA. Mai cu calm, fara atita ancheta, dar afara.” – este realmente LAMENTABILA ! MOTIVELE: daca SEFA DNA, proceda in acest fel, fara DOVEZI – DATE, ar fost TINTA sigura a unei PLANGERI de comportament ABUZIV, DICTATORIAL, DELICTUAL !

6.
Afimatia “Kovesi a devenit o belea si pentru sustinatorii ei, prea multe scandaluri, prea multe acuze, riscul destabilizarii DNA” este realemnte LAMENTABILA !

Motivele: Andreea Pora, NU face NICIO referire concreta de “sustinatori”, pentru care, din motivele realmente enuntate in mod ULTRA - general, SEFA DNA sa poata primii incadrarea /calificativul de “BELEA”.
7.
Afirmatia “O mentine, isi asuma frontal continuarea crizei si a tuturor acuzelor care i se aduc lui Kovesi,..” - este realmente LAMENTABILA !
MOTIVELE: Andreea Pora “A UITAT” incontestabila realitate si anume, CRIZA nu este SEFA DNA, CI, Drganea & Co. Acesta este “BELEAUA” nationala, care a facut si va face ca Romania sa devina o “BELEA” la UE.

8.
Andreea Pora, “A UITAT”, ceea ce NU avea voie sa OMITA si anume ca, NU dosarele DNA inmultesc locuitorii incaperilor cu zabrele, CI HOTORARILE in Instanta competenta.

vulpoiul 2017-07-08
E o moda in tarile astea ex sovietice sa se tina mortu in geam pentru a incasa pensia.

Parerea mea e ca totul in Romania , incluzand aici presa , justitia , etc se ghideaza doar dupa principiul : Pe afara e vopsit gardu, inauntru leopardu.

Poate de aceea toate articolele sunt despre Kovesi si nu despre DNA.
Manole 2017-07-08
As indrazni sa va contrazic.La cele doua suspendari ale lui Basescu si mai ales la a doua ,parea pus in genunchi,Antenele,Realitatea,Rtv ,multe ziare trageau tunuri ,i-au dat jos guvernul,i-au destructurat majoritatea parlamentara, a fost "lucrat" inclusiv din interior (sa ne amintim de cei care au trecut de partea cealalta in cateva ore,prin tratative pe coridoare),s-a rupt de propriul partid si totusi a castigat ,a revenit,pentru ca marea masa tacuta,nevazuta a cetatenilor,atunci il credeau pe Basescu ca este de partea buna,de partea justitiei,a adevarului.Toti il urau pe Basescu,toti vorbeau de poseta lui Udrea,zi si noapte pe la acele tv,ziare (din pacate azi se afla printre ei si Basescu si Udrea-cum este viata)Sa nu credeti ca pentru unii a contat farmecul oersonal al lui Basescu,ci faptul ca se pozitiona impotriva celor care azi sunt la putere si care inca de atunci erau mari luptatori in demascarea "abuzurilor",a razbunarilor ,a epurarilor politice la care erau supusi.D-na Pora,pe unii ii imbata puterea si pierd legatura cu realitatea.Trei milioane i-au adus la putere dar ii sfideaza pe cei care nu s-au dus la vot,care sunt vreo 5 mil.in tara,il sfideaza pe Presedintele .,ii reduc puterea,atributiunile ,sfidand astfel cei 7 mil cetateni care l-au votat.Sa nu credeti ca toata lumea poate fi manipulata,mintita,nici chiar dintre cei care fac rating la acele tv si ziare,unii o fac din curiozitate sa vada ce sunt capabili si pana unde sunt dispusi sa sarjeze acestia.As indrazni sa cred,sa sper ca la urmatoarele alegeri va fi prezenta mare la alegeri iar opozitia nu trehuie sa faca nimic decat sa existe.Stiti ca unii su votat cu ei doar ca contrapondere a psd ?Iar oamenii care au protestat in iarna au fost o revelatie,au fost frumosi,destepti,civilizati si au aratat ca exista,aud,vad si nu pot fi mintiti ,nu pot fi tratati cinic,cu aroganta.
Marius Nicolescu 2017-07-07
Oh, Doamne! Sunt un admirator al doamnei Kovesi. Dar, dati-mi va rog voie, sa adaug si eu "o pata" in parcursul doamnei Procuror - Sef. Un fapt anume ce m-a frapat si care ma pune pe ganduri si azi. Si asta fara sa fiu telespectator RTV, A3 si mai nou B1 si nici cititor de Evenimentul Zilei. E vorba de judecarea partiala a cazului Microsoft (lipsa condamnari la Kati Andronescu, ministrul lui Cunescu - imi scapa numele, mistrul invatamantului, cel cu studii de chimie in Japonia, si alti, si alti ministri din dosar, de care nu s-a mai auzit nimic. Pe dosarul EADS s-a pus batista. Saniuta, Hrebenciuc, Blaga, si alti si alti ministri de interne s-au facut basma curata. Dar despre Sova, Ponta, Rus s.a. ce se mai aude. Ca Basescu, stim, are invoire de la Bruxelles. Nu s-au construit hoteluri (la propriu si la figurat) numai in Teleorman. In rest, total de acord cu ideile dumneavoastra.
BASCA 2017-07-07
Ca si la Basescu,au aparut nuantele,scamele si matreata pe rever,un mic acces de furie din partea doamnei Kovesi,acu ca-i incoltita si gata,intelectualii implicati isi vor lua mana de pe Joana d`Arc a noastra.Sper sa nu totusi.
Sorin 2017-07-07
Este cam aiurea ce spuneti despre dosare de doi lei pe abuz in serviciu. Pai numai daca te uiti la cate un specimen vezi clar ca este un gunoi bolsevic. Nu trebuie sa va amintesc, doar si Al Capone a fost infundat pe o gainarie, dar presa americana nu a spus ca dosar de doi lei. Asa usor cu afirmatii politically correct!
Laura Popescu 2017-07-07
Dna. Pora, aveti dreptate sa va ingrijorati pentru viitorul DNA. Repetarea obsesiva a propozitiei "o institutie nu sta intr-un om" are rolul de a slabi si mai mult lupta anticoruptie, in ansamblul ei. Omul din varful unei institutii imprima directia de functionare a acesteia si in acest moment, este vital sa o sustinem pe Kovesi. Fortele destabilizatoare au o putere formidabila, dar jurnalismul onest si opiniile puternice si argumentate, ca a dumneavoastra, au un efect major. Faceti tot posibilul sa va faceti auzita vocea, e important sa auzim glasul ratiunii.
Total 17 comments.
18588
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.