Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Parlamentarii, 7.000 de lei în plus la sumele forfetare, începând cu 1 iulie
I.G. - - - -
2017-07-04
Actualitate Interna
0

​Senatorii şi deputaţii primesc începând cu luna iulie sume forfetare mai mari cu aproximativ 7.000 de lei lunar în urma intrării în vigoare a noii legi a salarizării care prevede majorarea indemnizaţiilor de la 7.700 lei brut la peste 13.000 lei brut pe lună. Cuantumul sumelor forfetare va fi stabilit miercuri de către Birourile Permanente Reunite, scrie News.ro.

 

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost convocate pentru miercuri, începând cu ora 12:00. Potrivit proiectului ordinii de zi, conducerile celor două Camere vor discuta ”suma forfetară pentru cheltuieli de organizare şi funcţionare a birourilor parlamentare”, ”demisia lui Marcel Ciolacu din calitatea de membru al delegaţiei Parlamentului României la APCE în urma numirii sale în funcţia de vicepremier” şi formularea unui ”punct de vedere al Birourilor Permanente referitor la sesizarea formulată de Sorin Grindeanu cu privire la condiţiile votării de către senatori şi deputaţi a moţiunii de cenzură din data de 21 iunie 2017”.

 

În privința majorarării sumelor forfetare ale parlamentarilor, Birourile Permanente Reunite vor trebui să aprobe cuantumul acestora în urma majorării indemnizaţiilor. Conform  legii 96/2006 privind statutul senatorilor şi deputaţilor, ”în scopul exercitării mandatului în circumscripţiile electorale, deputaţii şi senatorii primesc lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaţilor şi, respectiv, al Senatului, echivalentă cu o indemnizaţie şi jumătate brută a deputatului, respectiv a senatorului”.

 

Potrivit noii legi a salarizării, de la 1 iulie indemnizaţiile lunare ale senatorilor şi deputaţilor au crescut de la aproximativ 7.700 lei brut la 13.050 lei. Acest lucru înseamnă o sumă forfetară de 19.575 lei / lună, mai mare cu aproximativ 7.000 de lei faţă de cea de până acum. Pentru liderii de grupuri parlamentare, preşedinţii, vicepreşedinţii şi secretarii comisiilor permanente, sumele forfetare vor fi şi mai mari, peste 20.000 lei / lună, deoarece şi indemnizaţiile acestora vor fi mai mari faţă de cele ale simplilor parlamentari, mai arată sursa citată.

 

Cele mai consistente sume forfetare, ca de altfel şi indemnizaţii, le vor avea Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, alături de toţi membrii conducerilor Parlamentului. Dragnea şi Tăriceanu vor avea o sumă forfetară lunară de 25.012 lei la o indemnizaţie brută de 16.675 lei / lună. 

TAGS : parlament liviu dragnea calin popescu tariceanu sume forfetare senat cemare adeputatilor
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
10730
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.