Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Premieră națională: clujenii decid cum vor fi cheltuiți banii din impozite
Dora Vulcan - - - -
2017-05-19
Actualitate Interna
1

Emil Boc anunta ca Primaria Cluj-Napoca va fi prima din Romania care va aplica "bugetarea participativa", un nou pas pe calea informatizarii orasului. Astfel, clujenii vor putea sa propuna si sa sustina online proiecte pentru dezvoltare si modernizare, avand la dispozitie o suma totala alocata de pana la 4 milioane de euro.

 

 

 

 

 

 

"Primaria Cluj-Napoca: prima din Romania care va implementa bugetarea participativa cu ajutorul tehnologiei (online). Clujenii vor decide cum vor fi cheltuiti o parte din banii pe care i-au achitat prin impozite si taxe locale. Cluj-Napoca va fi primul oras din Romania care va aplica bugetarea participativa utilizand tehnologia moderna", a scris primarul Clujului Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

 

 

Acesta anunta ca va fi alocata o suma "intre 1 milion si 4 milioane de euro" pentru proiecte pe care cetatenii sa le propuna in vederea dezvoltarii si modernizarii orasului.

 

 

"Vom utiliza modelul bugetarii participative prin care s-a decis modernizarea Cinema Dacia din Manastur, insa de aceasta data vom include si componenta tehnologica - o aplicatie inteligenta pentru telefoane mobile si calculator, prin care clujenii sa se poata inscrie pentru a propune proiecte si pentru a evalua proiectele trimise de cetateni.

 

Fiecare proiect propus de cetateni, potrivit domeniilor mentionate, va trebui sa se incadreze intr-o limita pe care o vom stabili, intre 50.000 si 80.000 de euro", precizeaza primarul Emil Boc.

 

 

 

Primaria va fi cea care va "filtra" proiectele si va asigura "legalitatea si viabilitatea lor", urmand ca ulterior ele sa fie "supuse votului cetatenilor, pe domenii, fiecare cetatean avand posibilitatea sa voteze cate un proiect din fiecare domeniu".

 

Mai mult, "clujenii pot sa isi faca o campanie pentru promovarea unui anumit proiect", anunta edilul, dupa care "primele 5 proiecte din fiecare domeniu vor fi ierarhizate si supuse din nou unei campanii publice de mediatizare si informare, pentru al doilea vot".

 

"In ordinea numarului de voturi, proiectele vor fi incluse in planificarile de buget ale anului urmator, pentru a fi finantate de Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca", precizeaza Emil Boc.

TAGS : cluj primarie informatizare emil boc impozite
Comentarii
horatiu 2017-05-20
foarte bine ! sa existe transparenta in cheltuirea banului public , sa avem o folosire optimizata a acestora . In context formulez doua intrebari catre domnul Emil Boc 1. daca este adevarat ca anul acesta municipiului Cluj i s-au alocat de 12 ori mai putini bani decit orasului Alexandria . si 2. daca putem decide noi clujenii ca banii colectati de municipalitatea cluj sa fie folositi in proportie de macar 70% loco si doar 30% sa fie virati la doamna Saideh - care cu siguranta ii imparte discretionar la ordinul domnului Dragnea si se alege praful de acestia ...
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3083
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22