Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Autoritatea religioasă din Turcia face public proiectul Marii Moschei din București
Dora Vulcan - - - -
2017-05-19
Actualitate Interna
5

Proiectul Marii Moschei ce va fi construita la Bucuresti a fost postat pe site-ul autoritatii afacerilor religioase din Turcia, transmite Hotnews.ro.

 

 

Lucrările vor fi demarate în acest an, anunță sursa citată, preluată de Hotnews.ro

 

 

 
 
 
 
 
 

 Primaria Sectorului 1 a eliberat, in data de 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30.

 

Primaria sectorului 1 a conditionat eliberarea autorizatiei de construire pentru lacasul de cult de aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal. Muftiatul Cultului Musulman din Romania a depus, in data de 26 ianuarie 2016, la Primaria Sectorului 1, documentatia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergatoare obtinerii autorizatiei de construire.

 
 
 

 
 

Pe 27 mai 2015, Guvernul Romaniei a dat printr-o Hotarare circa 11.000 mp catre Muftiatul Cultului Musulman din Romania pentru construirea unei moschei de circa 1.000 de locuri, pe bd. Expozitiei 22-30. 

 

 

Bulevardul Expozitiei se afla langa Casa Presei - Romexpo, la cateva minute de bd. Kiseleff si Parcul Herastrau, printre cele mai exclusiviste si mai scumpe zone din Capitala. In aceasta artera se afla zeci de hectare de teren liber, pastrate initial ca rezerva de teren pentru eventuala extindere a Romexpo, terenuri ce au ajuns apoi in proprietatea RA-APPS si care au fost fie retrocedate in compensare, fie date in folosinta unor organizatii.

 
 
 
 

 

 

In aceasta zona se afla terenul dat in folosinta gratuita de Guvern pentru construirea unei moschei langa care ar urma sa se construiasca si sediul Marii Loji Nationale din Romania.

 

 

Astfel, in ultimii 10 ani, in zona au aparut mai multe proiecte imobiliare, Primaria Capitalei dand unda verde multor dintre ele: cladiri de birouri cu inaltimi cuprinse intre patru si 24 de etaje, o gradinita, un hotel de 10 etaje.

TAGS : turcia moschee romania bucuresti
Comentarii
horatiu 2017-05-20
ciinii latra - caravana trece . Adica noi romanii de rind putem striga oricit - Ponta si altii au semnat si lucrurile merg inainte . Am avut ocazia sa trec pe linga acel teren in Bucuresti . Este de mirare , fiind asa central cum de nu au gasit romanii - diversii guvernanti - sa construiasca ceva acolo . In schimb vor face turcii moscheie ... sincer mare pacat ...
Florin 2017-05-20
Ups, am remarcat un terorist in imagini...
CHARLIE 2017-05-19
Moschea din Bucuresti : cadoul lui Ponta lui Erdogan! Interesul poarta fesul : Ponta cu fesul si musca pe el.
ion 2017-05-19
e un atentat simbolic la tot ce reprezinta Romania si cultura romana megamoscheia aceasta plasata intr-unul din nodurile urbane ale capitalei, e neo-imperialism otoman si tradare nationala!
eu 2017-05-19
e absolut demential! mai e un pic si redevenim pasalac! trebuie cercetat in profunzime ce intelegeri obscure si nespuse se afla in spatele megalomaniei astea inacceptabile! mai ales ca nu e ceva pe baza de reciprocitate si deTurcia lui Erdogan ne putem lipsi!
Total 5 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
4192
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22