Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tudorel Toader: voi face o comisie pentru inventarierea si desecretizarea arhivei SIPA
Dora Vulcan - - - -
2017-05-19
Actualitate Interna
0

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, la Iaşi, că arhiva SIPA sigur va fi desecretizată. El a ținut să precizeze că, prin funcţia pe care o are, el poate desecretiza tot ceea ce este secret de serviciu.

 

 

 

"Arhiva SIPA sigur va fi desecretizată. Arhiva SIPA eu nu o cunosc, că nu am fost în ea. Probabil are informații pe toate palierele, pe toate nivelele (sic!). Ministrul Justiției poate desecretiza ce e secret de serviciu. Ce este de competența Guvernului poate fi desecretizat prin hotărâre de Guvern. Dacă vor fi acolo și secrete de stat, vor putea fi desecretizate numai la nivel de CSAT. Prin urmare, eu am citit tot istoricul și toate regulamentele și toate comisiile, toate evaluările referitoare la arhiva SIPA", a declarat Tudorel Toader, citat de Agerpres.

 

 

El a menționat că va face o comisie pentru inventarierea dosarelor.

 

 

"Vom inventaria și noi cum au inventariat alții, le vom desecretiza. Sigur, acolo vor fi probabil informații ținând de viața personală, vor fi informații ținând de viața profesională, vor fi informații ținând de viața publică. Le vom aborda pe fiecare în mod adecvat, dar, repet, cu respectarea procedurilor legale, cu respectarea competențelor și a termenului", a spus Toader.

 

Întrebat dacă estimează când va fi desecretizată arhiva SIPA, ministrul Justiției a răspuns cu o întrebare: "Dacă nu știu natura secretului conținut în arhivă, pot spune în ce timp se rezolvă?".

 

 

Toader nu a explicat, însă, de ce anume dacă tot nu cunoaște conținutul arhivei  apreciază că o poate desecretiza arhiva, doar pentru că ”poate”.

 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a aflat vineri la Iași pentru a participa la întâlnirea președinților secțiilor penale ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și Curților de Apel.

TAGS : sipa desecretizare tudorel toader ministur justitie
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1484
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22