Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Justiția suedeză clasează acuzațiile de viol împotriva lui Assange, fondatorul WikiLeaks
E.B. - - - -
2017-05-19
International
1

Procurorii suedezi au anunțat vineri că renunță la ancheta preliminară privind acuzațiile de viol formulate împotriva fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

S-a pus astfel capăt unei saga judiciare de 7 ani, relatează AFPReuters și DPA.

 

"Procurorul Marianne Ny a decis să claseze ancheta pentru viol împotriva lui Julian Assange", punând astfel capăt investigației începute în 2010, a anunțat parchetul suedez într-un comunicat

 

Julian Assange, fondatorului WikiLeaksa respins întotdeauna acuzațiile formulate împotriva sa.

 

Parchetul a precizat că își va motiva această decizie într-o conferință de presă programată la Stockholm la ora 12:00 locală (10:00 GMT).

 

Această decizie este o victorie a australianului de 45 de ani, care a negat întotdeauna acuzațiile formulate împotriva sa în august 2010 de către o suedeză de 30 de ani.

 

Julian Assange este refugiat la sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra din 2012, în speranța că va scăpa de un mandat de arestare european emis de Suedia.

 

El a denunțat că ar fi o manevră cu scopul extrădării sale către SUA, unde riscă să fie urmărit în justiție pentru publicarea unor documente militare și diplomatice confidențiale

TAGS : Assange WikiLeaks viol acuzatii Suedia ancheta clasare acuzatii
Comentarii
Isoscel 2017-05-19
In Suedia esti scapat de condamnare chiar daca iti violezi sora sau mama ! Sau chiar pe bunica moarta !! Socialism suedez !
Total 1 comments.
Mai multe din International
1634
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22