Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Daniel Constantin și exclușii din ALDE înființează Pro România - de care nici Ponta nu e străin
Dora Vulcan - - - -
2017-05-18
Actualitate Interna
0

Fostul copresedinte ALDE Daniel Constantin, alaturi de deputatii Eugen Durbacă, Mircea Banias - ambii exclusi din ALDE, Sorin Cîmpeanu - fost ministru al Educatiei și Damian Florea, vor infiinta un nou partid politic, pe care il vor lansa peste doua saptamani, anunță Evz și Hotnews.ro.

 

 

 

 

 

Noua formațiune se va numi, cel mai probabil, partidul Pro Romania scrie Hotnews.ro iar Evenimentul zilei lansează alte două titulaturi: România noastră sau România mea. În sesiunea parlamentara din toamna noua formațiune ar putea coopta cel putin cinci deputati, suficient pentru a-si forma grup parlamentar, fiind nevoie de minim 10 deputati pentru acest lucru.

 

 

 

Evenimentul Zilei scrie ca au fost contactati deja 15 parlamentari, care se vor ocupa de înființarea organizațiilor județene ale formațiunii și că noua formațiune va fi un vehicul politic pentru fostul premier PSD Victor Ponta.

 

 

De altfel, Daniel Constantin a publicat luni seară, pe ">contul sau de Facebook, o fotografie de la o întâlnire avuta cu inițiatorii noului partid, cu comentariul "Un nou început! #altfel".

 

 

Potrivit EVZ, fostul premier Victor Ponta, apropiat de Daniel Constantin, este la curent cu acest proiect.

 

 

Mai multe partide noi au avut în ultimul timp "Romania" in titulatura: "Partidul Romania Unita" - al lui Sebastian Ghita, "Alianta Romania Noastra" - al lui Marian Munteanu, partide nationaliste, dar si platforma lui Dacian Ciolos, "Romania 100".

 

 

Pe de alta parte, in paralel se desfasoara si procesul privind Congresul ALDE in care Calin Popescu-Tariceanu a fost ales presedinte unic al partidului, dupa ce Daniel Constantin a atacat in instanta delegatia permanenta care a stabilit organizarea acestui congres. Urmatorul termen al acestui proces va fi pe 12 iunie.

TAGS : alde daniel constantin pro romania formatiune noua sorin cimpeanu eugen durbaca mircea banias
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
3371
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.