Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


La indicatia lui Dragnea, Olguta Vasilescu renunta la suspendarea cresterii pensiilor speciale
E.B. - - - -
2017-05-18
Actualitate Interna
0

Comisia de munca a Senatului a eliminat miercuri, cu unanimitate de voturi, la propunerea ministrului Muncii, Olguta Vasilescu, articolul din legea salarizarii care prevedea suspendarea, pana in 2019, a actualizarii pensiilor speciale in functie de majorarea salariilor.

 


 "As vrea din partea initiatorilor sa retragem articolul 40 din textul legii care tocmai s-a votat in comisie, sa nu mai apara in plen", a solicitat ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, in cadrul dezbaterilor din comisia de munca a Senatului.

 

Presedintele comisiei, Ion Rotaru (PSD), a supus la vot eliminarea articolului 40 din legea salarizarii, prin care actualizarea tuturor pensiilor speciale in functie de majorarea salariilor era suspendata pana la 1 ianuarie 2019. Votul a fost unanim pentru eliminarea respectivei prevederi, conform ziare.com.

 

Liviu Dragnea a transmis, miercuri, la Antena3, ca a cerut "sa se elimine art 40. Am cerut sa il scoata pentru ca despre pensii vom discuta dupa ce se finalizeaza legea salarizarii ca si acolo trebuie sa fie pusa ordine in sistem. Si sistemul de pensii are nevoie de o reglementare, de o punere in ordine. Avem curajul sa dicutam si acest subiect, dar separat".

 

Cu aproximativ doua ore inainte de votul eliminarii, comisia de munca a Senatului a adoptat, la propunerea Ministerului Muncii, un amendament la Legea salarizarii prin care actualizarea tuturor pensiilor de serviciu in functie de majorarea salariilor se suspenda pana la 1 ianuarie 2019, in loc de 2022.

 

"E un pas inainte spre legalitate, dar tot nu e legal. (...) Si un an, si trei zile, si sapte zile, daca vorbim de discriminare, este ilegal. Este neconstitutional. (...) Nu poti sa stabilesti o pensie mai mare decat cea care e in plata pe o functie similara. Dumneavoastra interveniti in corpul unei legi organice, legea 223 cu un articol si imi suspendati temporar dreptul pe un an de zile. Este neconstitutional. Ca e o zi, ca sunt doua zile (...) tot neconstitutional este articolul", a declarat Dumitru Coarna de la Sindicatul politistilor.

 

Senatoarea liberala Carmen Harau a anuntat ca PNL ar putea ataca la Curtea Constitutionala articolul, argumentand ca drepturile odata castigate nu se pot anula.

 

"Nu taie nimeni pensiile, noi nu suntem Boc. E o mare diferenta. E vorba de cu totul si cu totul altceva (...) Vorbim despre faptul ca prin aceasta lege a salarizarii stabilim niste salarii care vor fi duble sau chiar triple si in cazul demnitarilor, si in cazul armatei, si in cazul magistratilor s.a.m.d. Iar prin legile speciale aceste pensii se actualizeaza in functie de salariile care sunt in plata. Asta inseamna un impact pe sistemul de pensii foarte mare. Trebuie sa avem o abordare foarte corecta a sistemului de pensii. Nu taie nimeni nicio pensie si niciun drept aflat la ora actuala in plata", a replicat ministrul Muncii, Olguta Vasilescu.

TAGS : Dragnea Olguta Vasilescu pensii speciale crestere senat Legea salarizarii dezbatere
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
2646
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.