Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


„Proștii Europei. Cum se sinucid civilizațiile”, un nou volum de Traian Ungureanu
Traian Ungureanu - - - -
2017-05-16
Cultura
0

Editura Humanitas publică o nouă carte semnată de Traian Ungureanu – Proștii Europei. Cum se sinucid civilizațiile, un volum de eseuri care discută criza europeană a migrației, locul statelor Estului în UE și problemele politice și morale ale societății românești, așa cum le cunoaștem de aproape 30 de ani.

O parte din texte au apărut în revista 22 și au fost special pregătite pentru publicarea în volum.

 

„Proștii Europei începe cu o insultă, pe copertă, și continuă, între coperți, cu apărarea celor insultați. Cartea lui Traian Ungureanu măsoară critic îndepărtarea elitelor de omul de rând și de înțelesul democrației europene.

 

Semnele rău prevestitoare adunate în această carte sunt o colecție de anomalii derutante pe care n-am obișnuit să o numim actualitate. În Occident, toleranța față de intoleranța terorismului, migrația nelimitată și suferința gândirii sub apăsarea unui nou dogmatism. În România, disprețul politic plenar pentru lege dar și naivitatea față de adevărata istorie din care au crescut problemele caracterului național.http://revista22.ro/files/news/manset/default/Prostii-Europei-APROBAT(1).jpg

 

În Vest și în Est, slăbită de conformism, aroganță și ignoranță, civilizația europeană pierde teren. Cultura și convingerile care dădeau stălucirea lumii europene se clatină. Clasa conducătoare găsește democrația neconvenabilă. Un nou model de viață și gândire neagă vehement tradițiile istorice în care am trăit până de curând.

 

Fără adevăr, dezbatere și valori, degradarea lumii europene poate deveni ireversibilă. Cartea lui Traian Ungureanu vorbește fără compromisuri despre  rătăcirile îmbietoare care riscă să ne devină destin.“

 

Lansarea volumului Proștii Europei. Cum se sinucid civilizațiile are loc la Bookfest, pe 27 mai, ora 17:30, la standul Editurii Humanitas. Vor vorbi H.-R. Patapievici și Radu Paraschivescu.

TAGS :
Mai multe din Cultura
Comentarii
Total 0 comments.
3342
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.