Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFLiviu Dragnea, săracul socialist putred de bogat
2017-05-09
4
Tu, votantul PSD, bugetar sau nu, ai bani de o vacanță în Brazilia? Una măcar, nu mai multe, așa cum își permite Liviu Dragnea.

 

Mi-aș dori să stau de vorbă cu un susținător al PSD. Cu unul de bună-credință, cu un om școlit, muncitor, care trăiește dintr-un salariu modest, la fel ca mulți români, cu un om ca­re a votat partidul acesta pentru că a crezut în valorile de stânga. Nu l-am întâlnit până acum, deși cred că, în afară de asistații social, de veșnicii clienți de partid, afa­ceriști de casă cărora le-a mers toată viața bine cu PSD la putere, în afară de unii bu­getari, nu toți, dar mulți, care și-au moștenit parcă prin testament birouașele călduțe, trebuie să mai existe și oameni care au votat „roșu“ pentru că ei cred în socialism. În so­cialismul lui Liviu Dragnea.

 

Aș vrea să mă uit în ochii unui astfel de om, pentru care gândirea depășește nivelul sce­nariilor cu binomul care vrea să le distrugă viața unor bieți politicieni, cu Soros care ne fură țara sau cu neamțul Iohannis care ne vinde străinilor, și să îl întreb: ce fel de social-democrați sunt cei care ne conduc acum? Aș vrea să îl întreb dacă el, votantul de stânga, este mulțumit cu viața lui, în care se trezește dimineața, muncește până noap­tea, își plătește dările la timp, respectă legile și își drămuiește, de la o lună la alta, fiecare leuț? Aș vrea să mă uit în ochii unui astfel de om și să-l întreb cum crede el că este posibil ca niște inși ale căror meserii par să se de­fi­nească simplu – oameni politici -, niște in­di­vizi care au muncit toată viața la stat, schi­m­bând un fotoliu de șef cu altul tot de șef, ar putea, în România ultimelor trei de­ce­nii, să își justifice averile de milioane?

 

Și nici nu-ți trebuie prea multă carte ca să răspunzi la o astfel de întrebare. Nu-ți trebuie nici măcar să faci pe detectivul. Nu trebuie să te uiți, să zicem, la „dușmanii“ PSD, la cei care îți șoptesc că partidul acesta este putred din naștere. Că este ciuma roșie. Să presupunem că nu vrei să crezi în toate astea. Atunci, ai nevoie doar de o doză firească de bun simț, de o analiză rece, poate chiar dură a vieții tale și a ceea ce vezi în jur ca să poți da un răspuns la în­trebarea: acești social-democrați în care tu crezi, acești oameni care îți spun că trăiesc din bani cinstiți câștigați din munca la stat ce au în plus față de tine de și-au făcut averi la care tu nici măcar nu poți visa?

 

Să-l luăm, de exemplu, pe Liviu Dragnea. Con­dam­nat definitiv la închisoare cu suspendare, judecat într-un alt dosar de corupție, lider al so­cial-democraților și al Camerei Deputaților, ba­ron de Teleorman, așa cum îl numesc ina­mi­cii. Bugetar de-o viață. Lăsăm la o parte milioanele de euro din afaceri dosite prin pa­radisuri fiscale. Să zicem că în astea nu vrei să crezi. Lăsăm la o parte cocotierii. Ți se par, poate, o glumă. Lăsăm la o parte vacanțele în Brazilia sau prin tot felul de țări calde, la par­tide de prins pește oceanic. Dar chiar și aici, dintr-un salariu nu foarte mare de func­ționar public, ce român cinstit crezi și-ar per­mi­te să-și plătească măcar biletul de avion și cazarea într-un astfel de loc? Tu, votantul PSD, bugetar sau nu, ai bani de o vacanță în Brazilia? Una măcar, nu mai multe, așa cum își permite Liviu Dragnea. Lăsăm la o parte sutele de milioane de euro de la buget pom­pa­te în conturile Teldrum. Poate crezi în coin­ci­dențe de genul că niște prieteni din ti­ne­rețea lui Dragnea, tocmai ei!, au ajuns geniali în afaceri, motiv pentru care câștigă, de ani, li­citații cu statul, în special la Teleorman.

 

Dar hai să analizăm altfel, uitându-ne în ave­rea la vedere a liderului PSD, cea din de­cla­ra­ție. În ultima, datată decembrie 2016, scrie că, într-un an, a câștigat aproape 69.000 de lei din salariile de deputat și din cel de fost ministru al Dezvoltării. Asta înseamnă că Drag­nea a muncit de aproape 5.750 de lei lu­nar. Un venit bunicel pentru România, dar im­po­si­bil de justificat o vilă întinsă pe două stră­zi din Alexandria, cu piscină, cu teren de te­nis, cum nu prea găsești în gospodăriile ro­mâ­nești. Ca­sa n-ai să o mai vezi în ultima lui de­clarație de avere, i-a lăsat-o fostei soții, și aproa­pe că nici nu mai contează dacă tu, votantul de stân­ga, sau eu, cel de dreapta, mai credem că este tot a lui Dragnea și acum. Întrebarea rămâne aceeași: de unde a avut bani pentru ea? Tu, din salariul tău, ai avea?

 

Putem merge și mai departe. Șeful social-de­mocraților a mai avut niște venituri, 280.000 de lei, din închirierea unor spații de prin Tur­nu Măgurele. Dar și aici apare aceeași între­ba­re: din ce bani și-a luat acele proprietăți? Tot din salariul de angajat la stat? Apropo, tu ce ar trebui să închiriezi din averea ta ca să câș­tigi, într-un an, acești bani? Sau cât de ușor ți-ar fi să scoți pe loc, acum, din buzunar, 10.500 de lei și să îi donezi cuiva? Liviu Drag­nea a făcut-o, în decembrie anul trecut, în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, când a luat acești bani din con­turile lui și i-a transferat în cele ale PSD.

 

Nu-ți prea ies calculele, nu-i așa? Eu cred că nici lui Dragnea nu-i ies. Dar lui îi iese alt­ce­va. Îi iese de minune, de zeci de ani, păcălirea oa­menilor de bună-credință. Îi ies afacerile prin interpuși, cele în care tu nu vrei să crezi. Îi ies gospodăriile pe sute de metri pătrați, pe care tu nu ți le permiți din bani munciți cin­stit. Îi ies vacanțele de lux, pe care tu nu le poți plăti din salariu. Un singur lucru nu îi iese lui Liviu Dragnea. Să schimbe legile, să gra­țieze infractorii. Să scape și el, așa, de răs­punsul la toate întrebările de mai sus. 

TAGS : psd liviu dragnea avere dragnea teldrum alegeri parlamentare votant psd baroni brazilia dragnea vacanta brazilia dragnea condamnat dragnea infractor
Recomandari
Comentarii
victor 2017-05-11
Priviti-l pe nea Sandu, spre exemplu (pensionar, 43 ani vechime in munca). Osa va raspunda in felul urmator: toti politicienii fura, lua-i-ar dracu pe toti dar macar astia ne-o dat si noua, aialalti numa ne-au taiat
BASCA 2017-05-10
Este specia de vertebrata care populeaza arii intinse din America de Sud,Asia si Europa de Est. S-a dezvoltat pe terenul fertil al cadavrului descompus al marxism-leninismului si continua traditia dublei masuri si al dublului discurs,lichelele sunt aceleasi, increzatoare in sine si sucitoare de minti subtiri.Vor cadea pentru ca simtul realitatii le lipseste si nu cunosc decat un adevar,al lor.
Gladiatorul 2017-05-10
Intrebari multe. Intrebari reale. intrebari, mai ales, pertinente. Am un singur raspuns la intrebarea: "Tu, din salariul tau, ai avea"? Un raspuns extrem de simplu. Romanul nu are un raspuns pentru niciuna din intrebarile dumneavoastra pentru ca nu are dubii. Romanul este cugetatorul de necontrazis al Planetei. Romanul este, in privinta conducatorilor PSD, detinatorul adevarului absolut. Am avut prin 2004 o discutie, amicala pot zice, cu o "mostenitoare prin testament a unui birou" in Primaria orasului. O discutie despre un alt specimen sarac-bogat al nesfarsitei noastre tranzitii - Adran Nastase -. Am intrebat preopinenta persoana de ce crede ca Nastase este o persoana nepatata. Mi-a raspuns, lasandu-ma perplex, ca el are averea nu pentru ca a furat ceva din tara asta ci pentru avea bani de pe vremea socrului sau care fusese ministru. Daca tatal Danei Nastase ar fi furat cat a furat A. Nastase, ar fi putrezit de mult timp in inchisorile ceausiste. Dar, am schimbat subiectul cand am inteles ca persoana respectiva refuza autogandirea preferand sa gandeasca asa cum ii dicteaza partidul. E foarte greu, doamna Ursu, sa educam o natiune atunci cand 70 % din populatie a ramas la litera abecedarului : "O + I = OI".
profesoru 2017-05-10
"Nu l-am întâlnit până acum, deși cred că, în afară de asistații social, de veșnicii clienți de partid, afa­ceriști de casă cărora le-a mers toată viața bine cu PSD la putere, în afară de unii bu­getari, nu toți, dar mulți, care și-au moștenit parcă prin testament birouașele călduțe" - i-aţi uitat tocmai pe pensionari, care formează majoritatea electoratului PSD.
Total 4 comments.
16943
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.