Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


François Hollande: Atacul informatic asupra campaniei lui Macron nu va rămâne fără răspuns
E.B. - - - -
2017-05-06
International
0

Președintele francez François Hollande a dat asigurări că atacul informatic masiv asupra unor documente ale echipei de campanie a candidatului de centru Emmanuel Macron, publicate chiar înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale de duminică, nu va rămâne "fără răspuns".

 
 

"Știam că existau aceste riscuri în timpul campaniei prezidențiale, pentru că s-a întâmplat și în alte părți. Nimic nu va rămâne fără răspuns", a declarat Hollande pentru AFP, preluată de Agerpres.


"Trebuie lăsat să se desfășoare anchetele", a adăugat el, la capătul unei vizite la un muzeu parizian, în compania Regelui Mohammed al VI-lea al Marocului.


Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron a denunțat vineri seară un "atac informatic masiv și coordonat", după apariția pe internet a unor informații "interne" precum e-mailuri sau "documente contabile", spunând că este vorba de o "operațiune de destabilizare" cu o zi înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale.


Comisia națională de control privind campania prezidențială, care s-a reunit sâmbătă dimineață, a recomandat instituțiilor media "să dea dovadă de responsabilitate și să nu transmită aceste materiale, pentru a nu afecta sinceritatea scrutinului".

 

 

 

****************************

 

 

Conform ultimelor sondaje publicate vineri, înainte de încheierea campaniei oficiale, Emmanuel Macron este marele favorit, fiind cotat cu procente cuprinse între 61,5% și 63% din voturi, comparativ cu 37%-38,5% pentru Marine Le Pen

TAGS : Francois Hollande Franta Macron atac informatic raspuns ancheta
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1767
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22