Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


DNA: încă două mandate de arestare, în lipsă, cerute pentru Sebastian Ghiță
Dora Vulcan - - - -
2017-04-26
Actualitate Interna
0

Procurorii anticorupţie cer încă două mandate de arestare în lipsă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță.

 

 

 

Anchetatorii au cerut emiterea de mandate arestare pe numele lui Ghiță în dosarul cunoscut opiniei publice sub numele de Ghiță-Ponta-Blair și în cel în care fostul parlamentar este urmărit penal alături de cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Herțanu, transmite Agerpres care citează surse judiciare.

 

 

 

Una dintre cereri ar fi fost depusă la Înalta Curte de Casație și Justiție, măsura preventivă fiind cerută în dosarul Ghiță-Ponta-Blair, în care Sebastian Ghiță este urmărit penal pentru spălare de bani în legătură cu vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair.

 

 

 

O altă cerere de emitere a unui mandat de arestare pe numele lui Ghiță a fost depusă la Tribunalul Prahova, măsura fiind solicitată în dosarul "Herțanu", în care Ghiță este urmărit penal pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat.

 

 

 

Acestea sunt singurele dosare care îl vizează pe Ghiță în care procurorii nu ceruseră arestarea preventivă a fostului deputat.

 

 

 

După ce a fugit din țară, pe numele lui Ghiță au fost emise două mandate de arestare în lipsă, date de Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea de Apel Ploiești.

 

 

 

Fostul deputat se află în prezent în Serbia, de unde autoritățile române încearcă să obțină extrădarea.

 

 

 

Conform site-ului instanței supreme, cererea de emitere a celui de-al treilea mandat arestare a fost depusă pe 21 aprilie și are ca termen de soluționare data de 9 mai.

 

 

 

DNA a cerut acest mandat de arestare în dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat pentru că l-ar fi mituit pe Iulian Bădescu, fost primar al municipiului Ploiești.

TAGS : dna sebastian ghita mandate arestare
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1134
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.