Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Vaccinul antirujeolic, scos la export deși în România e deficit.Lege PSD-ALDE cu dedicație
Dora Vulcan - - - -
2017-04-21
Actualitate Interna
1

Aproape 4000 de doze de vaccin antirujeolic vor fi scoase la export, deși în Romania 5000 de persoane s-au îmbolnavit de rujeola, iar 22 de copii au murit din cauza infecției.

 

 

 

 

In plină criză a rujeolei distribuitorii au notificat Agenția Națională a Medicamentului că scot de pe piața din România aproape 4000 de doze de vaccin împotriva rujeolei,  in condițiile în care acum 10 zile Ministrul Sănătații, Florian Bogod afla ca stocul de vaccinuri împotriva rujeolei e pe zero in 10 județe încă din luna februarie, scrie paularusu.ro.

 

 

 

 

Distribuitorii au notificat Agenția Națională a Medicamentelui ultima oară acum 6 zile că vor trimite la export 1350 de doze de vaccin împotriva rujeolei.  Din 22 martie , de când au mai murit încă trei copii de rujeolă,  3.893 de doze de vaccin au fost anunțate la export, două treimi deja au plecat spre alte țări din Europa.

 

 

 

Datele sunt oficiale, le găsiți aici.

 

 

Distributorii sunt obligati printr-un ordin de ministru  să notifice exporturile înainte cu 10 zile de a fi efectuate, declară pe proprie răspundere că în țară sunt suficiente doze de vaccin. O nebunie, fiindcă legea nu pedepsește în niciun fel pe cei care vând în străinătate medicamentele care sunt necesare în România.

 

 

 

PSD și ALDE au votat ieri o lege care sporește numărul exportatorilor de medicamente

 

 

 

De ieri și farmaciile vor putea vinde angro medicamente la export, scrie sursa citată. E noua lege pe care coaliția PSD-ALDE a votat-o miercuri în Parlament. Ce înseamnă asta? Legea dă liber la exportul paralel de medicamente pentru orice farmacie sau lanț de farmacii.

 

 

 

Efectul va fi devastator pentru pacienții români, potrivit sursei citate care susține că acesta este sensul scăderii prețului medicamentelor: o manevră politică cu dedicație făcută în trei pași:

 

  • mai întâi prețul medicamentelor a devenit cel mai mic de pe piața europeană;
  • datorită scăderii prețului din România, țările europene care au cuprins în legislația lor importul de medicamente mai iefitine din Comunitatea Europeană vor cumpăra orice vând exportatorii români;
  • lista exportatorilor de medicamente crește masiv datorită adăugării lanțurilor de farmacii la comerțul cu medicamente pentru pacieții din străinătate.  

 

 

 

Distribuitorii de medicamente decid cine trăiește și cine moare: medicamentele care vor pleca sunt destinate pacienților români, abia după ce sunt acoperite nevoile interne aceste medicamante ar trebui să poată fi exportate. Cazul vaccinului împotriva rujeolei arată însă cum stau lucrurile pe piața românească de medicamente.

TAGS : sanatate agentia medicamentului notificare export vaccin antirujeolic
Comentarii
Daniela 2017-04-22
Din infectii intraspitalicesti se moare cu zecile de mii pe an, asta nu e urgenta? , obligativitatea vaccinarii e o prioritate nu pentru sanatatea noastra ci pentru cei care fac bani din vaccinare.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
5298
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22