Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Atac armat pe Champs-Elysées: Un polițist ucis, atacatorul împușcat. SI revendică acţiunea
E.B. - - - -
2017-04-20
International
0

Un polițist și-a pierdut viața, iar alți doi au fost răniți joi seară în cursul unui schimb de focuri pe celebrul bulevard Champs-Elysées din Paris.

 

 

UPDATE:  Agresorul a fost împușcat, au făcut cunoscut surse concordante, care a comis atacul cu trei zile înainte de alegerile prezidențiale din Franța.

 

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul armat.

 

Presupusul autor al atacului armat care a costat viața unui polițist joi seară pe bulevardul Champs Elysées la Paris era vizat de o anchetă antiteroristă pentru că își manifestase intenția de a ucide polițiști, au făcut cunoscut pentru AFP, preluata de Agerpres, surse apropiate anchetei.

 

O percheziție era în curs de desfășurare în noaptea de joi spre vineri în departamentul Seine-et-Marne, în aglomerația pariziană, la domiciliul acestui individ. Este vorba despre titularul documentului de înmatriculare a mașinii folosite pentru atac.

 

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul armat care a costat viața unui polițist și a rănit altul joi seară pe bulevardul Champs Elysées din Paris, potrivit unui comunicat publicat de organul său de propagandă, Amaq, scrie AFP.

 

"Autorul atacului de pe Champs Elysées din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul și este unul dintre combatanții (organizației) Stat Islamic", a scris Amaq

 

 

 

 

 

 

***************************

 

 

 

Un bărbat neidentificat a deschis focul, în această seară, pe bulevardul parizian Champs-Elysées. Doi polițiști au fost răniți grav, iar unul dintre ei a decedat, potrivit BFMTV. Atacatorul a fost ucis, iar autoritățile franceze nu exclud varianta unui atac terorist
 

 

Direcția antiteroristă a Parchetului din Paris s-a autosesizat în această seară.

 

Premierul ministre Bernard Cazeneuve va merge la Palatul Elysée, cel mai probabil pentru o reuniune de criză convocată de președintele Francois Hollande.

 

Potrivit Le Monde, atacatorul s-a dat jos dintr-un automobil și a deschis focul, cu o armă automată, asupra mașinii în care se aflau polițiștii.

 

În prezent, poliția a intervenit în zonă și recomandă pe Twitter să se evite sectorul respectiv și să se respecte indicațiile forțelor de poliție.


Bulevardul Champs-Elysées a fost blocat.

 

Cotidianul Le Figaro anunță că agresorul a fost "neutralizat".

 

 

 

 

Atacul armat a avut loc în zona celebrei braserii Fouquet's, în fața magazinului Yves Rocher, conform Agerpres

 

O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Johanna Primevert, a declarat pentru The Associated Press, că atacatorul a vizat poliţişti care păzeau o zonă din apropierea staţiei de metrou Franklin Roosevelt, o zonă populară în rândul turiştilor.

 

 

 

 

Acest atac are loc cu trei zile înaintea primului tur al alegerilore prezidenţiale.

 

Măsurile de securitate dinaintea scrutinului au fost consolidate, în urma unei serii de atacuri în ultimii ani.

 

 

 

TAGS : Franta atentat atac armat Paris schimb focuri politist mort ranit Champs-Elysees
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
2892
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22