Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tăriceanu, despre amendamentele lui Băsescu care o privesc şi pe Udrea:Mă pronunţ prin vot
E.B. - - - -
2017-04-20
Actualitate Interna
0

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului a declarat, referitor la amendamentele depuse de Traian Băsescu la proiectul Legii graţierii, că fiecare parlamentar are dreptul la iniţiativă legislativă şi la opinie.

 
 
Tăriceanu spune că el se va pronunţa prin vot în legătură cu modificvările propuse de liderul PMP.
 

 

”Fiecare parlamentar are dreptul la iniţiativă legislativă şi eu respect acest drept. După cum ştiţi, orice iniţiativă legislativă urmează un anumit traseu procedural de dezbatere şi, ca atare, cred că este absolut normal ca parlamentarii să îşi exprime poziţiile pe anumite subiecte în dezbatere, fie prin declaraţii, fie prin propuneri de amendamente sau iniţiative legislative. Sunt de acord ca fiecare parlamentar să aibă dreptul la propria opinie. Când vom ajunge să discutăm aceste chestiuni, nu am văzut amendametele, atunci şi eu mă voi pronunţa prin vot”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, conform News.ro.

 

Senatorul PMP Traian Băsescu a depus o serie de amendamente la Legea graţierii, prin care vor fi graţiate pedepsele de sub 10 ani, inclusiv, pe motiv că, în varianta actuală a proiectului, persoanele considerate "indezirabile" vor fi pedepsite mai aspru, şi se reduc la jumătate pedepsele pentru femeile condamnate pentru fapte fără violenţă, inclusiv pentru corupţie. Un alt amendament permite graţierea inclusiv a persoanelor condamnate pentru terorism.

 

 

 

****************************

 

 

 

Pedepsele de 10 ani inclusiv se vor gratia inclusiv pentru fapte de coruptie, cum este cazul Elenei Udrea, care a primit in prima instanta la Inalta Curte o condamnare de 6 ani in dosarul Gala Bute. Si fiica pesedintelui, Ioana Basescu, este trimisa in judecata pentru fapte de coruptie in dosarul privind finantarea campaniei prezidentiale din 2009.

 

 

TAGS : Tariceanu Basescu legea gratierii vot Elena Udrea amendamente
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1164
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.