Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Turcia poate anula acordul cu UE privind migranții dacă nu se fac progrese cu vizele
Dora Vulcan - - - -
2017-04-14
International
0

Turcia ar putea reevalua sau supenda toate prevederile acordului privind migrantii cu UE dacă nu primește un răspuns favorabul ridicării vizelor pentru turci, a spus vineri ministrul de externe de la Ankara, Mevlut Cavusoglu.

 

 

 

Turcia ar putea re-evalua sau suspenda toate acordurile în temeiul acordului privind migranții încheiat cu UE în cazul în care blocul comunitar nu dă un răspuns pozitiv privind acordarea dreptului la călătorie fără vize pentru turci, a declarat vineri ministrul de externe Mevlut Cavusoglu citat de Reuters.

 

 

Într-un interviu acordat radiodifuzorului A Haber,  Cavusoglu a spus că acordul privitor la migranți și liberalizarea regimului de vize au fost încheiate la pachet și că este dreptul Turciei de a-l reevaluasau suspenda atunci când unul dintre termenii acestui acord nu este respectat. 

 

Cavusoglu a mai spus că Turcia nu are în prezent probleme cu Rusia și ar putea consolida cooperarea privind o încetare a focului și o eventuală soluție politică în Siria, după ce un atac chimic atribuit forțelor guvernamentale siriene a ucis cca 100 de oameni, fapt care a determinat Statele Unite să lanseze un atac cu rachete către o bază aeriană siriană.

TAGS : turcia ue migranti acord amenintare vize
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1261
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.