Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFMetastazele PSD
2017-04-04
4
Dragnea şi Ponta sunt metastaze ale cancerului pe care îl reprezintă PSD și care macină România de 27 de ani.

 

De câteva săptămâni încoace, de când Vic­tor Ponta i-a declarat război succesorului său la conducerea PSD, Liviu Dragnea, par­tidul care altădată era un model de disciplină se dă în spectacol în mod penibil, confirmând că nimic nu contează mai mult într-un partid ro­mâ­nesc decât lupta pentru pu­tere și pentru acces ne­li­mitat la resurse.

 

Victor Ponta, care nu s-a îm­păcat niciodată cu pier­de­rea funcției de premier și cu marginalizarea sa po­li­tică, a dovedit o abilitate perversă în a găsi cele mai prielnice teme de atac: mai întâi, riscul depășirii defi­ci­tului bugetar și al destabilizării financiare a țării, apoi incapacitatea liderului PSD de a scăpa de cei doi procurori șefi care exas­perează activul PSD: Kövesi și Lazăr. Pon­ta se dovedește un mare ipocrit, pentru că de problemele bugetare știa din campanie, când le-a semnalat toată lumea, iar de spri­jinului extern puternic, de care se bu­cură procurorul șef DNA, iarăși știa, pen­tru că nici el nu a putut să se desco­to­ro­sească de doamna Kövesi. Mai mult, el a fost cel care a propus-o pe doamna Kövesi la conducerea DNA. Și tot el știe foarte bine că strada s-ar fi ridicat din nou dacă ea ar fi fost schimbată și că PSD are acum nevoie de liniște pentru a-și pune în prac­tică planurile. Cinic, Ponta, susținut de Adrian Năstase, a profitat însă de mo­ment, în speranța că va coagula în jurul său un nucleu al nemulțumiților din par­tid, știut fiind faptul că, după cani­ba­li­za­rea resurselor țării, aservirea justiției și re­venirea la epoca Năstase-Stănoiu este vi­sul de aur al activului PSD - un vis din care este însă con­damnat să se trezească pe­riodic din cauza UE și a NATO.

 

Într-adevăr, mai mulți șefi de organizații județene - Con­stanța, Dolj, Vaslui - și liderul senatorilor PSD, Șer­ban Nicolae, s-au arătat ne­mulțumiți de faptul că mi­nistrul Justiției nu i-a eli­mi­nat pe cei doi procurori incomozi. Totuși, nimeni nu l-a urmat pe Ponta în cruciada anti-Dragnea. Claudiu Manda, șeful PSD Dolj, i-a amintit lui Ponta că nu poate câș­tiga „simpatia nucleului dur al PSD, a mi­litanţilor sau a oamenilor PSD“ cri­ti­cându-l pe Liviu Dragnea. Logica este din nou simplă și bi­ne cunoscută: spre deo­se­bire de Liviu Drag­nea, care controlează toate resursele și struc­turile, Victor Ponta nu are nimic de oferit. Mulți, inclusiv din PSD, cred că ar vrea să fie exclus, pentru a se putea vic­ti­miza și a atrage după el o cea­tă de ne­mul­țumiți într-un posibil nou partid. Însuși Liviu Dragnea a sugerat aceas­tă variantă. Nu cred însă că Victor Pon­ta este atât de naiv, pentru că știe foar­te bine că nu l-ar urma decât niște mar­gi­nali, că amicul Ghi­ță, care învârtea banii și contractele, nu mai are cum să-l ajute, și că PRU, partidul care a candidat în nu­mele lui în 2016, a ob­ținut un rezultat ab­solut penibil. În plus, liderul PRU, Bogdan Diaconu, l-a asigurat pe Dragnea că „nu există nicio colaborare cu Ponta sau Cons­tantin“. Plecarea din PSD ar fi deci pen­tru Ponta echivalentă cu o sinucidere politică, la care nu este dis­pus. A ales deci un joc mai subtil și mai pe­riculos, cal­cu­lând că, din interior, poa­te menține o pre­siune constantă asupra adversarului său, în speranța că, într-o zi, fie se vor aduna destui nemulțumiți în partid ca să i se alăture, fie justiția îi va veni de hac dom­nului Dragnea. Și, dacă ni­mic din toate acestea nu se va ma­te­rializa, măcar vizi­bi­li­tatea îi va fi asigurată și nu va fi uitat.

 

Uitat probabil chiar nu va fi, dar nici to­lerat la nesfârșit. Nici Dragnea, nici Ponta nu se reprezintă pe sine, ci grupări rivale cu rădăcini în structurile oculte ale fos­tu­lui regim comunist, metamorfozate astăzi în grupuri de interese și probabil bine reprezentate și în servicii. Altfel nu ajun­gea niciunul dintre ei în vârful piramidei politice. Nu degeaba, amândoi revin ob­se­siv la SRI în polemica lor. Este posibil ca gruparea care-l susține pe Dragnea să fie acum mai puternică și să joace mai abil. Ea a început deja anihilarea aliaților lui Pon­ta: Tăriceanu l-a scos din cărți pe ami­cul lui Ponta, Daniel Constantin, iar mi­nis­trul de Interne, Carmen Dan, și-a amintit că nu renunță la localizarea celuilalt amic, Sebastian Ghiță. Totodată, alt critic al dom­nului Dragnea, Mihai Chirica, tocmai a fost înlocuit fără ceremonii din funcția de președinte executiv al organizației PSD Iași. Aviz amatorilor de democrație in­ter­nă. Iar duminică seara Liviu Dragnea a lan­sat și un șah la Ponta, anunțând că mulți din partid îi cer excluderea acestuia, deși el, desigur, încearcă să-i oprească. Știm deja ce se întâmplă când Liviu Dragnea fa­ce asemenea anunțuri: se întâmplă exact ce pretinde că vrea să oprească.

 

Vom urmări deci în continuare această te­lenovelă de partid, conștienți că lupta pen­tru putere din PSD nu prezintă nicio miză pentru noi, de vreme ce Dragnea și Ponta sunt doar întrupări diferite ale acelorași idea­luri: amândoi vor să anihileze DNA, să schimbe legislația anticorupție, să su­bor­doneze politic justiția, să scape de ri­go­rile Bruxellesului și să facă jocurile lui Putin de slăbire a coeziunii UE. Sunt chiar în competiție pe aceste coordonate pă­gu­boase, unul mai agresiv decât celălalt. Con­trar iluziilor propagate de unele tele­vi­ziuni, PSD nu a produs nici un lider de­cent și, dată fiind natura sa, nu are cum să-l producă. PSD este problema, indi­fe­rent cine l-ar conduce. Nici Dragnea, nici Ponta nu constituie deci o soluție pentru țară. Și unul, și celălalt sunt de fapt me­tas­ta­­ze ale cancerului pe care îl reprezintă PSD și care macină România de 27 de ani.

TAGS : Vic­tor Ponta PSD Liviu Dragnea DNA kovesi lazar ponta nastase tariceanu ghita
Recomandari
Comentarii
Vicentio B. 2017-04-07
DEOARECE, din motive lesne de inteles, Dodica Culcer, NU a publicat continutul recte varianta CORECTA al comentariului meu, situatie asupra careia , mi-am permis a mentiona ATENTIE ! . Astfel, a fost CENZURAT si partea finala a comentariului meu, sens in care il retransmit acum:

DACA sunt eventuale voci, care vor considera notiunile folosite de Rodica Culcer in categoaria , “pur si simplu metafora”, NU ar trebui uitat ca, METAFORELE insotesesc de 27 ani chiar si articolele din Legile “Made in Romania” - trecute cu brio prin Parlament, desi contin articole NECONSTITUTIONALE, adica REBUTURI..

Aceastea "se nasc", din practica VOTULUI IMPERATIV ! Dovada consta in insasi IMENSUL NUMAR al Deciziilor CCR: cu continutul “se admite exceptia de neconstitutionalitate privind ….. ! A raspuns cineva in Romania pentru REPETATA incalcare a art. 69 alin (2) Constitutia Romaniei "Orice mandat imperativ este nul" ? Evident, NU ! A scris Rodica Culcer CEVA / CANDVA despre acest sistem "MANUS MANUM LAVAT" din Parlamentul Romaniei.? Evident, NU ? DE CE ?
Liviu 2017-04-07
Ponta si Dragnea (in general PSD-ul) nu au ideologie, singurul lucru care conteaza este banul si sint interesati de justitie numai si numai pentru a-si asigura impunitatea in fata legii.

De aici, rezulta ca ei nu sint organic de partea lui Putin (un Dragnea mai gonflat) si s-ar alia cu oricine le-ar asigura puterea.
Dealtfel, nici Putin nu are o ideologie - asta vrea puterea, cit mai multa si mai neingradita.
Puterea de tip nord coreean este visul oricarui politician dar e greu de obtinut si e si garantia stagnarii si saraciei.
Asemenea putere au imamii, ayatolahii si emirii din lumea musulmana si asta le asigura inapoierea fara leac.
Vicentio B. 2017-04-07
In cunctis domina pecunia est!
IN CUNCTIS DOMINA PECUNIA EST!
(Publilius Syrus)

care se poate traduce prin “in toate ocaziile domneste banul” !. Sunt prezumtii veridice, care pot conduce spre concluzia ca, aceasta maxima latina este vizibila si in cazul de fata.

CONCRET
1.
Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai mari dirijori ai Lumii din sec. XX, aflat in vizita in Romania post Dec. ’89, referindu- se la situatia anterioara din Tara natala, a spus: „TOTI SUNTEM VINOVATI !“. In acest context, intreb pe autoare: se simte domnia sa in postura realmente profesionala , jurnalista, de a se auto chestiona: sunt si eu un pic vinovata de ceea ce “macina Romania de 27 ani” , asa cu afirma in format CONCLUZIE ?

Personal, am motive veridice sa afirma ca, Rodica Culcer Nu s-a intrebat in acest sens. Cert este insa ca, domnia sa NU este SINGURA in aceasta situatie. PLOAIA de articole, pastrandu-se directia, s-a dovedit realmente TOTAL DEFICITARA din motivul esential al ignorarii permanente a relatiei logice existente si anume CAUZE – EFECTE. Se pune desigur intrebarea: pentru ce, in ce scop s-a tot scris si s-a tot scris, despre tot felul de “boli” , iar – totusi - numarul si gravitatea acestora se aflat intr-o continua crestere. Raspunsul rezulta de la sine. TOTUL se lasa pe seama unui anumit “vaccin”, numit DNA.

2.
Rodica Culcer, a “descoprit” la data scrierii articolului (4.04.2017) ca, “Dragnea şi Ponta sunt metastaze ale cancerului pe care îl reprezintă PSD și care macină România de 27 de ani.”. NU intreb pe autoare DE CAND si IN CE IMPREJURARI, a ajuns la concluzia ca “PSD reprezinta un cancer” - evident, MALIGN ! DACA s-a ajuns la acest DIGNOSTIC, se pune intrebarea, DE CE abia dupa peste un SEFERT DE SECOL ? . Este realmente IMPOSIBIL de a se cunoaste DIAGNOZA de CANCER, mai ales ca indicatul pacient / bolnavul, traieste BINE MERCI, in supra dimensionata BUNA- STARE . in acelasi timp, FARA a se putea prevedea SFARSITUL - inevitabil – al bolnavului, la care metastaza este prezenta /declansata !

3.
Rodica Culcer, si NU este singura, doreste/practica sistemul titlurilor MEGA - scandal, DESI stie PRECIS ca acesta raman FARA EFECT ! Cert este insa ca, autoarea NE – folosind ghilimele de rigoare pentru CANCER, METASTAZE, deoarece asa a crezut domnia sa, ramane insa de constatat EROAREA FUNDAMENTALA i.c.c.p. termenii medicali folositi. In opinia mea este inacceptabil ca o jurnalista cu realmenta MEGA - experienta jurnalistica, sa

NU stie ca, ceea ce se numesc METASTAZE !. Acestea reprezinta “focare de celule maligne provenite dintr-o tumora primara intr-un alt organ sau tesut din organism.”. Mai precis “Cancerul metastatic poarta aceeaşi denumire ca şi cancerul primar.”

NUMAI ca, in cazul de fata, similititudinea “gasita” de Rodica Culcer cu referire la “Metastazele PSD”, in sensul ca, “Ponta si Dragnea sunt metastazele PSD”, se poate asocia termenului / notiunii ANAPODA, adica “pe dos, de-a-ndoaselea; in alta direcție decat trebuie”.

PSD este indiscutabil UN SISTEM POLITIC ! UN realmente ORGANISM, compus din SUTE DE MII de membri (daca nu gresesc peste 500.000). Deci PSD, un imens sistem, se pare cel mai mare din cadrul partideleor similare din UE, NU poate fi considerat drept de “un organ primar” , iar metastazele, ca fiind bipezii Dragnea , Ponta, deoarece IN REALITATE “la momentul diagnosticului, aproximativ jumatate din pacienti au metastaze evidente. Se considera ca , numarul acestor paccienti, este mai mare din cauza metastazelor oculte. Chiar daca metastazele pot fi prezente si in cazul unor tumori de mici dimensiuni, de obicei dimensiunea tumorii maligne se corelează direct proporțional cu probabilitatea de metastazare.”. Cu alte cuvinte, cu cat tumora este mai mare in dimensiuni, cu atat riscul ca aceasta sa fi determinat deja metastaze este mai mare. Este Ponta, recte Dragnea, mai mari decat “cancerul“ - PSD ? Se gasesc acestia (Ponta, Dragnea), pe pragul de a spune ADIO ?

4.
Din aceasta relativ – de fond - succinta prezentare, rezulta in format CONCLUZIE opinia si anume ca, Rodica Culcer, NU a scris articolul pentru a se induce un eventual tratament, acesta fiind realmente INEXISTENT, tocmai datorita unui DIAGNOSTIC veridic si anume ca, insusi PSD este o METASTAZA , iar “organele primare”, in nici un caz NU sunt Dragnea, Ponta. Faptul ca Rodica Culcer NU anumit aceste “organe primare” , si nici CUM, DE CE s-a ajuns la METASTAZA existenta, , induce opinia in sensul valabilitatii maximei latine “IN CUNCTIS DOMINA PECUNIA EST! “ - (Publilius Syrus) si in cazul de fata.

DACA sunt / vor fi eventuale voci, care vor considera notiunile folosite de Rodica Culcer in categoaria , “pur si simplu metafore”, NU ar trebui uitat ca, METAFORELE insotesesc de 27 ani chiar si articolele din Legile “Made in Romania” - trecute cu brio, prin Parlament ! Dovada consta in insasi IMENSUL NUMAR de Decizii CCR “ se admite exceptia de neconstitutionalitate privind ….. !
Gheorghe Popescu 2017-04-05
Din cite stiu eu inca nu s-a dscoperit nici un tratament impotriva cancerului. Nu? Unele democratii ceva mai puternice limiteaza consumul de zahar (cica zaharul hraneste celulele canceroase). Poate asta e motivul pentru care PSD ofera kilul de zahar la fiecare alegeri? Umblati la zaharul din alegeri, daca vreti sa omoriti cancerul, doamna Culcer.
Total 4 comments.
19555
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.