Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFUdrea, spovedanie din universul paralel al lui Băsescu
2017-04-04
9
Fosta speranță a politicii românești promovate de Traian Băsescu ne explică, acum, când universul perfect i se clatină în zăngănit de cătușe, cum totul în jur este o conspirație mondială împotriva ei.

 

Știu că ai treabă. Că muncești de dimi­nea­ța până noaptea ca să-ți plătești dările, cei patru pereți luați în rate până o să închizi ochii și bucata de pâine de pe masa co­piilor. Că nici noaptea n-ai liniște. Stai pe străzi ca să-ți păzești și viața, și țara de ei. Te hărțuiesc în fiecare clipă. Îți injectează sufletul și mintea cu urile lor. Cu războaiele lor duse în­tot­dea­una pentru bani, în­tot­deauna pentru putere. Ni­cio­dată pentru tine. Îți tot spui că va fi bine, că lasă, domnule, doar o să scapi și tu, și țara asta de ei! Ai credința de om cu rușine, cu dreptate în suflet, cu idealuri la care nu vrei să renunți – cum să renunți și la așa ceva? -, de om pentru care banii vin doar dacă muncești. Niciodată altfel. Și nici nu știi cum, naivul de tine, ar mai putea veni banii și altfel. Cam asta-i viața ta. Zbateri și speranțe de om simplu, mun­cit și liber.

 

Dar universul ăsta al tău, în care adevărul e ceva sfânt, în care dreptate înseamnă să fie făcută până la capăt, e defect. E bun de aruncat la gunoi. Ce să faci cu universul tău în țărișoara asta? Păi, tu știi cât de greu e să te urască lumea, toate am­ba­sa­dele, toate europele, toate americile, toți procurorii, toți judecătorii, toți ziariștii pla­netei, ciudoși că n-au ajuns și ei ma­eștri, toți ăia care vin cu MCV-uri? Știi cum e să te urască ei toți doar pentru că tu ai poșetuțe și pantofiori frumoși? Nu știi, nu? Ba chiar ți se pare aberant ce îți spun eu acum. În ce lume trăim de s-ar reduce universul, să zicem, la o damă blon­dă cu vuitoane și cu tocuri înalte de ze­ce? Dar universul ăsta, așa aberant cum ți se pare ție că e, există. E lângă ti­ne. E ăla care te hărțuiește, care nu te lasă să pui capul noaptea pe pernă, care te umple cu venin. E uni­ver­sul Sistemului. Hai, nu zi că nu știi nici ce-i ăla Sis­tem! Nu poți fi chiar atât de naiv. A, ești? OK. Am să-ți explic, atunci, altfel. E universul Elenei Udrea.

 

Fostul ministru al Dezvoltării, fosta „blon­dă de la Cotroceni“, fosta „Nuți, spaima Constituții“, fosta „femeie cât zece băr­bați“, fosta speranță a politicii românești promovate de Traian Băsescu ne explică, acum, când universul ei perfect se clatină în zăngănit de cătușe, cum totul în jur este o conspirație mondială împotriva ei. Asta pentru că toată lumea o urăște, pen­tru că ea e deșteaptă, era influentă pe lân­gă fostul președinte și, desigur, pentru că are poșetuțe și pantiofiori frumoși. Atât. Dosarul Gala Bute, în care Elena Udrea a primit, în primă instanță, șase ani de în­chisoare cu executare pentru trei in­frac­țiuni de luare de mită și abuz în serviciu, are la bază denunțuri, declarații de mar­tori, interceptări telefonice, înscrisuri de la diverse firme și persoane, facturi, e-mail-uri. Dar toate astea sunt reale în universul tău. Nu și în cel al doameni Udrea, pentru care sentința „este un abuz“, „acuzațiile sunt minciuni sfrun­tate“. „Sentința este o victorie de etapă a Sistemului“ și „nu poți să condamni o fe­meie doar pentru că are poșete scum­pe“, doar pentru că „pantofii mei nu plac tuturor“. Și iar ne-am întors la Sistem, la poșetuțe și la pantofiori, lucruri din care tu, naivule, nu pricepi nimic.

 

Dar cred că ai să pricepi altceva. Anume că viața ta a fost dictată, vreun deceniu, de o grupare de mafioți, de politruci și de parveniți, care au mimat puterea și opo­ziția, care au controlat tot ce a mișcat în țara ta. Nimic nu se făcea fără ei. Te uiți, acum, la doamna Udrea și nu se poate să nu-ți aduci aminte cum astfel de per­sonaje venite de nicăieri s-au înfipt direct la vârful țării tale. Ți-au fost date drept exem­ple de competență, de cinste. Ce o­a­meni! Nu, așa, ca tine, un nimeni lăsat pe pământ. Nu se poate să nu-ți aduci amin­te cum astfel de personaje au avut pe mâ­nă toți banii țării tale, au cumpărat și au vândut, ca pe tarabele din piață, jurnaliști, i-au scos din peisaj pe cei care n-au vrut să facă frumos, au controlat și controlează încă o presă care te intoxică doar cu min­ciuni. Au inventat frunzulițe de zeci de milioane de euro, au făcut din mari eve­nimente o sursă de luat șpăgi pentru ei și pentru partid. Nu se poate să nu-ți aduci aminte cum alte zeci și sute de milioane de euro au ajuns în conturile celor din universul doamnei Udrea, ale lui Dorin Cocoș, de exemplu, trimis și el la pușcărie pe nedrept, desigur. Nu se poate să nu-ți aduci aminte că, în toți anii aceia în care tu credeai în bine și rău, niște personaje ca Udrea, Ponta, Ghiță se prindeau, de fapt, în aceeași horă pusă în scenă de Tra­ian Băsescu. Teatru ieftin care ți se livra pe ecrane doar ca să ai și tu, naivul, cu ce să-ți ocupi viața.

 

Acum, când justiția a ajuns și în universul perfect al doamnei Udrea, când aflăm cum ea și Victor Ponta negociau în birouaș bu­toanele României, când tot ea era con­fidenta inculpatului fugar Sebastian Ghiță, acum, când a venit vremea ca ei să răs­pun­dă pentru un întreg sistem corupt pe care tot ei l-au clădit, nu mai e bine. Acum vorbim despre Sistem. Despre „imberbul de ambasador al SUA“, așa cum îl nu­me­ș­te Traian Băsescu pe Hans Klemm, care ți­ne în brațe un „grupul infracţional for­mat din Livia Stanciu, Laura Codruţa Kö­vesi sau Florian Coldea“. Acum vorbim despre judecători care o condamnă pe doam­na Udrea doar pentru că „tremură în fața Sistemului“. Cum s-a dat totul pes­te cap în țara asta de când s-a prăbușit sistemul Băsescu-Udrea-Ponta-Ghiță&Co.! Și nu știu cum se face că nimeni nu ob­ser­vă asta, ba chiar toată planeta și-a pus în cap să îi înfunde pe ei. O fi doar pentru că toți au poșetuțe și pantofiori frumoși.

TAGS : Udrea Ponta Ghiță Băsescu basescu MCV klemm coldea udrea
Recomandari
Comentarii
Alexandru Viorica 2017-04-07
Doamna... sa stiti ca NOI, cei din universul paralel, nu avem nicio treaba cu Elena Udrea...nu ne intereseaza pur si simplu ...

Doamna, dvs aveti impresia sa NOI suntem niste biete si umile animale care ne taram prin noroi si nu avem dupa ce bea apa... ca suntem un fel de mineri ai lui Zola...

Doamna, sa stiti ca ne bucuram de viata ca orice om ...chiar ca Elena Udrea...nu spun ca dvs pentru am impresia ca nu aveti parte de mari bucurii.... asa ca empatizam mai degraba cu dansa decat cu dvs...

Doamna, ne varati sub nas "relele" lui Basescu crezand ca vom uita cat de bun spuneati ca este... credeti ca noi nu vedem ca exista o intelegere media si politica sa-l scoata total din politica pe Basescu... ? Mai bine spuneti de ce, ca chestia cu antijustitia nu tine....

Basescu si-a terminat mandatele... Udrea va merge probabil la inchisoare... Gasiti pe altcineva mai periculos care sa merite sfichiuirile dvs... sau cu ei societatea romaneasca a devenit imaculata?

Pana una-alta, Basescu este singura voce limpede si clara din Opozitie... Mai stiti vreuna? Scrieti despre ea...

NOI credem ca este bun... si ca este singura voce din opozitie care vorbeste.... auziti dvs alta?
mihai coman 2017-04-06
Ca de obicei, un articol care merge la inima!
Subscriu la ideea dlui Ionescu de a lansa o provocare dlui Basescu-cel-plin-de-argumente de a participa la o emisiune televizata cu Dvs - Sunt sigur ca il veti tavali!
Cu drag
Paul Butoi 2017-04-05
" Iti injecteaza sufletul si mintea cu urile lor "
Frumos spus !
Din fericire , dv nu faceti la fel !
Din fericire , dv sunteti obiectiva !
Din fericire , dv sunteti corecta !
Chiar daca mai exgerati un pic , pe ici / pe colo : " frunzulite de zeci de milioane de euro "
( desigur , " zeci de milioane " impresioneaza oamenii sensibili mult mai puternic decat milioanele din Realitate ; da' asta e doar o mica exagerare pentru efect artistic si nu se pune , dv ramaneti corecta si obiectiva )
Chiar daca mai omiteti unele detalii pe ici / pe colo , prin partile esentiale .
De exemplu , Nutzy a afirmat ca Cocos a fost trimis de apostolul dreptatii - Florian Coldea - sa dea 500.000 de euro la RTv si 500.000 de euro unui institut de sondare ( se vorbeste de Vasile Dancu ) .
Surpriza : desi au trecut mai bine de 2 ani , SRI inca nu a afirmat ca Nutzy minte .
Lipsa negarii inseamna un singur lucru : ca oamenii rai , care spun ca mesterul Cocos era " bidonul " SRI , au dreptate .
Ceea ce , aplicand logica clasica , ar trebui sa nasca in mintea " oamenilor de bine " - ca dv - urmatoarea dilema etica : atat timp cat Cocos lucreaza pentru " baietii buni " - Coldea , SRI - mai poate fi el incadrat in categoria " dusman al poporului " ?
Oamenii rai spun ca atunci cand se vorbeste despre condamnarea lui Cocos , ar fi corect sa se reaminteasca ca initiatorul / dirijorul " afacerii Microsoft " , distinsul domn Florica ( fiul generalului Florica , seful Garzii Financiare , implicat in scandalul " Tigareta x " , la sfarsitul anilor '90 ) este liber si cu toti banii in cont ; gluma ca el a facut denuntul este inadecvata chiar si pentru " oamenii de bine " - presa scria de vreo 10 ani despre asta , degeaba .
Oamenii rai spun ca despre " Gala Bute " ar fi corect sa se aminteasca si faptul - original - ca intr-un dosar de mita nu exista mituitor .
La fel de original , presupusa mita nu se confisca , ci se returneaza mituitorilor .
Original este si faptul ca abuzul in serviciu a fost pus strict in sarcina ministrului , fara inculparea celor care au pus in practica presupusul abuz ; iar Nutzy spune ca persoanele in cauza - cateva zeci - au declarat ca au actionat conform legii si ca nu au fost facute presiuni asupra lor .
Tot asa , oamenii rai vorbesc ca exista o inregistrare cu confruntarea dintre Nutzy si denuntator (Nastasia ) ; se spune ca a durat o ora pana cand procurorul a reusit sa-l faca pe Nastasia sa confirme ca i-a dat lu' Nutzy geanta cu banii .
Sigur , chiar daca ignorati faptele , dv ramaneti obiectiva si corecta .
Iar o investigatie jurnalistica - care , eventual , sa demonteze argumentat sustinerile lui Nutzy - este greu de facut .
Pentru ca presupune munca .
Multa .
Si este mult mai usor sa scoti un pamflet in stilul Latrina 3 / Ghita Tv .
Dv aveti foarte mult tupeu , este pacat sa va risipiti la revista22 .
revista22 era pe vremuri un reper in presa romana .


Marius Nicolescu 2017-04-05
Ca de obicei articol curat, limpede, fara prihana. Cu o foarte mica obiectie: Daca "sistemul Basescu-Udrea-Ponta-Ghita" s-a prabusit partial, ce ne facem cu marea famiglie (Co.) din sistem la care nu se mai ajunge. Si va dau niste nume, daca-mi permiteti: Videanu-Andronescu-Nastase-Berceanu-Sova-Prisacariu-Ioan Oltean-Bejenariu-Bittner...si cati or mai fi. Alaturi de ei, niciodata vinovata gasca a conducatorilor de campanii israeliti. Se pare ca justitia romana lucreaza atipic.
Ionescu 2017-04-05
Articolul doamnei Ramona Ursu este excelent.
Ii propun sa il invite pe 'cetateanul' Basescu Traian intr-o emisiune TV, in care sa il desfiinteze, 'in direct', sa ii arate cum a distrus el viitorul tarii, in special al Justitiei.
Marius Nicolescu 2017-04-06
Chiar credeti ca numai Basescu este vinovat de tot ceeace reprezinta toata clasa politica blestemata ce se face ca ne conduce de aproape treizeci de ani? Toti au furat. Absolut toti. Toti ne-au sfidat. Absolut toti. Toti ne-au ruinat. Absolut toti. Dupa pelticul Ceausescu am fost condusi de niste derbedei neaveniti care au furat, au furat, au furat. Pentru ei si pentru vreo sase-sapte generatii de beizadele analfabete. Nu trebuie facuta nicio diferenta intre, sa zicem, Basescu si Nastase. Nici unul nu a facut nimic pentru tara asta. S-au imbogatit amandoi prin furt ordinar. Singurele doua diferente sunt: 1) Basescu nu a facut puscarie. INCA! si 2) Nastase a facut puscarie, dar nu pentru subminarea economiei nationale, pe care a avut grija sa o abroge cel dintai. Si restul!? Cum spuneam, justitie atipica. Asta ca sa folosesc un eufemism.
Isoscel 2017-04-04
Doua intrebari pentru autoare : 1) Cine este personajul ingeresc caruia i se adreseaza si pe care-l compatimeste, ca desi plin de talente si muncitopr ca nimeni altul a avut aparte numai de suferinte si nedrepgtati din partea Elenei Udrea, gentutelor si panatofiorilor aceleia ? Cumva este un dialog al autoarei cu sine ? Vai ! dar numai atata modestie ?! Sau se refera la d-na Saftoiu ?
2) Se simte mai fericita autoarea sau ingerasul ranit acum cand nu mai este sistemul Basescu -Udrea ? P.S. Ma intreb ce ar mai scrie autoare asta (si nu numai) daca nu ar exista subiectele Basescu si Udrea . Si o intrebare suplimenatra: ar putea autaore sa expli ce d-ndei ce produce cu asemenea articole ? Vreau sa zic, il ajuta pe ingerasul nedrepatit care "sta pe starzi ca sa-ti pazeasca viata si tara" (? o fi ingerasul vreun politist ? Cumva cel care l-a scapat pe Ghita ?)
parere 2017-04-04
Felicitari ,bun articol ,fina ironie ,haz de necaz !
Olga Petrescu 2017-04-10
Sunt printre cei care l-au crezut pe Basescu ,pe Livia Stanciu , pe Oana Haineala , pe Ondin Ghergut si pe multi altii pe care chiar multi altii i-au crezut . Pe unii-i mai cred si acum . Nu pe doamna Udrea a carei ascensiune fulminanta m-a facut sceptica . Astazi sunt stupefiata de cum stateau in fapt lucrurile ! O cred pe Ramona Ursu si o felicit pentru ca spune ceea ce , in parte , am banuit si iata , mi s-a confirmat .Basescu , cel de acum , este cea mai mare dezamagire !
Total 9 comments.
22716
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.