Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Grindeanu: raportul ministrului Justiției nu putea duce la revocarea lui Kovesi și Lazăr
Dora Vulcan - - - -
2017-03-31
Actualitate Interna
0

Şeful Executivului a spus că indiferent care ar fi fost rezultatul evaluării, Lazăr şi Kovesi nu ar fi fost schimbaţi din funcţii. Grindeanu a recunoscut că are anumite semne de întrebare privind modul în care a fost prezentat raportul dar că important este ca instituţiile vizate să fi înțeles că au greşit.

 

 

 

 

 ”Am anumite semne de întrebare legate de modul în care a fost prezentat acest raport, care dă o fractură între corpul acestui raport şi concluzie, dar eu am luat act de raportul pe care ministrul Justiţiei l-a făcut (...) şi pe mine mă interesează ca instituţiile să funcţioneze fie că vorbim de Parchetul General, fie că vorbim de DNA sau DIICOT. (...) Aceste instituţii trebuie să funcţioneze dincolo de persoanele care le conduc”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, întrebat care este părerea sa despre evaluarea făcută de Tudorel Toader, informează News.ro.

 

 

 

Şeful Executivului consideră că cel mai important lucru este ca prin semnalele de alarmă pe care ministrul Justiţiei le-a lansat prin acest raport legat de ”dezechibrul apărut”, instituţiile vizate să fi realizat că ”au greşit”.

 

 

 

”Prin aceste semnale eu cred că celelalte instituţii au înţeles că au greşit. (...) Toate deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii şi cele care sunt referitoare la Codul penal şi Codul de procedură penală, e foarte bine, doar că au încălcat conform acelei decizii ( a CCR – n.r.) şi şi-au depăşit atribuţiile”, a subliniat Grindeanu.

 

 

 

În acest context, premierul a precizat că indiferent de concluziile raportului, Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi nu ar fi fost schimbaţi din funcţii.

 

 

 

”Dacă cei de la DNA îşi citeau foarte bine atribuţiunile ştiau că nu aveau dreptul să facă lucrul acesta, nu era nevoie de o decizie a Curţii Constituţionale. Indiferent de concluziile care ar fi rezultat din acest raport (...) n-ar fi însemnat schimbarea nici a domnului Lazăr, nici a doamnei Koveşi. Procedura era iniţiată şi se închidea, conform legii, la nivel de preşedinţie”, a spus Grindeanu.

TAGS : tudorel toader ministrul justitiei evaluare kovesi lazar DNA decizie CCR OUG 13 dragnea grindeanu Hans Klemm raport evaluare tudorel toader sorin grindeanu
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1564
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.