Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Demisie a ministrului francez de Interne, anchetat că și-a angajat minorele asistenteVIDEO
Dora Vulcan - - - -
2017-03-21
Actualitate Interna
0

Bruno Le Roux a demisionat, marţi după-amiază, din funcţia de ministru francez de Interne, afirmându-şi totuşi "onestitatea" în contextul unei investigaţii, relatează cotidianul Le Figaro.

 

 

 

 

Matthias Fekl a fost numit în funcţia de ministru de Interne, a transmis Palatul Élysée.

 

Bruno Le Roux i-a transmis demisia preşedintelui Francois Hollande după ce Parchetul Naţional Financiar a declanşat o anchetă privind presupusa angajare ilegală a fiicelor asistente parlamentare. Bruno Le Roux a fost deputat al Partidului Socialist în perioada 2009-2016.

 

În pofida acuzaţiilor, Bruno Le Roux şi-a susţinut "onestitatea", conform înregistrării video de mai jos, transmisă publicității de Le FIgaro.

 

 

 

Procurorii financiari francezi au anuntat marti ca au deschis o ancheta preliminara dupa informatiile potrivit carora ministrul francez de Interne, Bruno Le Roux, si-a angajat cele doua fiice minore ca asistente parlamentare, scrie Reuters.

 

 

 

Informatia a fost difuzata la emisiunea satirica Quotidien, luni. Potrivit sursei citate, Le Roux si-a angajat cele doua fete in mai multe randuri ca asistente parlamentare, in vacantele scolare.​

 

 

 

In cadrul emisiunii s-a afirmat ca cele doua fiice ale ministrului au inceput sa lucreze pentru tatal lor in jurul varstei de 15-16 ani si au cumulat 14 si, respectiv, 10 contracte CDD (contracte cu durata determinata) intre 2009 si 2016, pentru venituri ajungand la un total de aproximativ 55.000 de euro.

TAGS : franta ancheta ministru interne bruno le roux angajare fiice minore asistente parlament demisie
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1676
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.