Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Anchetă FBI asupra ”coordonării” între Moscova și echipa de campanie a lui Donald Trump
Dora Vulcan - - - -
2017-03-20
International
0

Directorul FBI James Comey a confirmat pentru prima oară faptul că anchetează încă din vara trecută o eventuală ”coordonare” între membrii echipei de campanie a lui Trump și puterea rusă dinainte de alegerile prezidențiale, transmite AFP.

 

 

 

"Am primit autorizatia ministerului Justitiei sa confirm faptul ca FBI, in cadrul misiunii noastre contraspionaj, ancheteaza tentative ale guvernului ruse de a se amesteca in alegerile prezidentiale din 2016", a declarat James Comey, in cadrul audierii sale în Camera Reprezentantilor, citat de AFP. 

 

 

 

 

 

"Aceasta include investigatii privind natura oricarei legaturi intre indivizi din echipa de campanie Trump si guvernul rus si pentru a determina daca exista o coordonare intre campanie si eforturile rusesti", a spus Corney. 

 

 

 

Existenta acestor investigații a fost adesea anunțată de presa americana, de mai multe luni, dar FBI nu a confirmat și nu a infirmat niciodată existența lor.

 

 

 

Totusi, luni, din cauza "interesului public". James Comey a considerat oportun să confirme existenta anchetei.

 

 

 

"Nu pot spune mai multe despre ceea ce facem si nici despre persoanele al caror comportament il examinam", a adaugat el. 

 

 

 

Audierile au inceput prin enumerarea de catre democratul Adam Schiff a numeroaselor contacte dintre unii membri ai echipei sau anturajului lui Donald Trump cu persoane apropiate Kremlinului, in special ambasadorul rus in SUA.

 

 

 

"Este posibil ca toate aceste evenimente sa fie complet independente, nimic altceva decat pure coincidente? Da, e posibil", a spus Adam Schiff. "Dar e posibil, poate mai mult decat posibil, sa nu fie coincidente", a aratat el.

TAGS : sua fbi james corney campanie trump legaturi rusia
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1528
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22