Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Fost deputat din Republica Moldova, reținut pentru spionaj în favoarea Rusiei
E.B. - - - -
2017-03-20
International
0

Fostul deputat PD Iurie Bolboceanu a fost reținut, la sfârșitul săptămânii trecute, și acuzat de spionaj și trădare de patrie.

 
  

 

Potrivit ordonanței de reținere, procuratura a inițiat urmărirea penală în vara anului trecut în conformitate cu articolele 337 „Trădare de patrie” și articolul 338 „Spionaj” din Codul penal al Republicii Moldova, scrie Agora.md.

 

Bolboceanu a avut contacte cu adjunctul atașatului militar din Ambasada Federației Ruse în Moldova, Alexandr Grudin, căruia i-ar fi transmis unele informații”, susțin procurorii.

 

 

Deocamdată nu se știe ce a fost găsit în urma perchezițiilor și care este statutul persoanei reținute - suspect sau inculpat. De asemenea, Procuratura Generală nu a informat oficial despre reținerea fostului deputat, deși ordonanță de reținere a fost semnată de procurori, afirma publicaţia citată.

 

În ordonanță se mai spune că, în timpul întâlnirilor sale, cei doi își asigurau măsuri stricte de confidențialitate.

 

 

Deputatul Iurie Bolboceanu a anunțat pe 6 martie 2014 că părăsește fracțiunea și Partidul Democrat. Parlamentarul a evitat la acel moment să-și explice gestul.

 

 

 

*****************************

 

 

Potrivit presei de peste Prut, Iurie Bolboceanu a figurat în dosarul de corupere a deputaţilor din parlamentul Moldovei.

 

În vara anului trecut, fostul procuror al Capitalei, Ion Diacov, a declarat că Bolboceanu ar avea o implicare într-un dosar de luare de mită, unde figurează și un traficant de droguri. Totodată fostul procuror susține că de 3 ani dosarul respectiv trebuia trimis în instanța de judecată, dar acest proces este tărăgănat intenționat de procurori.
  

TAGS : republica moldova rusia spionaj deputat iurie bolboceanu retinut tradare
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1150
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22