Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Firea alocă de 8 ori mai mult pentru «cultură, recreere, religie» decât pentru învățământ
E.B. - - - -
2017-03-20
Actualitate Interna
1

Anul acesta, de la bugetul local al Bucureștiului, se vor cheltui de două ori mai mulți bani pentru recreere cultură și religie decât pentru sănătate.

 
 

Chiar dacă ne aflăm în a doua jumătate a lunii martie, orașul București nu are buget. Abia în acest sfârșit de săptămână a fost publicat primul proiect detaliat. Potrivit acestuia, Capitala va avea un buget, pe 2017, de 5 miliarde lei, adică peste 1 miliard de euro.

 

Detalierea pe instituții a sumelor aprobate în bugetul local ne arată că cei mai mulți bani, 1,27 miliarde lei (282 milioane euro), vor merge la “transporturi”, scrie romanialibera.ro.

 

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat că “la RATB s-au prevăzut 121 milioane de euro, reprezentând subvenția pentru diferența de preț la transportul de călători și 11 milioane de euro pentru investiții". La aceste sume se adaugă 7 milioane de euro alocate Direcției de Transporturi a Primăriei pentru achiziția de mijloace noi de transport.  

 

Pentru “cultură, recreere, religie” au fost alocate 877 milioane de lei (194 milioane euro) care vor fi cheltuite pentru teatrele din Capitală (53 milioane euro), dar și pentru ARCUB - 15,5 milioane euro - și pentru Creart, 12,5 milioane euro. Restul de peste 100 milioane de euro se vor cheltui pentru a “finanța majoritatea proiectelor derulate în anii trecuți, dar sunt și noutăți menite să consolideze statutul de capitală culturală al Bucureștiului”, arata romanialibera.ro.


Sănătatea are un buget de două ori mai mic decât “recreerea”: 435 milioane lei (aproape 100 milioane de euro). De acești bani „se vor  dota cu aparatură ultramodernă cele 19 spitale și cabinetele școlare”, cu o alocare de 15,5 milioane euro, vor fi finalizate lucrările la două spitale.

Primăria va aloca și pentru învățământ mai puțini bani decât pentru distracția bucureștenilor: 119 milioane de lei (26 milioane de euro).
 
 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

TAGS : Firea primarie buget bani cultură recreere religie sanatate
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Camelian Propinatiu 2017-03-20
Noua Revolutie economică inseamna forţă de muncă supracalificată, creativă. 9 % din pib pt EduCultura, Capitala cerând remedierea inapoierii daca densitatea Infrastructurii Intelectuale dincolo de Centru e cam ca a judeţelor Baraganului. Bogatii nostri tb sa importe de la euroatlantici filantropia, cu progrese in reconstituire TVR Cultural, initiere TVR Didactic in slujba Diasporii, Arte TV preluat in RO, Muzeu de Istorie functional, noul Muzeu al Literaturii si, poate, mansardele memoriale bucurestene Eminescu, Iorga si Eliade, plus biblioteci de cartier bine dotate...
Total 1 comments.
2360
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.