Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Controversatul Daniel Barbu, măr al discordiei între Constantin şi Tăriceanu
E.B. - - - -
2017-03-20
Actualitate Interna
0

Daniel Constantin, copreşedintele ALDE, a afirmat, duminică seară la Realitatea TV, că l-a „şantajat" pe Călin Popescu Tăriceanu „susţinând oameni de calitate pe listele pentru parlamentare”.

 


 

Totodată, afirmă Constantin, a preferat persoane ca fostul ministrul al Educaţiei Sorin Câmpeanu sau rectori în detrimentul lui Daniel Barbu. El susţine că ”aici a fost disputa şi aici e poate durerea cea mai mare a domnului Tăriceanu”.

 

”Dacă domnul Tăriceanu îl numeşte şantaj, da, atunci pot să spun că l-am şantajat pe domnul Tăriceanu. L-am şantajat în a susţine oameni de calitate pe listele pentru parlamentare (…) Nu am fost de acord şi n-o să fiu de acord în viitor (…) să promovăm oameni care nu corespund profilului pe care noi vrem să-l punem în politică”, a afirmat copreşedintele ALDE, la Romania TV., conform News.ro.

 

Neînţelegerile dintre el şi Tăriceanu au început să se intensifice din momentul în care s-a opus punerii pe listele pentru alegerile parlamentare unor oameni preferaţi de preşedintele Senatului, subliniind preferinţa acestuia pentru Daniel Barbu, susţine Constantin.

 

”Nu sunt de acord cu anumiţi oameni. Sunt de acord cu alţi oameni, oameni de calitate şi l-am susţinut pe domnul Sorin Câmpeanu, am mai avut un rector pe care l-am propus din partea Partidului Conservator (…) în detrimentul altor oameni (…) în detrimentul domnului Daniel Barbu. Aici a fost disputa şi aici e poate durerea cea mai mare a domnului Tăriceanu. Îl înţeleg, domnul Daniel Barbu a fost de la început lângă dânsul, e un om de valoare. Eu am considerat că, după experienţa de la Primăria Capitalei, nu cred că putem să avem o tracţiune. Şi au mai fost şi alte cazuri, celebrul caz cu Tudor Ionescu la Primăria Capitalei.(…) Asta e problema, că am vrut să punem acolo oameni cu vizibilitate”, a explicat Constantin la Romania TV.

 

 

************************

 

 

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE, a declarat, duminică, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente, că la alegerile legislative a fost ”pur şi simplu şantajat” de Daniel Constantin în legătură cu anumiţi membrii ai partidului care urmau să candideze, dar cu care nu era de acord ”în privinţa nu a participării lor, ci poziţiile respective”, precizând că a făcut o ”concesie” pentru că altfel partidul risca să intre în impas şi să nu poată depune listele.

TAGS : Tariceanu ALDE Constantin santaj daniel Barbu neintelegeri
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2360
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22