Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Americanii au confundat o moschee cu o celulă Al Qaida și au ucis 46 de civili nevinovați
Dora Vulcan - - - -
2017-03-17
International
1

Statele Unite au recunoscut ca au efectuat un atac aerian in nordul Siriei impotriva Al-Qaida, insa neaga ca au vizat in mod deliberat moscheea in care au fost ucise cel putin 46 de persoane (foto AFP), potrivit unui nou bilant anuntat vineri.

 

 

 

Cea mai mare parte a victimelor acestui raid, care a avut loc joi seara in satul al-Jineh, in provincia Alep, sunt civili, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de AFP, transmite ziare.com.

 

 

 

"Noi nu am vizat o moschee, iar cladirea pe care am tintit-o, in care avea loc o adunare (Al-Qaida - n.red.), se afla la aproximativ 15 metri de o moschee care este in continuare in picioare", a declarat colonelul John J. Thomas, un purtator de cuvant al CENCTOM - Comandamentul fortelor americane in Orientul Mijlociu, relateaza AFP.

 

 

Intr-un comunicat, Centcom a anuntat anterior ca "fortele americane (au) efectuat un atac aerian asupra unei adunari Al-Qaida, in Siria, pe 16 martie, in provincia Idleb, omorand mai multi teroristi".

 

 

Ulterior, purtatorul de cuvant Centcom a recunoscut ca locul precis al acestui atac nu era clar si ca era vorba despre raidul din satul al-Jineh, situat la 30 de kilometri vest de Alep.

 

 

"Vom ancheta cu privire la acuzatiile potrivit carora acest atac s-ar fi soldat cu victime civile", a declarat mai tarziu colonelul Thomas.

 

 

 

Potrivit directorului Observatorului Rami Abdel Rahman, aproximativ 100 de persoane au fost ranite in acest raid aerian asupra satului aflat sub controlul rebelilor.

 

 

In imagini filmate de un corespondent AFP apar locuitori si membri ai Castilor Albe, salvatori in zone rebele din Siria, care cauta in ruine cu ajutorul unor torte si lopeti.

 

 

O parte a lacasului este distrusa, iar masini din apropiere sunt carbonizate, potrivit acestor imagini.

 

 

 

Citeste si Assad critica actiunile SUA in Siria: Soldatii americani sunt invadatori si nu au avut succes nicaieri

 

 

"Am auzit explozii cand a fost lovita moscheea. Era imediat dupa rugaciune, intr-un moment in care, in general, se tin cursuri de religie pentru barbati", a declarat Abu Mohammed, un locuitor.

 

 

"Cand am venit, am vazut 15 cadavre si multe parti din corpuri in mijlocul molozului. Unele corpuri nu mai puteau fi recunoscute", a spus el.

 

 

Un armistitiu mediat de Rusia, aliata regimului sirian, si Turcia, sustinatoare a rebelilor, a intrat in vigoare in decembrie 2016, insa violentele au continuat in tara.

 

 

Cerul sirian este intesat de avioane apartinand regimului sirian, Rusiei, Turciei si coalitiei internationale conduse de Statele Unite.

 

 

Razboiul din Siria s-a soldat in cei sase ani cu peste 320.000 de morti.

 

 

TAGS : siria moschee bombardament sua 46 morti civili nevinovati confuzie al qaida
Mai multe din International
Comentarii
Isoscel 2017-03-18
"Americanii au confundat o moschee cu o celulă Al Qaida și au ucis 46 de civili nevinovați" ? sau

"Cea mai mare parte a victimelor acestui raid, care a avut loc joi seara in satul al-Jineh, in provincia Alep, sunt civili, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de AFP, transmite ziare.com." ?

Nu-i chiar acelasi lucru !

Teroristii cu siguranta ca se poat ascunde in moschei . Si ma tem ca asa zisii civili sau chiar civili ii protejeaza, in loc de a -i lasa singuri macar, daca mia mult nu pot face. Dar ma tem ca sunt motive de a crede ca 99% din musulmani accepta extremismul si teroarea ISIS asupra altora ! Sa nu uitam ca primul rol in eductie il au familiile. Si fara acceptiunea sau macar indiferenta familiei, timerii nu ar ajunge atat de repede si in numar atat de mare teroristi.
Total 1 comments.
1037
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.