Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Angela Merkel și Vladimir Putin se vor întâlni pe 2 mai la Moscova
Dora Vulcan - - - -
2017-03-16
International
0

Anunțul despre întâlnirea dintre cancelarul german și liderul rus a fost făcută de prim-ministrul landului Bavaria de Horst Seehofer, aflat deja într-o vizită în capitala Rusiei.

 

 

 

Seehofer urma să fie primit în cursul zilei de joi Putin la Kremlin, pentru discuții axate în principal pe problema sancțiunilor economice în vigoare între Uniunea Europeană și Rusia în urma anexării Crimeii și a conflictului din estul Ucrainei, anunță DPA, citată de Agerpres.

 

 

Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) formațiune a cancelarului Merkel, este un critic deschis al sancțiunilor impuse Rusiei.

 

 

Înaintea unei deplasări la Moscova anul trecut, pentru o întrevedere cu Vladimir Putin, Horst Seehofer a cerut relaxarea acestor sancțiuni, dar și sprijinul Rusiei pentru procesul de pace din estul Ucrainei.

 

 

 

Relațiile dintre Germania și Rusia au fost tensionate de conflictul declanșat în 2014 între armata ucraineană și rebelii separatiști pro-ruși, și în care au fost ucise în jur de 10.000 de persoane, conform estimărilor ONU. Volumul schimburilor comerciale germano-ruse a scăzut de la 80 miliarde de euro în 2012 la 47 miliarde de euro în primele 11 luni ale anului trecut.

TAGS : rusia germania putin merkel intalnire horst seehofer prim ministru landul bavaria
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
2823
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.