Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Augustin Lazăr, procurorul general, spune că ministrul Justiţiei nu i-a cerut demisia
E.B. - - - -
2017-03-16
Actualitate Interna
2

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat azi că ministrul Justiţiei nu i-a cerut demisia la întâlnirea pe care au avut-o miercuri, iar discuţia a fost "foarte clarificatoare şi pozitivă, ceea ce este un fapt bun”.

 

 

 

"A fost o discuţie profesională, constructivă şi foarte clarificatoare, pozitivă, ceea ce este un fapt bun. Altceva nu pot să vă spun”, a spus procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), conform News.ro.

 

Întrebat dacă ministrul Justiţiei i-a cerut demisia sau dacă i s-au făcut reproşuri, Lazăr a spus: "Nu. Va fi o evaluare care va fi comunicată peste câteva zile şi găsesc că este rezonabil acest fapt".

 

 

 

Relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass-media

 

 

 

Procurorul general al României participă joi la şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM, care discută, printre altele, şi două rapoarte ale Inspecţiei Judiciare, unul vizând verificarea măsurilor luate de procurori şi conducerile parchetelor din cadrul Ministerului Public în vederea soluţionării dosarelor mai vechi de cinci ani de la data sesizării şi celălalt având ca obiect "verificarea respectării la nivelul Ministerului Public a Ghidului privind relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass-media”.

 

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit, miercuri, cu procurorul general, Augustin Lazăr, discuţiile având loc la câteva zile după ce Toader a spus că va discuta atât cu procurorul general, cât şi cu procurorul-şef al DNA despre ancheta privind OUG 13 şi decizia Curţii Constituţionale, care a constatat că s-a încălcat legea în acest caz.

 

Ministerul Justiţiei a anunţat că la întâlnire au fost discutate "aspecte privind activitatea instituţională a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

 

 

Procurorul general a declarat că discuţia a fost constructivă, "despre bunul mers al justiţiei".

 

 

 

Analiza lui Toader

 

 

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat duminică, la Antena 3, că va avea în zilele următoare o discuţie cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei Curţii Constituţionale, şi a dat de înţeles că nu exclude nici varianta ca cei doi să demisioneze până atunci.

 

Tudorel Toader a afirmat şi că va face o analiză a activităţii Ministerului Public în următoarele două săptămâni, urmând să ia în acel moment o decizie finală, inclusiv privind revocarea celor doi procurori generali.

 

Luni, ministrul Justiţiei a afirmat că, de fapt, nu le-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, şi procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, să îşi dea demisia, ci a invocat o instituţie care există în Codul Muncii, precizând că oricine poate să îşi dea demisia şi că nimeni nu este obligat să muncească împotriva voinţei lui.

 

Ulterior, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că are dreptul şi obligaţia de a verifica eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către procurorul general, Augustin Lazăr, şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit legii privind organizarea judiciară. 

TAGS : Parchet procurorul general Augustin Lazar Tudorel Toader demisie discutie cerere analiza
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
ion ion 2017-03-17
Sarac la minte-i procurorul general ,el nu o fi auzit ce a sugerat ministrul justitiei celor 2 procurori ]general si sef]
?????? 2017-03-16
Ce opinie aveți despre faptul că ,un universitar de la Iași și-a propus să evalueze un universitar de la Alba Iulia despre modul în care "aplicaiile practice" respectă teoria, în știința dreptului ?
Total 2 comments.
1344
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.