Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Trump, un nou esec: Ordinul anti-imigratie, blocat de un judecator, nu intra in vigoare
E.B. - - - -
2017-03-16
International
1

Un judecator din Hawaii a blocat noul ordin emis de presedintele Donald Trump privind restrictiile de intrare pe teritoriul SUA pentru cetatenii a sase tari musulmane, ce urma sa intre in vigoare joi, la ora locala 00.00 (7.00 ora Romaniei).

 

 

Potrivit judecatorului federal Derrick Watson, ordinul lui Donal Trump are la baza criterii religioase, ceea ce incalca legea fundamentala a SUA, relateaza The Independent.

 

Mai multe state au incercat sa blocheze in instanta ordinul executiv - a doua tentativa a lui Trump de a institui restrictiile de calatorie, dupa ce prima varianta a fost blocata de tribunal.

 

Noul ordin mentine interdictia intrarii in Statele Unite, pe o perioada de 90 de zile, a cetatenilor Iranului, Libiei, Siriei, Somaliei, Sudanului si Yemenului, dar nu si ai Irakului, si aplica restrictiile doar noilor solicitanti de vize, adica nu si celor care au deja drept de rezidenta.

 

Documentul suspenda, de asemenea, intrarea pe teritoriul american, pe o perioada de 120 de zile, a tuturor refugiatilor.

 

Primul ordin, semnat de Trump la o saptamana dupa preluarea presedintiei, a provocat un val de critici, noul lider de la Casa Alba fiind acuzat de discriminare fata de musulmani, aplicarea ordinului fiind suspendata de justitie pe 3 februarie.

 

TAGS : Trump SUA migratie ordin blocat judecator criterii religioase
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-03-16
Foarte bine. Trump are de stavilit expansiunea ruseasca pe planeta.
Total 1 comments.
Mai multe din International
1425
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22