Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Întâlnire între ministrul Justiției Tudorel Toader și procurorul general Augustin Lazăr
Dora Vulcan - - - -
2017-03-15
Actualitate Interna
0

Ministrul Justiției Tudorel Toader a avut miercuri o întâlnire cu procurorul general Augustin Lazăr, anunță ministerul într-un comunicat.

 

 

 

” Astăzi, 15 martie 2017, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiţiei, a avut o întâlnire cu domnul Augustin LAZĂR, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind activitatea instituţională a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, este informația de presă oferită de MJ. 

 

 

 

***

 

 

Întâlnirea dintre cei doi survine unei avalanșe de declarații sau replici instituționale date după ce ministrul Justiției a spus duminică seara la Antena 3 că procurorul general și procurorul șef al DNA ar trebui să-și dea demisia după decizia Curții Constituționale care a stabilit că, prin ancheta lor, procurorii care au anchetat modul în care a fost emisă OUG 13 au pertubat activitatea guvernului și că, mai mult, Ministerul Public și-ar fi încălcat prerogativele. 

 

 

 

 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus duminică la Antena 3 că în zilele următoare va avea discuții cu procurorul general Augustin Lazăr și cu șefa DNA Laura Codruța Kovesi și că, în cel mult două săptămâni, va lua o decizie, lăsând de înțeles că nu exclude posibilitatea demisiei celor doi după o verificare fundamentată a activității celor doi. 

 

 

Declarația ministrului a fost legată de decizia Curții Constituționale care a stabilit că ancheta procurorilor asupra modului în care a fost adoptată OUG 13 a perturbat activitatea guvernului și că procurorii și-ar fi depășit atribuțiile. 

 

 

Decizia CCR a avut și o opinie separată din partea judecătorului Livia Stanciu, fosta șefă a Curții Supreme.

 

 

 

Luni, procurorul general Augustin Lazăr a spus clar că nu intenționează să-și dea demisia așa cum a sugerat Tudorel Toader duminică seara în interviul de la Antena și că, mai mult, ancheta în cazul emiterii OUG 13 continuă, ocazie pentru procurorul general să amintească lista cu cele cinci infracțiuni pentru care se fac deja cercetări.

 

 

 

Tot luni, DNA a precizat ca acest dosar "a vizat investigarea de fapte prevazute de legea penala descrise in cuprinsul denuntului cu care au fost sesizate organele de urmarire penala" si ca cercetarile au fost facute in limitele legii.  

 

 

Marti, preşedintele Klaus Iohannis a transmis că este foarte mulţumit de activitatea Procurorului General al României şi de cea a procurorului-şef al DNA.  

 
 
 

 

 

TAGS : guvern oug cod penal modificare proteste dna ancheta parchetul general ccr decizie tudorel toader augustin lazar intalnire
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
7081
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.