Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Cotidianul Bild îi spune lui Erdogan că este «persona non grata» în Germania
E.B. - - - -
2017-03-15
International
0

Bild, cel mai mare cotidian german, susținea miercuri pe prima pagină că 'îi spune adevărul în față' președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, proclamându-l persona non grata în Germania și denunțând ''nebunia puterii sale'', relatează AFP.

 

 

În plină criză diplomatică germano-turcă și turco-europeană în legătură cu referendumul privind sporirea prerogativelor prezidențiale ale lui Erdogan, Bild plbică prima sa pagină o fotografie a liderului turc, vizibil iritat, titrând ''Bild îi spune lui Erdogan adevărul în față'', conform AFP., preluată de Agerpres.

 

''Nu sunteți un democrat, aduceți prejudicii țării dumneavoastră! Nu sunteți binevenit aici '', scrie tabloidul german, care susține că are un tiraj de două milioane de exemplare pe zi.

 

''În nebunia puterii sale, egomaniacul Erdogan îi ațâță pe turci împotriva Europei'', continuă cotidianul, care îl acuză pe ''micul om din Bosfor'' că ''distruge țara''.

 

Ankara este în plină dispută cu mai multe țări europene, în frunte cu Germania și Olanda, după interdicția impusă mai multor miniștri de a face campanie în diaspora turcă în favoarea lui ''DA'' la referendumul din 16 aprilie privind sporirea prerogativelor președintelui Erdogan.

 

Erdogan a acuzat Berlinul de metode ''naziste'', că-i sprijină pe ''teroriști'' în țara sa și că promovează respingerea referendumului. 

 

 

TAGS : Erdogan Turcia criza Bild adevar democrat prejudiciu
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
2099
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.