Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Semnal de susținere de la Cotroceni: președintele Iohannis, mulțumit de Lazăr și Kovesi
Dora Vulcan - - - -
2017-03-14
Actualitate Interna
0

Preşedintele Klaus Iohannis spune că este foarte mulţumit de activitatea Procurorului General al României şi de cea a procurorului-şef al DNA. Este poziţia administraţiei prezidenţiale, după anunţul făcut de ministrul Toader, care a sugerat că cei doi ar trebui să-și dea demisia decizia CCR.

 

 

 

 „Preşedintele Klaus Iohannis este foarte mulţumit de activitatea procurorului general al României şi de activitatea procurorului şef al DNA”, au declarat surse din Administraţia Prezidenţială, citate de Digi24.

 

 

 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus duminică la Antena 3 că în zilele următoare va avea discuții cu procurorul general Augustin Lazăr și cu șefa DNA Laura Codruța Kovesi și că, în cel mult două săptămâni, va lua o decizie, lăsând de înțeles că nu exclude posibilitatea demisiei celor doi după o verificare fundamentată a activității celor doi. 

 

 

Declarația ministrului a fost legată de decizia Curții Constituționale care a stabilit că ancheta procurorilor asupra modului în care a fost adoptată OUG 13 a perturbat activitatea guvernului și că procurorii și-ar fi depășit atribuțiile. 

 

 

Decizia CCR a avut și o opinie separată din partea judecătorului Livia Stanciu, fosta șefă a Curții Supreme.

 

 

 

Luni, procurorul general Augustin Lazăr a spus clar că nu intenționează să-și dea demisia așa cum a sugerat Tudorel Toader duminică seara în interviul de la Antena și că, mai mult, ancheta în cazul emiterii OUG 13 continuă, ocazie pentru procurorul general să amintească lista cu cele cinci infracțiuni pentru care se fac deja cercetări.

 

 

 

Tot luni, DNA a precizat ca acest dosar "a vizat investigarea de fapte prevazute de legea penala descrise in cuprinsul denuntului cu care au fost sesizate organele de urmarire penala" si ca cercetarile au fost facute in limitele legii.  

 

 

TAGS : guvern ordonanta cod penal modificare proteste oug 13 anchetparchetul general ccr sesizare senat calin popescu tariceanu conflict de interese tudorel toader ministrul justitiei
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
11194
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.