Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ilie Bolojan, posibil candidat la șefia PNL și cu susținerea filialelor din Moldova
Dora Vulcan - - - -
2017-03-14
Actualitate Interna
0

Ilie Bolojan, primar al Oradiei şi fost secretar general al PNL, ar fi presat de numeroşi lideri din teritoriu, majoritatea ex-PDL, să-şi anunţe candidatura la şefia partidului. Bolojan ar avea susţinerea organizaţiilor din Transilvania dar și din Moldova sau din sudul ţării.

 

 

 

 Puşi în situaţia de a alege între Cătălin Predoiu, perdant al alegerilor la Primăria Capitalei, şi Ludovic Orban, achitat în primă instanţă, dar care nu reprezintă garanţia unui viitor succes, numeroşi lideri locali s-au pus de acord în ultimele zile să forţeze intrarea în cursa pentru şefia PNL a lui Ilie Bolojan, actual primar al Oradei şi fost secretar general al partidului, au povestit surse din conducerea PNL pentru Adevărul.

 

 

 

„Sunt unii care trag de Bolojan să candideze, dar nu cred că-şi va depune candidatura“, declara un vechi liberal, miercuri dimineaţă, oarecum sceptic despre varianta Bolojan, candidat la preşedinţia PNL. Susţinere puternică din partea PDL Situaţia s-a schimbat însă în ultimele două zile.

 

 

 

Liderii din teritoriu, majoritatea foşti PDL-işti, au discutat cu Bolojan (membru al PNL din 1993) subiectul şefiei PNL, fără a primi de la acesta un răspuns clar. Totuşi, Bolojan s-a angajat să rezolve dilema în zilele următoare.

 

 

 

Alături de fostul secretar al PNL sunt aproape toate organizaţiile puternice din Transilvania (Arad, Alba, Cluj, Oradea, Timiş, Braşov, Bistriţa), Moldova (Suceava, Vrancea), din sudul României (Prahova, Constanţa, posibil şi Teleorman), au precizat pentru Adevărul surse politice.

 

 

 

 

De ce Ilie Bolojan?

 

 

 

Surse politice din PNL au explicat faptul că acesta, în perioada în care a fost secretar a căutat să rezolve problemele partidului şi a evitat jocurile de culise.

 

 

„E un om foarte serios şi te poţi baza pe cuvântul lui. Bolojan a fost preocupat de rezolvarea problemei datoriilor şi chiar a reuşit să plătească o parte importantă din aceasta. A vrut o organizare serioasă şi fiecare să-şi facă treaba. Din păcate, unora, precum Mihai Voicu, nu le-a plăcut asta. Nu e om al cooperativelor“, au precizat surse politice.

 

 

Mihai Voicu, actualmente deputat de diaspora, a fost cel care, surprinzător, i-a cerut demisia lui Bolojan din funcţia de secretar general, cu toatecă  el câştigase un nou mandat de primar, partidul obţinuse 32% la nivel naţional, în timp ce organizaţia condusă de Voicu luase mai puţin de 15%.

 

 

Dacă şi-ar anunţa candidatura, alături de Bolojan ar veni şi Alina Gorghiu, în condiţiile în care aceasta s-a distanţat de tabăra formată de Mihai Voicu, Cristian Buşoi, Gigel Stirbu, Marian Petrache.

 

 

De altfel, tabăra pro-Bolojan s-a format tocmai ca o reacţie la ceea ce s-a întânplat şi la începutul săptămânii când, în urma unor jocuri de culise, senatorul Iulian Dumitrescu a pierdut cursa pentru secretar general interimar în favoarea lui Cristian Buşoi.

 

articolul integral din Adevărul, AICI

TAGS : pnl alegeri presedinte ilie bolojan catalin predoiu ludovic orban
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1436
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.