Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tatiana Niculescu, lectură în premieră din „Mistica rugăciunii şi a revolverului. Viaţa lui Corneliu Zelea Codreanu“
Humanitas - - - -
2017-03-13
Humanitas
3

Editura Humanitas vă invită marţi, 21 martie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la o nouă seară de lectură publică Dacă e marţi, scriitori îţi citesc. Tatiana Niculescu va citi un fragment din volumul Mistica rugăciunii şi a revolverului. Viaţa lui Corneliu Zelea Codreanu, recent apărut la Editura Humanitas.

 

„Titlul acestei cărţi, împrumutat din textul lui Emil Cioran Mon pays, rezumă cel mai bine vâltoarea anilor ’30 în România, acea epocă a «martirilor sângeroşi» sau a «visătorilor sanghinari», întemeietori ai unei «mişcări crude, amestec de preistorie şi profeţie, de mistică a rugăciunii şi a revolverului». O epocă, spune Cioran, care «fusese întemeiată pe idei feroce» şi care «a dispărut în ferocitate».

Povestea lui Corneliu Zelea Codreanu nu poate fi înţeleasă în afara contextului istoric în care acesta a trăit, a oamenilor pe care i-a cunoscut, a şcolilor prin care a trecut, a experienţelor pe care le-a parcurs, a lecturilor care l-au format şi a unei Europe răvăşite, aflate între două războaie devastatoare şi în căutarea unei speranţe de supravieţuire. Reconstituind chipul unei epoci care a amestecat religia cu politica şi a sfârşit în sânge şi barbarie, această carte încearcă să-l redea pe Corneliu Zelea Codreanu trecutului şi istoriei.“ (Tatiana NICULESCU)

 

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

TAGS :
Comentarii
V Popa 2017-03-27
Dupa reclama care se face, putem banui ca e scrisa in conformitate cu legea 217/2015.
Charlie 2017-03-17
Si Hitler era patriot german! Daca crezi ca numai asasini sunt patrioti definitia voastra este aceia a unui om deramjat!
Florin 2017-03-14
Era motivat de patriotism, totusi. Patriotism romanesc!
Total 3 comments.
Recomandari
2895
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22