Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Veste proastă pentru Marine Le Pen: Francezii nu vor sa renunţe la euro
E.B. - - - -
2017-03-10
International
0

Aproape trei sferturi dintre francezi sunt împotriva ieșirii din zona euro și întoarcerii la franc, a arătat un sondaj făcut public vineri. Circa 72% dintre francezi sunt împotriva renunțării la moneda unică europeană și revenirii la o monedă națională, iar 44% sunt "ferm opuși" unei astfel de evoluții.

 

 

Este o veste proastă pentru candidata de extremă dreapta la președinția Franței Marine Le Pen, care susține un așa-zis Frexit, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

 

Potrivit sondajului realizat de institutul Elabe și publicat în Les Echos, circa 72% dintre francezi sunt împotriva renunțării la moneda unică europeană și revenirii la o monedă națională, iar 44% sunt "ferm opuși" unei astfel de evoluții.

 

Marine Le Pen — plasată constant pe primul loc în intențiile de vot în primul tur de scrutin prezidențial, însă dată perdantă în turul decisiv — a afirmat că dorește organizarea unui referendum cu privire la apartenența Franței la Uniunea Europeană și ieșirea țării sale din eurozonă, cu introducerea unui nou franc francez.

 

Sondajul Elabe a mai indicat pe de altă parte că francezii nu sunt prea entuziaști față de situația actuală a UE, 37% dintre cei intervievați apreciind că apartenența la clubul celor 28 are "mai multe dezavantaje decât avantaje". Ceva mai puțini, 31%, au fost de părere că avantajele primează, iar 32% au spus că părțile bune și cele rele sunt la egalitate.

 

Sondajele de opinie indică înfrângerea Marinei Le Pen în alegerile prevăzute pentru 23 aprilie și 7 mai de către candidatul centrist Emmanuel Macron sau de către conservatorul Francois Fillon, menționează Reuters

 

TAGS : Marine Le Pen Franta sondaj iesire zona euro moneda
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1941
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.