Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, atac la Grindeanu: Start la marea evaziune?
E.B. - - - -
2017-03-09
Actualitate Interna
0

«S-a dat startul la marea evaziune?», se întreabă Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, într-o postare pe blogul sau. «Pare că Guvernul își dorește să colecteze câți mai mulți bani la buget, dar fără să deranjeze Marele Evazionist».

 

 

 
 

După doar două luni, bugetul gâfâie, scrie Ioana Petrescu pe blogul ei.

 

Bugetul pentru anul 2017 este fundamentat pe venituri bugetare de 254,717 mld lei, cu 23 mld mari mult decât încasările din anul 2016. Pe primele doua luni ale acestui an, s-au încasat doar 31,9 mld lei, adică cu 0,9% mai puțin decât în primele doua luni din 2016.  Asta înseamnă că deja avem probleme. Din punctul meu de vedere, acest lucru nu este cauzat de faptul că ANAF-ul nu își face treaba, ci pentru că veniturile au fost estimate mult prea optimist, probabil fără consultare cu cei de la Fisc.

 

Pe de altă parte, Premierul nu se declară pesimist și nu renunță la cheltuielile din bugetul de stat. După întâlnirea cu Ministrul Finanțelor și Președintele ANAF, acesta a declarat: “Pe mine m-a interesat în primul rând care sunt măsurile pe care Ministerul Finanțelor și ANAF le au pentru reforma structurală pe care mi-o doresc în cadrul ANAF, astfel încât gradul de colectare să fie acela pe care noi ni l-am propus pentru anul 2017."

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

 

TAGS : Guvernul Ponta finante ministru Ioana Petrescu atac Grindeanu evaziune. ANAF
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
3586
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.