Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Juncker îl condamnă pe Erdogan: Este o rușine să cataloghezi Germania de azi drept nazistă
E.B. - - - -
2017-03-08
International
0

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a condamnat în termeni foarte duri declarațiile prin care președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Germania de "practici naziste".

 

 


"Nu pot accepta ca Germania actuală să fie comparată cu Germania nazistă. Este o rușine", a declarat fostul premier luxemburghez, într-un interviu pentru postul de televiziune RTL, transmite AFP, conform Agerpres.


"Sunt surprins de afirmațiile pe care le aud dinspre Turcia. Nu pot accepta ca președintele turc și ministrul său de externe să spună că Germania actuală este mai rea decât Germania nazistă", a afirmat Juncker.


"Părinții și bunicii noștri au trăit ocupația nazistă", a reamintit luxemburghezul, născut după Al Doilea Război Mondial, în 1954.


Afirmațiile lui Juncker au stârnit o reacție puternică din partea ministrului turc al afacerilor europene, Ömer Çelik, care l-a sfătuit "să se rezume la rolul său de președinte al Comisiei".


"Treaba sa nu este să fie purtătorul de cuvânt al guvernului german", a adăugat el pe Twitter, acuzându-l pe Juncker că apelează la "același limbaj ca cel folosit de rasiști împotriva Turciei".


Duminică, președintele turc a acuzat Germania că folosește "practici naziste" după interzicerea la sfârșitul săptămânii trecute de către autorități municipale germane a câtorva mitinguri electorale pentru susținerea unui vot favorabil la referendumul de la 16 aprilie privind extinderea puterilor prezidențiale în Turcia.


Afirmațiile lui Erdogan au stârnit nemulțumire în Germania, cancelarul Angela Merkel cerând Ankarei "să își păstreze capul limpede". 

 

 

TAGS : Jean-Claude Juncker Comisia Europeana Turcia Germania Erdogan nazism condamnare rusine
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
2407
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.