Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


DNA, despre ultimul dosar al lui Ghita: Faptele comise lezeaza grav interesele Romaniei
E.B. - - - -
2017-03-07
Actualitate Interna
2

Procurorii DNA care instrumenteaza cel mai nou dosar de coruptie al fostului deputat Sebastian Ghita sustin ca faptele vizate de aceasta ancheta "lezeaza grav interesele Romaniei, in conditiile in care scopul cresterii artificiale a cifrei de afaceri unei firme a fost si acela de a induce in eroare Banca Mondiala".

 
 

 

DNA mai spune ca cei acuzati in acest dosar "au adus o grava vatamare relatiilor sociale care privesc increderea in institutii importante ale statului, precum functia de prim-ministru".

 

"Este de observat ca inculpatii, urmarind interese meschine, de ordin personal, au adus o grava vatamare relatiilor sociale care privesc increderea in institutii importante ale statului, precum functia de prim-ministru, Ministerul Economiei si Comertului, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Consilii Judetene, A.P.I.A., Ministerul Agriculturii, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Sanatatii, ignorand moralitatea si integritatea de care trebuie sa dea dovada functionari din cadrul unor institutii publice, precum si pozitia acestora in societatea civila, care trebuie sa-i situeze deasupra oricarei suspiciuni ce le-ar putea afecta independenta si impartialitatea.

 

De asemenea, faptele comise lezeaza grav interesele Romaniei, in conditiile in care scopul cresterii artificiale a cifrei de afaceri a SC TEAMNET INTERNATIONAL SA a fost si acela de a induce in eroare Banca Mondiala, in vederea achizitionarii unor actiuni de la aceasta societate si acordarea unui imprumut de 10 milioane de euro", au sustinut procurorii DNA Ploiesti in fata instantei de judecata de la Tribunalul Prahova saptamana trecuta, cand au cerut arestarea preventiva a celor trei, conform ziare.com.

 

Conform incheierii de sedinta in care s-a discutat solicitarea DNA, o parte din banii ceruti de fostul deputat Sebastian Ghita unor firme importante din domeniul IT ar fi fost folositi pentru cresterea artificiala a cifrei de afaceri a firmelor pe care anterior le detinuse Ghita si care in prezent sunt conduse de rude sau apropiati ai acestuia.

 

Astfel, conform sursei citate, procurorii sustin ca cumnatul lui Ghita, Cristian Anastasescu, "l-a ajutat pe Ghita Sebastian Aurelian sa primeasca suma de 2.769.654,08 de lei pretinsa de la reprezentantii S.C. SIVECO ROMANIA S.A. (bani folositi pentru cresterea artificiala a cifrei de afaceri a S.C. Asesoft International S.A.), obiect al infractiunii de trafic de influenta retinuta in sarcina inculpatului Ghita Sebastian Aurelian".

 

In ceea ce-l priveste pe directorul Teamnet International, Bogdan Padiu, acesta este acuzat ca a procedat in mod similar, banii fiind utilizati pentru cresterea cifrei de afaceri a Teamnet, cu scopul ca aceasta firma sa poata lua un credit de la Banca Mondiala.

 

DNA sustine ca in perioada ianuarie 2013 - iulie 2014 Bogdan Padiu "l-a ajutat pe Ghita Sebastian Aurelian sa primeasca suma de 21.851.334,7 de lei pretinsa de la reprezentantii S.C. SIVECO ROMANIA S.A. (bani folositi pentru cresterea artificiala a cifrei de afaceri a S.C. Teamnet International S.A. in scopul determinarii reprezentantilor Bancii Mondiale sa achizitioneze actiuni la acest agent economic si sa-i acorde un credit in valoare de 10 milioane euro), obiect al infractiunii de trafic de influenta retinuta in sarcina inculpatului Ghita Sebastian Aurelian".

 

Acest lucru a fost posibil, conform anchetatorilor, "prin dispunerea, incheierea, semnarea si generarea facturilor, comenzilor, proceselor verbale de receptie, proceselor verbale de acceptanta".

TAGS : Ghita DNA coruptie fapte lezare grava interesele Romaniei cifra afaceri
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Julia A, Smith 2017-05-30
Bună,
Numele meu este Julia A, Smith sunt din România. Vreau să-i mulțumesc doctorului Harry Carlos, care mi-a ajutat să obțin un împrumut. În ultimele trei luni, am căutat un împrumut pentru a-mi rezolva datoriile, toată lumea pe care am întâlnit-o scamată și mi-a luat banii până am întâlnit-o pe doctorul Harry Carlos. A reușit să-mi dea un împrumut de 100.000 de dolari. El vă poate ajuta, de asemenea. El a ajutat și alți colegi de-al meu. Dacă aveți nevoie de ajutor financiar, contactați compania prin e-mail: (harryloanfirm56@gmail.com) Cred că vă poate ajuta. Contactați-i pentru a vă ajuta, deoarece el ma ajutat. El nu știe că fac asta, răspândindu-mi binevoința, dar simt că ar trebui să împărtășesc acest lucru cu toți pentru a vă elibera de escroci, vă rugăm să acordați atenție imitatorilor și să contactați compania potrivită de împrumut. Mai jos sunt cuvintele sale de încurajare pentru cei care caută un împrumut legal și onest.
horatiu 2017-03-07
Teribil ... daca sunt adevarate cele prezentate ma intreb daca cei care vor doborirea DNA nu cumva vor si reusi - miza este enorma . corelind si cu alte informatii din spatiul public ma cuprinde frica.
Total 2 comments.
1220
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.