Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Hollande: Pentru a evita destrămarea UE, nu există alternativă la Europa cu mai multe viteze
E.B. - - - -
2017-03-06
International
0

Nu există alternativă la o Europă cu mai multe viteze, pentru a evita explozia Uniunii Europene, a avertizat preşedintele francez Francois Hollande. El susţine că “saltul European presupune o alegere clară privind forma sa de organizare”.

  

 

El a făcut această declaraţie într-un interviu publicat luni de mai multe cotidiene europene, relatează AFP, citată de News.ro.


Liderii celor mai mari economii din Europa continentală se întâlnesc luni la Palatul Versailles, din Franţa, pentru a căuta metode de a consolida Uniunea Europeană în faţa ieşirii Marii Britanii şi a populismului în ascensiune.

 

Cancelarului german Angela Merkel şi preşedintelui francez Francois Hollande – ale căror ţări sunt descrise adesea drept “motorul” Uniunii Europene – li se vor alătura premierul spaniol Mariano Rajoy şi cel italian Paolo Gentiloni.
 

Francois Hollande  declarat că “saltul European presupune o alegere clară privind forma sa de organizare”.

 

Europa în 27 nu poate să fie Europa uniformă în 27. De mult timp, această idee a unei Europe diferenţiaţe, cu viteze diferite, ritmuri distincte pentru a progresa, a generat multă rezistenţă. Însă, în prezent, este o idee care se impune. În caz contrar, Europa va exploda”, a insistat el.

 

Această pistă a fost înaintată în special de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-o “Carte Albă” privind viitorul UE după Brexit.

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, nu există alternativă la această Europă cu mai multe viteze, Hollande a răspuns: “Nu. Fie facem lucrurile diferit, fie nu le vom mai face împreună”.

 

În viitor, va exista un pact comun, o piaţă internă cu o monedă unică, pentru unii. Dar, pe această bază, va fi posibil pentru unele state membre, care vor vrea acest lucru, să meargă mai departe în apărare, mai departe în armonizarea fiscală sau socială, mai departe în cercetare, cultură, tineret”, a conchis el.

TAGS : Hollande Europa UE destramare explozie viitor Europa viteze
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
2279
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.