Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCapul lui Codruta vrem!
2017-03-02
7
Micuta invazie sereista in dosarele DNA- evident cele din perioada post-Morar, ca inainte nu se pune din motive de corectitudine politica si penala-, a fost inghesuita intr-un colțișor de insusi seful Tutuianu.

 

 

 Incredibil cum omul pus de Dragnea sa dea SRI-ul pe brazda si sa rupa si ultima legatura amoroasa a binomului a reusit sa dezamageasca in halul asta. Protocoalele, zice Tutuianu,  erau "o forma legala, fireasca in cooperarea institutionala", ba mai rau, despre echipele mixte ”nu exista  indicii” si niciunei persoane nu "i-au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale". Haida- de, cine sa-l creada! Ca doar n-or fi capiat toti penalii care spun ca baietii cu ochi albastri dictau rechizitoriul procurorilor, dupa care mergeau la un sprit si puneau la cale cite un ”un cap in gura” celor care trebuiau infundati si bagati la mititica. Doar adversari politici, evident, niste amariti care n-au dupa ce bea apa si incerca sa adune si ei un banut muncit cinstit.

 

In sfirsit, cum Tutuianu a facut-o lata, strins probabil de unghiute de diabolicul Coldea, despre care doar natafletii pot crede ca a iesit din circuit, baietii si-au pierdut rabdarea. De inteles, termenele curg, iar inculpatii dau pe goarna tot felul de nazbitii ca sa-si reduca pedeapsa, alta porcarie din Codul Penal care necesita o ordonanta.

 

Dar decizia CCR le-a picat manusa, o gura de aer proaspat dupa nenorocirile din ultimele doua luni. Cum adica isi permite Kovesi asta sa perturbe guvernul din activitate si sa ancheteze oportunitatea si legalitatea? Chestiile astea le pot face doar alesii, judecatorii CCR, in frunte cu Dorneanu, ce inspirati au fost pesedistii ca nu s-au lasat pina nu l-au protapit  acolo!, si protestarii. Singura socoteala pe bune despre oportunitate si legalitate la OUG13 au cerut-o mitingistii din Piata Victoriei, care astfel au calcat in picioare separatia puterilor in stat.

 

 Kovesi a investigat si ea cea putut- falsul intelectual, sustragerea sau distrugerea de probe, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri- fapte pe care i le-a transmis  lui  Lazar. E de presupus ca motivarea Curtii o sa reuseasca cum-necum sa arate ca Kovesi si-a bagat nasul in oportunitate si a incalcat Constitutia. Sa fim drepti, scopul este atit de inalt incit chiar scuză mijoacele: scutirea ministrilor de abuz in serviciu la emiterea si semnarea actelor normative. Ramine sa vedem daca doar ministrii si nu si mai jos, consilierii judeteni, primarii, asa cum poftea si OUG13.

 

Cum puteau sa rateze un asa moment marii razboinici impotriva ”abuzurilor  DNA”? Cum sa fi stat in bancuta lor domnii Tariceanu si Basescu, cei doi stilpi ai politicii pesediste de aparare a coruptiei functionarului public, oriunde s-ar piti el? Cum, cind aproape nu e nimeni care sa reuseasca mai bine ca ei sa drapeze apararea coruptiei in apararea ”drepturilor si libertatilor”? Zic aproape pentru ca uneori sunt depasiti la viraje de alti domni zisi jurnalisti, unii chiar maestri ai genului.

 

Cu  decizia CCR ”in gura”, cei doi- in spatele carora s-au adunat la batut din pinteni penali cu tidula de la judecator sau doar in asteparea ei- cer rastignirea Codrutei. Daca Tariceanu s-ar multumi deocamdata cu demisia, Basescu, vertical cum il stim, vrea si catuse in amintirea celor purtate cu atita gratie de doamna Udrea. Nu merita oboseala sa mai spunem ca niciunul dintre ei nu a demisionat cind CCR a dat decizii similare in ce-i priveste, pentru ca nu  asta e ideea. Ideea e simpla: capul Codrutei. Mai ales ca, asa cum spun alti doi imaculati, Nistorescu si Buduca, de la chestiuța numita Cotidianul, individa Kovesi e si proasta facuta gramada din moment ce a terminat Facultatea de drept cu rusinoasa  medie de  6,41. Nu e sigur daca citirea notei pe invers, in realitate e 9,41, se trage de la arginti sau de la pahare, oricum nu conteaza in tabloul cel mare al demersului.

 

Capul Codrutei e esential. Dupa el s-ar putea rostogoli si cele ale procurorilor care au intrumentat dosarele ”masluite” de care ne vorbesc victimele. Esential, pentru ca anticoruptia si DNA n-ar mai iesi zdravene dupa asa o calcatura cu senilele. Si cine si-ar  putea  dori altceva?

 

Poate doar protestarii, aia cu #rezist. Carora ar trebui totusi cineva cu snagă sa le ceara demisia, ei fiind cei care, de fapt, au verificat de legalitate si oportunitate ordonanta. Si ca dovada ca lucrurile chiar miroseau urit la capitolele astea, cineva acolo sus s-a speriat si a abrogat-o. Ma intreb ce faceau cu ea daca protestatarii o verificau si la faptele penale. Dar asta nu-i treaba poporului, ci a procurorilor. Sau nu?

 

TAGS : codruta Kovesi ordonanta curte constitutionala legalitate oportunitate tariceanu basescu DNA anticoruptie
Recomandari
Comentarii
m mircea 2017-03-05
Exceptional articol. Rev.22 a ramas astazi singurul jurnal in care mai pot avea incredere in opinia autorilor. V-as sugera sa intariti rubrica de stiri zilnice, pt a nu mai fi nevoie sa apelam la ziare a caror politica editoriala duplicitara nu vrem sa o cautionam.
Vicentio B. 2017-03-03
“O SOLE MIO !”

aleg acest tilu al celebrei, minunatei canzonetta, compusa de muzicianul Eduardo Di Capua in 1898, tocmai pentru a pastra conturul de PAMFLET al articoului semnat de Andreea Pora, DESI pot afirma ca, NU as fi de acord sa vorbim/comentam de o PROBLEMA, realmente CRUCIALA pentru Romania, in cadrul unui PAMFLET ! De 27 ani se face, se vorbeste in Romania in format PAMFLET ! Asa se explica printre altele DECE, Tara cu un contur relamente FRUMOS pe Planeta Pamant, detine PENULTIMUL loc in UE privind PIB/cap de locuitor !

La “polul opus” se afla MEGA - averile” (MILIARDE Euro) a unor PRECISI, numiti generic POLITICIENI, care realmente se joaca cu SOARTA a MILIOANE de Romani, motiv pentru care, printre altele, tot MILIOANE de Romani, au PARASIT orbita numita Romania !
CINE raspunde pentru aceasta MEGA – ABUZ in SERVICIU , prin care s-a adus prejudicii ROMANILOR de SUTE DE MILIARDE DE EURO ? ABSOLUT NIMENI ! Motivul consta in incontestabila realitate si anume: majoritatea acestor MEGA – averi, au fost facute prin Contracte cu Statul, prin care s-a realizat JAFUL NATIONAL, bazat – in esenta – prin ABUZ IN SERVICIU !

Adica, desi fiecare pamantean are ACELASI SOARE, (“O sole mio“), care se afla in timpul unui an, intre 147,1 si 152,1 mil. km distanta fata de Pamant, mai are “UN SOARE” mult, mult mai apropiat (ma refer la distanta). In Romania exista ACUM un “tip de soare” numit PSD, care la randul lui are tot un “soare” numit Liviu Dragnea, supra numit “Baron de Teleorman”. Acest “Regele Soare” al Romaniei se defineste prin comportament a fi un fel de “ L’ état c’est moi !” – evident “Made in Romania”.

Acest “SOARE” a cooptat un an alt “Soare”, mai mic, numit Calin P. Tariceanu, cu care / impreuna, prin fotoliile ocupate in Parlamentul Romaniei sunt in realitate SEFII a ceea ce se numeste LEGISLATIV. Printr-un MEGA – abuz in serviciu, au stabilit / numit practic Ministrii si Ministerele, ceea ce numim generic LEGISLATIVUL. DECE “ABUZ IN SERVICIU” ? Deoarece constelatia LD + CPT, au DESFINTAT printr-o singura lovitura ceea ce numim “separarea puterilor in Stat” !

In acest context, de fapt in acest raport ANTI – Constitutional - au aparut mai multe OUG-uri, printre care OUG nr. 13/31.01.2017. Ce s-a urmarit ? DEZINCRIMINAREA in regim de urgenta, a infractiunii penale numita ABUZ IN SERVICIU ! Adica, EXACT DELICTUL NATIONAL, care sta la baza MILIARDELOR acumulate , sistem FINACIAR, din care fac parte MILIOANELE unor PRECISI numiti POLITICIENI, dintre care DRAGNEA, TARICEANU, si NU in ultimul rand BASESCU, fac parte !

CE a perceput aceasta “CONSTELATIE SOLARA” (LD , CPT, TB) ? Faptul ca DNA, recte Codruta Kovesi, poate devenii SOARELE, care v-a lumina INTUNERICUL /UMBRA indusa/intretinuta de Dragnea, Tariceanu, carorora a SARIT de pe ORBITA, EX- Soarele TB ( Traian Basescu), care si el, ca orice pamantean, avea “soarele” lui, cu indicativ “EU – BB”, adica Elena Udrea - Blonda din Buzau.

Se poate VERFICA RAPID si anume ca, “soarele” – CPT (Calin P. Tariceanu) si ex- soarele TB (Traian Basecu) s-au intrecut in realmente “FALS IN DECLARATII “ – publice si anume ca “Abuzul in Serviciu” , NU exista in legislatia penala din UE, Germania. Adica EXACT ceea ce sustinea – repet in mod delictual – “soarele lui Basescu”, recte “EU-BB” ! Pentru aceste repetate DECLARATII FALSE”, singura Institutie in fata careia ar trebui sa raspunda “constelatia solara” – CPT, TB, este ICCJ, iar pana acolo in fata DNA !

CULMEA este ca “in strategia” adoptata de “ex – soarele TB”, in scopul eliminarii de pe orbita a DNA, recte Codruta Covesi, in forma “incatusata”, induce mai multe INFORMATII FALSE printre care numesc aci (il citez pe TB):

“procurorul DNA, NU este MAGISTRAT !”
“„nu am nimic cu procurorul general, dar l-aş ruga să privească la ce a făcut Merkel când procurorul general a avut altă părere decât ministrul Justiţiei din cabinet, l-a destituit.”.

Personal, care o buna perioada timp, l-am considerat pe TB, ca fiind un reper in functionalitatea Justitiei din Romania, trebuie sa constat, de fapt se poate constata ca, “ex-soarele” TB, intra – VOLUNTAR - intr-un IMENS CON DE UMBRA, caracterizat prin parametrii ANTI – Ordine Constitutionala !

PS.
Peronal, fiind un adept INCORIGIBIL al “sietemului solar” in care Ordinea Constitutionala este “O sole mio” , pot afirma stric obiectiv realitatea: recenta Decizie CCR, pronuntata la cererea “soarelui CPT “ - etaleaza pozitia Presedintelui CCR – Valeriu Dorneanu, care confirma ORBITA acestuia in jurul “soarelui PSD” ! CU siguranta, aceasta ORBITA va genera MEGA – proteste din partea celor care, din motive strict morale/legale, REFUZA “soarele PSD” !
Joaquin Murieta 2017-03-03
Am citit si eu Alexandru Lapusneanu inclusiv scena cand multimea din piata spune: Capul lui Motoc vrem. Domnul ii explica lui Motoc ca nu poate ucide toti manifestantii cu tunurile doar ca sa salveze viata unui singur om. Azi cand se cere capul lui Kovesi trebue sa ne gandim la miile de Romani care zac nevinovati prin puscarii nu la un judecator corupt, vandut strainilor, Kovesi care-si va pierde postul gras platit.
Vicentio B. 2017-03-02
EXPRESIS VERBIS

DE mai multe ori, mi-am exprimat o pozitie relativ contradictorie cu anumite opinii etalate de Andreea Pora. Aceasta pozitie a mea, NU este CONTRARA directiilor critice formulate IN MOD CONSTANT de Andreea Pora, recte Rev. 22 ! NICI VORBA !
In acest context efectiv MORAL, ma intreb/ar trebui sa ne intrebam, ce situatie ar exista in Romania, FARA o prezenta ZINICA a Rev. 22 ? Din punctul meu de vedere raspusul este evident: ar fi o TRAGEDIE pentru cei de reala BUNA – CREDINTA, si un fel de RAI PE PAMANT pentru cei aflati pe orbita a carui PUNCT de atractie este “soarele PSD”, in opinia mea - Platforma Selectiilor Delictuale !

Ceece se intampla, INCA de la inceputul anului in Romania, in care pozitia Andreea Pora, Revista 22 a fost/este CONSTANTA pentru Ordinea Cpnstitutionala, in CONTRADICTIE cu cea manifestata, in mod MEGA – surprinzator/dezamagitor/revoltator, de catre Traian Basescu ! De la cei numiti L. Dragnea, CP. Tariceanu, E. Andronescu, M. Palada, R. Plumb, O. Vasilescu, C. Stefanescu, Serban Nicolae, deja stiam la ce putem sa ne asteptam ! Ceva similar cu gestul DELICTUAL al celor 120 romani, care dupa ce au consumat , dupa ce au comandat la un restaurant aflat intr-o localitate din Spania, AU FUGIT - inainte de desert - FARA a mai achita nota de plata !

In aceasta CONSTELATIE, si NU cum in mod fundamental GRESIT, rudimentar, se spune/afirma in Romania in mod curent/zilnic, orar: “ECUATIE” , ar trebui sa ne intrebam: ce s-ar fi intamplat in Romania, daca Ponta ar fi fost ales Presedinte al Romaniei ?

adriana 2017-03-02
Doamna Pora va sugerez sa cititi articolele Sorinei Matei si Tapalaga sau nu mai sinteti prieteni
Gladiatorul 2017-03-02
"Boala" grea, doamna Pora, la romani cu capul lui Kovesi vrem. Dar in acest ultim caz mai trebuie sa si-o doreasca si yankeul.
Alexandru Viorica 2017-03-02
nu v-ati exprimat despre posibila condamnare a Elenei Udrea la 21 de ani...

Speram sa o faceti impartial....
Total 7 comments.
14361
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.