Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFZero ești atunci când minți, domnule Grindeanu!
2017-02-28
12
Dacă vorbim despre minciună în stare pură, o lecție ne-a dat-o, acum câteva zile, premierul Sorin Grindeanu. Prezent pe ecrane, șeful guvernului a repetat de câteva ori într-o singură emisiune că anul trecut, când Palatul Victoria era condus de Dacian Cioloș, România a primit zero lei din bani europeni.

 

„PSD! PSD! PSD!“ Probabil că îți sună cu­nos­cut. Așa au strigat niște bieți oameni, mânați de la spate pe străzile Târgoviștei, la defilarea unui partid ca ciuma roșie. Probabil că îți sunt cunoscute și furia, și re­volta, și mila, și deznădejdea, și tristețea, și mirarea, și ia­răși furia. Nu înțelegi nici tu cum de-i posibil ca în lumea asta a ta, în care crezi că ade­vărul e mai ușor de găsit, în care simți libertatea zvâcnind în mâinile tale, în care știi că dreptatea ți-o poți face și sin­gur, în care nu mai ai ochii în­chiși cu forța, nici gura astu­pa­tă de-o mână de nebuni, să nu vrei să vezi nimic din ce e de văzut. Să nu vrei să auzi ni­mic din ce-i de auzit. Să nu vrei să trăiești. Să-ți trăiești și tu viața ta, bună, rea, așa cum o fi ea. Dar s-o trăiești așa cum îți do­rești.

 

„Victorie! Victorie! Victorie!“ Și cuvintele as­tea probabil că îți sunt cunoscute. Tot ei le-au strigat. Acei bieți oameni adunați de prin ca­se, înghesuiți în autobuze de domnu’ primar, înarmați cu pancarte de la partidul roșu, împinși în stradă să strige pentru un guvern de marionete manevrate de un condamnat la pușcărie. Ți-e imposibil să înțelegi așa ceva, nu? Să ieși în stradă și să strigi „Victorie!“ pen­tru un condamnat la pușcărie. Să ieși în stradă și să strigi „Victorie!“ pentru un individ angajat toată viața la stat, care nu își poate justifica nici măcar casa în care trăiește. Să ieși în stradă și să strigi „Victorie!“ pentru o gru­pare de politruci care huzuresc pe munca ta. Să ieși în stradă și să strigi „Victorie!“ pentru încă un colț de pâine, pe care niște indivizi puși nu­mai pe rele, pe călcat în pi­cio­a­re democrație, stat de drept, vieți de oameni ți-l arun­că doar pentru a-ți mai îm­pinge suflarea cu câteva zile.

 

Să ieși în stradă și să strigi „Victorie!“ pentru un guvern pe care l-ai primit frumos în ca­sa ta, l-ai pus la masă lân­gă familia ta, i-ai dat camera pentru oaspeți, iar el, noaptea, ca hoții, ți-a dat o bâtă direct în moalele ca­pu­lui, ți-a fu­rat banii, ți-a umilit nevasta, ți-a speriat co­­piii. Și a fugit. Degeaba l-ai prins, ți-a aruncat în față niș­te mă­runțiș din tot ce ți-a fu­rat, dar ai rămas năucit, cu ne­­vasta tremurândă, co­piii spe­riați, casa răscolită, li­niș­tea spul­be­ra­tă, înspăimântat că o să se întoarcă într-o al­tă noapte, tot ca ho­ții. Și s-ar putea ca în noap­tea aceea să nu mai scapi. Să ieși în stra­dă și să strigi „Vic­torie!“ pentru așa ceva!

 

„Vreți o Românie normală? Vreți ca abuzul să nu se mai întoarcă în România? Vreți o Ro­mânie mândră și demnă? O vom face! Noi, PSD, suntem cu țara și cu românii!“ Asculți și te crucești. Rovana Plumb, ministrul Fon­du­ri­lor Europene și deputat PSD, vorbind în slo­ga­nuri la același miting organizat la Târgoviște de partidul unic. Și după ce te crucești, îți dai sea­ma că așa stă treaba în țara ta. Că așa merg lu­crurile. Că așa sunt păcăliți oamenii. Așa sunt scoși la vot. Așa pun și ștampila acolo unde trebuie. Așa faci să strige în stra­dă „Vic­to­rie!“ mii de bătrâni, de bolnavi, de săraci. Cu min­ciuni învelite bine în cuvinte pom­poa­se. Cu răscolirea unor sentimente ama­re des­pre o Românie jefuită și batjocorită, zeci de ani, de o clasă politică ticăloasă. Așa se face treaba bu­nă pentru partid. Minți, calci su­fle­te-n picioare, minți, mergi mai departe, minți.

 

http://revista22.ro/files/news/manset/default/foto-ramona-ursu.jpg

Miting organizat de PSD la Târgovişte pentru susţinerea Guvernului Grindeanu (25 februarie 2017)

 

Și dacă tot vorbim despre minciună în stare pură, o lecție ne-a dat-o, acum câteva zile, premierul Sorin Grindeanu. Prezent pe ecrane, șeful guvernului a repetat de câteva ori într-o singură emisiune că anul trecut, când Palatul Victoria era condus de Dacian Cioloș, Ro­mâ­nia a primit zero lei din bani europeni. Zero! „V-am spus că e destul de ambițios acest pro­gram, iar 22 de miliarde de lei, cât am prevăzut în bugetul de anul ăsta, din atra­ge­rea de fonduri europene, e un lucru ambițios față de zero anul trecut. Da? Poate la unii pare ireal.“ Nu, domnule premier, nu pare ireal. Sau, cel puțin, nu ar fi ireal, dacă nu ați clădi așa o promisiune pe o minciună. Și asta pentru că, așa cum arată execuția bugetară pen­tru anul trecut, în timpul guvernării teh­no­crate, țara noastră a primit de la Uniunea Eu­ropeană șapte miliarde de euro. Datele sunt trecute și în Raportul de guvernare privind Portofoliul Fondurilor Europene, dar și pe site-ul Ministerului Finanțelor.

 

Adevăruri, în schimb, domnule Grindeanu, sunt prezentate în recentul Raport de Țară fă­cut public de Comisia Europeană. Experții de la Bruxelles ne avertizează că guvernul PSD-ALDE va depăși, anul acesta, limita maximă ad­misă pentru deficitul bugetar, prevăzută în Tratatul de la Maastricht, și va ajunge la 3,6% din PIB, față de 2,6%, cât a fost în tim­pul tehnocraților. Același raport mai arată că, având în vedere măsurile populiste luate de actuala putere, creșterea economică estimată de guvern, de 5,2%, va fi imposibilă. Comisia Europeană indică doar una de 4,4%.

 

Un alt adevăr, domnule Grindeanu, este că, deși Ordonanța 13, cea prin care același gu­vern PSD-ALDE a năucit justiția, a fost abro­gată, „astfel de iniţiative riscă să testeze pro­g­resul făcut deja în ultimii zece ani în acest sector“, mai spun experții europeni. Și tot un adevăr, conform Raportului de Țară, este că, în România, „corupţia este recunoscută pe scară largă ca o problemă majoră“ sau că „ținând cont de estimarea privind con­ti­nua­rea emigrării tinerilor şi de numărul limitat de persoane care se întorc, România riscă să piardă şi mai mult din resursa de muncă“. Dar, nu-i așa, domnule Grindeanu, ce știu stră­inii despre noi? Ei sunt răi, vor să ne fure țărișoara. Noi suntem buni. Pentru că suntem români și suntem mândri.

 

Va fi Victorie! Dar numai pentru PSD.

TAGS : tirgoviste miting PSD grindeanu victorie PSD-ALDE strada romania ciolos comisia europeana raport
Recomandari
Comentarii
titus 2017-03-04
Exceptional din nou, doamna Ramona U., valabil si pentru Vincentio B. Jurnalisti ca dv. mä fac sä sper cä tara nu este incä pierdutä, desi imputinarea celor ca dv. este evidentä si dureroasä.(ex.Romania L.) Dacä toate afirmatiile dv sunt perfect valabile, eu incerc sä descoper incä vreo razä de sperantä.! Aceasta ar fi (cinic exprimat !) desastrul total economic si bugetul la pämint (locul 27 ,dupä 27 de ani ) si un sistem in care „bugetarii „ (de tipul Dragnea,milionar format departe de „economie „ ) si-au consolidat puterea supremä dela numai 18 % din alegätori ! Sä remarcäm totodatä cä si Piata Comunä a gresit ( mäcar a recunoscut !) prea mult , sa petrecut Brexitul si Invazia Musulmanä, urmeazä evident alte falimente. Ca urmare , superficialitatea si generozitatea practicatä acum 10-15 ani (credite necontrolate, Uniune Economicä dar nu si Politicä etc ) nu mai poate continua. Infine,“ cancerul „ Romäniei ,coruptia ,este prea „ metastazat“ dar mäcar infine diagnosticat si recunoscut (putem fi mindri !) de lumea intreagä . Generatia productivä, valoroasä a tärii noastre (studentii ca intotdeuna dar si acei adulti , obligati de virstä-performante , sä räminä in tarä !) isi articuleazä infine prin retelele sociale durerile , cum face pinä si un Trump!!. Personal nu am agreat pasul recent „inapoi“ a lui Iohannis vis a vis de referendum , dar il inteleg , cind realizäm cä “.Opozitia „ este in continuare nulä. In concluzie singura salvare , cit o fi de dureroasä, este falimentarea in continuare a tärii : prin Zero credite si imprumuturi , adicä Romänia sä fie constrinsä economic . Un fel de pasäre Phoenix ! Desigur insä totul pasnic ,pe strazile , in care si hirtiile sä fie mäturate . Eu am träit lucid, acum vreo 70 ani in Timisoara trecerea brutalä dela capitalism la comunism ,care nu ar fi functionat färä „toatä puterea Sovietelor lui Lenin „. Ar fi o copilärie sä ne facem iluzii cä acum ,in sens invers, ar merge altfel. (Parlamentul PSD-PLD = identic cu Sovietele…) Ba chiar Romania singura tarä esticä färä nici mäcar cu o lege (nouä ) a Lustratiei sau mäcar ( veche ) a Ilicitului. Il avem in schimb pe Ilici care a invätat perfect la Moscova ,incä din in 1953 lectiile ca si -Maskirovskaia. Tot respectul pentru Revista 22, REZISTATI !
Mircea Ordean 2017-03-03
Inițial mă miră, că doamna Ursu ajuns-a a scrie la „22”.

Apoi îmi trece însă.
Mircea Ordean 2017-03-03
„Zero ești atunci când minți, domnule Grindeanu!”

Am mai întîlnit așa gen de adresare la doamna Ursu, de pildă spre Victor Ponta.

Devin curios dacă a apucat să-i răspundă vreodată un așa gratulat.
Bănui că nu, altfel nu-i intra în sînge așa sport.

Prin urmare, oare în ce gen de mediu a exersat așa adresat peste gard (și cu siguranța aferentă)?
O intuiesc puștoaică mică-mică, precum cățelul care latră la adăpostul haitei.

Vicentio B. 2017-03-01
„Zero ești atunci când minți, domnule Grindeanu!“,

afirma autoarea in mod fidel decentei si adevarului. Valoarea ZERO exista – absolut precis determinata - in matematica, recte TRIGONOMETRIE, cu privire la sinusului alfa de 180° sau a tangentei de alfa, tot la 180°. Aceasta valoare de 180° ar insemna, prin similitudine geometrica, pozitia CULCATA a actualului Prim – ministru. NUMAI ca, Sorin Grandeanu se afla in pozitia CULCATA (orizontala) si in fata SEFULUI numit Liviu Dragnea !

Ceea ce OMITE Ramona Ursu, care afirma “un guvern de marionete manevrate de un condamnat la pușcărie.”, desi insasi prin “marioneta” se intelege deja o “papusa manevrata cu sfori”, consta in substanta si anume ca, Dragnea & Tariceanu (sefii Legislativului) au FORMAT/constituit – practic – Guvernul (Executivul) adica au NOMINALIZAT Ministrii si Ministerele, ceea ce NU are NICIO legatura cu “separatea puterilor in Stat” – recte principiul de baza al Statului de Drept !

MAI MULT, tot Dragnea a stabilit DIRECTIILE de baza ale Bugetului 2017, dupa CRITERIILE cunoscute si anume “Manus Manum Lavat” (“o mana spala pe alta”) atribuind TVR – ului cu 662% mai mult fata de 2016, recte 950 milioane lei fata de 124,7 milioane lei !.

Spus direct, Dragnea fiinanteaza CONCRET, ceea ce numim PROPAGNDA, MANIPULAREA, evident Nationala, context in care fotografia atasata articolului (Miting organizat de PSD la Târgovişte pentru susţinerea Guvernului Grindeanu (25 februarie 2017), este relmente MEGA – sugestiva !

Ceea ce Titus Lucretius Carus denumea ca fiind incontestabil “De nihilo nihil!” („din nimic rezulta nimic“), este CONTRAZIS in forta de PSD ! Insasi in fotografia mentionata, apare numita ROVANA PLUMB, asezata de Dragnea in pozitia de Ministrul Fondurilor Europene, desi aceasta DEPUTATA PSD, a fost dovedita drept autoare de a ceea ce se numeste generic - GAINARII, recte inregistrarea automobilului propriu in Bulgaria, din motive de ELUDARE a unor cunoscute taxe !

Asa se explica cum Dragnea, evident prin Grandeanu, a emis Ordonanţa 9/2017, prin care, preiau din Capital) “ modifică Legea Finanţelor Publice astfel încât orice primărie sau instituţie poate semna contracte fără limite şi fără asumarea răspunderii penale. Concret, OUG 9/2017 abrogă mai multe articole din Legea Finanţelor Publice, pentru un an, şi elimină pragurile care limitau cheltuielile ce pot fi angajate de ordonatorii de credite, fără ca aceştia să mai dea socoteală nimănui. “

“Actul normativ emis de Guvernul Grindeanu suspendă pentru un an şi răspunderea legală pentru angajarea cheltuielilor peste limitele care erau impuse de lege pentru creditele de angajament (respectiv contractele semnate de instituţii cu diferiţi privaţi). De asemenea, dacă fondurile se deturnează de la un capitol de cheltuieli la altul nu mai există răspundere penală. Astfel, banii pot fi folosiţi oricând pentru orice, indiferent de ce s-a aprobat iniţial în buget.”.

IATA deci cum acest “ZERO cand minte” – se joaca practic cu MILIARDELE !
In acest context, dar si cel al elogiilor comentariilor de mai jos la adresa autoarei, sa asteptam cu incredere viitorul apropiat, in care Ramona Ursu, va etala si “alte valori", evident NEGATIVE, ale actualului Prim Ministru.
FLORIAN D. MIREA 2017-02-28
Si cand nu minte, tot zero e. A avut Dragnea grija, cand l-a ales.
Marius Nicolescu 2017-02-28
Admirabil, doamna Ursu. Minunat articol, dar cine sa-l inteleaga? Am inteles din finalul articolului ca sunteti increzatoare: "Va fi Victorie! Dar nu pentru PSD". Sa va auda bunul Dumnezeu.
Alin Savu 2017-02-28
Mulţumesc! Fără cusur, dar îngrozitor de trist. Şi revoltător!
BASCA 2017-02-28
Buna achizitie,ratingul 22 va creste exploziv,era si momentul,saru`mana doamna Ursu!
George Balaur 2017-02-28
Trist si adevarat, adevarat si trist!
Schuller Horst 2017-02-28
Bine ati venit la Revista 22, Ramona Ursu!
stefania 2017-02-28
M-am uitat atenta la pancardele folosite de amaratii romaniei , la mitingul pro Psd si am observat ca toate sunt facute de aceeasi persoana sau firma ,sunt toate egale ,cu acelasi tipar ,cu acelasi format . Se vede de la o posta ca sunt manevrati si dusi ca vitele la pascut . Pacat ca au ajuns sa-si construiasca imperii pe naivitatea celor mai oropsiti dintre romani , dar istoria nu-i v-a ierta .
vlad t 2017-03-01
,,ca vitele la abator"in incontienta lor! Istoria nu-i va ierta, dar DNA-ul da,pentru ca au schimbat legile si nu mai ajung la ei....
Total 12 comments.
28968
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.