Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFAcademia salvează România
2017-02-27
9
Dacă n-ați auzit încă de Academia Română (mulți români o confundă cu Academia generalului Oprea sau cu Academia de Poliție) vă asigur că veți tot auzi de ea de acum înainte. Academia s-a pus pe treabă. Țelul urmărit e nobil: salvarea neamului. Dușmani ai țării, luați aminte și vă înfricoșați. Nu mai e de glumă: Academia salvează România.

 

Nici nu v-ați dat seama, dar acum câteva săptămâni, țara era în pragul dezmembrării. În mod curios, nici SRI, nici SIE, nici CIA, și nici Mossadul, nu observaseră ce se pregătește României. Complotul a fost identificat și denunțat într-un Apel, devenit deja istoric, semnat de cam jumătate din membrii Academiei și lansat sub titlul, ”Identitate, suveranitate și unitate națională”. Simțindu-se descoperiți, conspiratorii au fugit care încotro, nu li se mai dă de urmă, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Noi știm că era cât pe ce să se întâmple, scrie negru pe alb în Apelul academicienilor.

 

Printre acțiunile îndrepate direct ”împotriva statului și poporului român”, Apelul identifică, pe primul loc, ”rescrierea tendențioasă, lacunară sau chiar mistificatoare a istoriei”. Li se cere ”instituțiilor abilitate” ”să vegheze și să acționeze pentru a preveni, pentru a contracara și atunci când se încalcă legea, pentru a pedepsi toate diversiunile și agresiunile la adresa identității, suveranității și unității naționale a României”.

 

Cum s-ar zice la pușcărie cu istoricii mistificatori! Dacă afirm, de pildă, că Burebista nu avea pe deplin o conștiință națională românească, cine știe să citească printre rânduri înțelege imediat unde bate o asemenea afirmație: minimalizând coeziunea națională a statului dac, lovesc în fapt în unitatea de azi a României. Și atunci? Atunci, stați și veți vedea. Vor interveni ”instituțiile abilitate”. Să prevină, nu mai au cum. Să contracareze, poate, nu știu în ce fel, treaba lor. Și mai potrivit fiindcă, orice s-ar zice, calomnia e gravă, ar fi să mă pedepsească. Ce spuneți: doi ani, cu suspendare? La fel ca domnul Dragnea, mă simt onorat. Spre deosebire însă de renumitul om politic, promit că nu voi recidiva. Gata, mi-am băgat mințile-n cap. Aveți dreptate: Burebista a fost un mare Român!

 

Nu știu însă dacă domnii de la Bruxelles vor scăpa atât de ieftin. Este clar că se fac vinovați de știrbirea suveranității României. Domnule Junker, domnule Tusk, și toți ceilalți, ați cam încurcat-o. Patru ani, fără suspendare, asta vă prezic. Dacă nu vă plac închisorile noastre, puteți alege să-i petreceți într-o închisoare belgiană.

 

Încă nu s-au stins ecourile celebrului Apel, că Academia lovește din nou. De data asta, ni se livrează un proiect de dezvoltare a României sau cam așa ceva. Punctul central al chestiunii (cel puțin așa am văzut la televizor) este impiedicarea tinerilor de a mai ieși din România. Foarte bine, să se coacă puțin la minte și apoi mai vedem dacă le dăm sau nu pașaport. E vorba, mai precis, despre absolvenții diverselor facultăți, care, după ce își încheie studiile, nu știu cum să fugă mai repede din țară.

 

Academicienii susțin că odată ce statul român a cheltuit pentru școlarizarea lor, ar trebui să fie obligați să rămână aici. Să fie dați în consemn la frontieră! Sau, ca măsură alternativă, dacă vor cu tot dinadinsul să plece, ducă-se pe pustii, să nu mai auzim de ei, însă nu înainte de a-și achita școlarizarea până la ultimul bănuț.

 

Soluția asta mi se pare echitabilă și aș propune generalizarea ei. Să se aplice nu doar absolvenților de facultate, ci tuturor românilor, trei milioane sau câți or fi cei ce au plecat sau vor mai pleca din țară. Toți și-au făcut studiile în România, dacă nu o facultate, măcar liceul sau clasele primare. Să plătească fiecare tot ce e de plătit. Dacă nu, să facă bine și să se întoarcă în România, fiindcă și așa avem șomajul destul de scăzut.

 

Mor de curiozitate: ce ne-o mai pregăti Academia pentru săptămâna viitoare?

 

Articol preluat contributors.ro

TAGS : lucian boia academia romana SRI Apel popor istorie Dragnea Bruxelles
Recomandari
Comentarii
Liviu din Timisoara 2017-03-01
Domnu Boia Lucian, ce-ar fi sa spuneti ca nu v-a convenit comentariul lui Eugen Simion despre ultima dumneavoastra carte, referitoare la Eminescu. Atat, o disputa intre cunoscatori, sa spunem ...si sa nu va mai legati de academicieni in ansamblul lor. Si, apropo, daca in jurul celui din urma, atat istoria literaturii cat si istoria neamului, a creat un mit ...lasati-l acolo. Homer cel orb este, probabil, un mit pentru greci, si nimeni nu se supara. Iar a spune ca meritul operei lui Eminescu rezida mai ales in faptul ca s-a imbolnavit ... aduce a tampenie directa. Latina stiti , sunt convins. ( Da nu aia in care se dau indeobste citate ! ) Cititi ceea ce a scris G.I. Tohaneanu despre limba si poezia lui Eminescu. Ziceti ca suntem un neam mic, complexat. O fi. Da poate ne explicati de ce bazinul asta de vorbitori ai aceleiasi limbi - asa amestecata cu de toate ( aproape ca o shaorma turceasca ) - nu a fost ocupat nici de salbaticii huni ( cu granita pe campie ) , nici de valul slav ( de care suntem inconjurati ). Hai,sunteti istoric. Da inainte de asta, INCEPETI cu Columna lui Traian. Daramati-o!
Liviu din Timisoara 2017-03-01
Nu-i nimic, o pastram in manualul de stiinte sociale ( nu-i mai zice istoria Romaniei ) pe Andreea Esca si vom fi aliniati modernitatii. CA SI vorbitori de limba romana din Chisinau pana in Arad n-are nici o importanta ca un grup de cativa zeci de oameni - cu totul intamplator membrii ai academiei romane ( majusculele nu mai sunt necesare ) - ne spun ca lucrurile nu-s tocmai bune. In rest, lasa ca ne poarta tricolorul toti tiganii care se dau romani atunci cand stau cu mana intinsa prin UE, in timp ce este dat jos de pe institutiile din secuime. Apropos ...mergeti prin satele din secuime sa vedeti cum in centru stau atarnate doar steagul ala al lor si cel al UE ... nici vorba de tricolorul nostru. Deh ...a discuta despre asta, dam dovada de spirit retrograd ... Iar limba CARE o vorbim nu va mai fi limba romana ...
oranghutan 2017-02-28
Cu Academia noastră-n frunte,
Vom avea victorii multe!
Să moară dujmanii dacă nu-i aşa
Deanna 2017-02-28
Domnule Boia, va iubesc! Am râs cu lacrimi! Sunteti genial ca intotdeauna, chapeau!
Joaquin Murieta 2017-02-27
Academiceienii au dreptate. Tot invatamantul ar trebui sa nu mai fie gratuit ci subventionat prin imprumuturi acordate de banci cum e in SUA. Dupa ce ai terminat scoala incepi sa platesti ratele la banca indiferent daca primesti salariu din Romania sau din UE.
Liviu din Timisoara 2017-03-01
Stii cum sunt astia care vorbesc pe aici despre Academia Romana ? Precum aia care fac sport din fotoliu cu berea in fata ... ca aia care dau cu pumnii in aer privind doi boxeri in ring.
Deanna 2017-02-28
Ptiu sanu te deochi, pun pariu ca matale asa ai facut! Nu?
Florian 2017-02-27
Do.Dorneanu isi achita nota de plata.ba chiar vede buna functionare acolo unde nu era decat marsevie,si ce daca era noapte,sau era zi.guvernul lucra bine in folosul cui? pai dupa indicatia penalului( nu Dragnea) ciTariceanu,nui asa? in folosul Natiei.Urat character la acest psd.ist pus unde trebuie de psd.din timp si nu peste noapte.
CHARLIE 2017-02-27
D-le Boia! In primul rand imi permit, deoarece sunt de mult plecat din Romania, sa declar ca nu sunteti "patriot" roman. Nu numai nu-l acceptati in toto pe Burebista si poate si Decebal drept romani get-beget chiar cand Romania nu exista ca atare. Exista si atavism,se pare , si la patriotism. Imi reamintesc ca in timpul celui al doilea razboi mondial o vaca trecuse Nistrul si ca ater Transnistria era parte din mosia stramoseasca oameni si vaci cu tot. Si eu care credeam in naivitatea mea juna ca numai oile confera drept la teritorile transnistriene. Deh, vedeti cat de slaba a fost educatia mea si deci n'am avut nimic de platit la iesirea dintara. Ca sa nu credeti ca i-am fraierit pe cei la putere va asigur ca asigur ca au fost recompensati din plin . Dupa cum si zicala americana : nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. Cat despre educatie, cred ca academicienii ar putea beneficia din plin de o aerisire totala a ideilor lor invechite si dubioasa. Cu toata stima si bine c'am luat-o razna la timp.
Total 9 comments.
10281
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.