Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDinozaurii contraatacă
2017-02-21
4
Adversar înverșunat al modernității și deschiderii democratice, PSD este disperat să reprime orice formă de manifestare care îi scapă de sub control.

 

După ce ne-au copleșit cu zăhărelul mă­ri­rilor de pensii, salarii și burse, dinozaurii pesediști conduși de Liviu Dragnea, dezamăgiți de protestul civic împotriva ambițiilor lor de impunitate pentru corupție și abuzuri de tot felul, au hotărât să recurgă la bâtă, cealaltă componentă a politicii lor tradiționale de „stick and carrot“ - literal, „bâtă și morcov“, echivalent cu „bi­ciul și zăhărelul“. Ne­mul­țumiți deci că zăhărelul transportului gratuit pen­tru studenți a fost folosit de aceștia pentru a se deplasa de la Cluj la București, unde au participat la protestele din Piața Victoriei, parlamentarii au decis să limiteze gratuitatea doar la călătoriile dintre centrul universitar și localitatea de baș­tină a studenților. Oare dacă s-ar fi dus la Cotroceni, să-l înjure pe președinte, s-ar mai fi pus problema acestei limitări? Inutilă întrebare, mai ales că la Cotroceni nu am văzut pe nimeni care să poată fi suspectat că ar avea vârsta sau preo­cu­pă­rile unui student. Mai grav este că amen­damentul în cauză a fost depus de fostul ministru pesedist Eugen Teodorovici îm­preună cu senatorul PNL Florin Câțu, spre rușinea lui. Rușine de care a încercat să se spele ulterior, retrăgându-și nefericitul amendament, dar care nu a făcut decât să ne amintească de deriva din PNL, hrănită probabil și de apropierea de Antena 3, post unde performează gauleiterul Mircea Badea. Acesta i-a acuzat pe studenți că „sche­lălăie după bani publici“ ca niște „mi­logi“, încheindu-și mesajul #rezistaţi fără bani publici! cu un elegant „Marș!“. Tot el a susținut fără re­zerve partitura fos­tei pere­miste Lia Olguța Vasilescu, dezlăn­țuită împotriva pă­rinților care și-au dus co­piii la demonstrație în Pia­ța Victoriei. Potrivit pre­sei, Mircea Badea, soldat fi­del, i-ar trimite pe părinții în cau­ză direct la pușcărie: „Ți-ai dus copilul la pro­test, pușcărie, așa cum mi-aș dori eu“. Doamna Va­silescu și-ar dori pro­ba­bil același lucru, deși deo­cam­dată salivează doar du­pă amenzile între 5.000-10.000 de lei pe care speră ca po­li­ția să le aplice părinților care și-au dus co­piii în Piața Victoriei. Puțin îi pasă că le­gea pe ca­re o citează penalizează de fapt utilizarea copiilor în scopul obținerii unui profit, nu participarea acestora la un eve­niment ci­vic. Într-o declarație publică des­tul de dezar­ticulată pentru un doctor în so­cio­lo­gie, d-na Vasilescu a încercat să ne con­vingă că părinții s-ar fi folosit de co­pii pentru a-și atinge un obiectiv po­li­tic, ceea ce, în viziunea ei, nici ea, nici Vic­tor Pon­ta nu ar fi făcut vreodată în cam­pania elec­to­rală, deși există destule fo­tografii care pro­bează contrariul. Urmează acum să ve­dem cât de obedientă se va dovedi Au­to­ri­tatea pentru Protecția Co­pi­lului și cum va trata plângerile anonime și pe cele ad ho­mi­nem, împotriva liderului USR Ni­cu­șor Dan, care și-a dus fetița în Pia­ța Vic­toriei.

 

Amenințările la adresa părinților care vor să-și educe copiii în spiritul democrației autentice, care presupune cetățeni au­to­nomi în gândire, nu supuși dependenți de favorurile statului, au demonstrat că PSD dis­pune în continuare de o armată de mi­litanți care pot oricând trimite o plângere penală, dacă partidul o cere. Nu va fi fost o întâmplare că o astfel de plângere a fost depusă prompt și la Poliția Locală Sector 1 împotriva proprietarului apartamentului din Piața Victoriei de unde au fost pro­iectate mesaje laser pe clădirile din zonă și pe turnul BRD. Tehnologia folosită în sprijinul unui protest civic se cuvine pe­nalizată, în optica unui partid care vrea să mențină înapoierea tehnologică și știin­țifică a țării pentru a-și proteja electoratul captiv. În același spirit, jandarmii minis­trului Carmen Dan, supusă a lui Liviu Drag­nea, au ridicat din Piața Victoriei pa­tru proprietari de drone folosite la fil­ma­rea protestelor. Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns, pentru că este ridicol să trans­formi brusc dronele în avioane, doar pen­tru a-i acuza pe posesori de „pilotarea fă­ră licență a unor aeronave neînma­tri­culate“, penalizabilă cu închisoare de la trei la șase ani?

 

Bâta pesedistă are deci multiple forme de manifestare - de la amenințările repetate cu un mare miting de protest a pese­diștilor în Capitală, după modelul inter­vențiilor „IMGB / face ordine“ din 1990, la manipularea prin posturile de telev­i­ziu­ne arondate penalilor apropiați de PSD și culminând cu hărțuirea de către poliție a ce­tățenilor prea îndrăzneți, prea ima­gi­na­tivi, prea ca la oraș. Este firesc de altfel, pentru că PSD nu este doar descendentul FSN, care chema minerii la București pen­tru a „elibera“ cu bâtele Piața Univer­si­tă­ții, ci și al PCR, iar nostalgia „epocii de aur“ se manifestă pentru pesediști și într-o nostalgie a resurselor nelimitate pentru re­primarea oricărui germene de protest ce­tățenesc. Suspectez că Mecca dinozaurilor pesediști este astăzi Moscova lui Putin, un­de demonstranții sunt ridicați de poliție, iar politicienii din opoziție primesc con­dam­nări penale pe bandă rulantă sau sunt de-a dreptul asasinați. Adversar înver­șu­nat al modernității și deschiderii demo­cra­tice, PSD este disperat să reprime orice for­mă de manifestare care îi scapă de sub con­trol. Chiar dacă, spre deosebire de 1990, în 2017 opțiunile represive îi sunt li­mi­tate de apartenența la UE, coaliția PSD-ALDE nu se poate elibera de teama de jus­ti­ție a liderilor ei, domnii Dragnea și Tă­ri­cea­nu, așa că mineriada din secolul XXI va îmbrăca probabil diferite forme de atac la adresa democrației. Nu este deci mo­men­tul să ne lăsăm adormiți de cântecul de si­re­nă împăciuitor al premierului Grin­dea­nu, prelucrat intens, se pare, la Bru­xelles. Dimpotrivă, este momentul pentru a or­ga­ni­za mai eficient rezistența îm­po­triva „Im­pe­riului răului“. Așadar, #rezist, deci exist. Sau „cedez și dispar“. Ce preferați?

TAGS : PSD Democratie Pia­ța Vic­toriei Liviu Drag­nea iohannis proteste parinti copii hartuire mircea badea
Recomandari
Comentarii
Liviu din Timisoara 2017-02-24
Deunazi, am auzit cel mai cinstit, cel mai " nealiniat " comentariu la TV, la RealitateaTV,aproape jenant pentru noua propaganda, din gura unui francez care traieste in Romania din 1971. " DE UNDE STAREA NOASTRA DE INAPOIERE ?" 1. Ne tot nostalgiem cu perioada interbelica. Datele arata insa ca eram o natie de tarani 90%, din aia desculti in urma carului cu boi - ori un muncitor calificat nu-l faci peste noapte . 2. Dupa 1990 , Europei de Vest nu-i convenea ca Romania sa vanda tractoare si utilaj petrolier prin Venezuela, prin Egipt, prin Iran ... 3. Padurile Romaniei sunt taiate intr-o continua sfidare .... fara sa mai avem o industrie a mobilei.
Mai oameni buni ... chiar suntem niste idioti ? Sau poate suntem slabi de tot ...
Liviu din Timisoara 2017-02-23
PNL ...mai exista ? Acu sa nu-i vedem doar pe unii draci , ca in " afacerile" Microsoft nu PSD-isti sunt implicati ... Sub stindardul liberalismului, PSD-istii sunt injurati ca PNL-istii sa-si vada de "treburile" lor. Sa fim seriosi ...balanta jafurilor s-a cam echilibrat. Pe cand aflam cine ne-a taiat atata padure ? Pe cand aflam cat castigam ca ne sunt exploatate materiile prime ? Ah ...ni s-a dat sa fabricam anvelope ( foarte poluant ), volane ( vedeti ce viata au aia in vaporii se solvent ) , masti de bord iar absolventi de informatica sunt pusi sa tina evidente si baze de date ... Ia sa incetam cu orice fel de apologie si sa judecam totul la rece ...sa facem un bilant.
Gladiatorul 2017-02-21
"Nu este deci momentul sa ne lasam adormiti de cantecul de sirena impaciuitor al premierului Grindeanu..." sau de mesajul fals si obositor al lui Viorel Ponta de aseara pe o televiziune aflata in solda PSD. Dac-ar fi fost convins de vorbele sale belicoase ar fi trebuit sa ceara demisia tripletei Dragnea-Grindeanu-Tariceanu. Asa, vorbele lui raman vorbele unui clovn fara macar a putea starni rasul. Vom rezista cu siguranta, doamna Culcer. Ce ne facem insa cu minerii Pitestiului!?
ion 2017-02-21
acuma sigur ca pesedistii sunt niste nenorociti dar limitarea calatoriilor intre domiciliu si facultate mi se pare ok. mai mult, se poate limita si numarul lor la 4 calatorii pe luna, doua dus-intors si doua dus-intos oriunde in romania pe perioada vacantelor. pana la urma cred ca trebuie sa fim de acord ca trenurile alea consuma curent, motorina, trebuie maturate, intretinute si asa mai departe si cineva trebuie sa suporte aceste costuri. numai 2-3 spalati pe creier cred ca "sa ne dea statul" (bugetul statului) egal un sac fara fund de unde poti tot lua ca nu se termina. totul se plateste. chiar daca este de la stat.
Total 4 comments.
12475
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.