Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea vrea să importe tehnocrați pentru a reforma Justiția. Și nu e o glumă!
Dora Vulcan - - - -
2017-02-15
Actualitate Interna
0

Liviu Dragnea spune că vrea să aducă specialişti din străinătate pentru a pregăti o lege privind răspunderea magistraţilor. În opinia sa, întreg sistemul judiciar "ar trebui schimbat profund".

 

 

 

 

"Legea răspunderii magistraţilor este o prioritate pentru toată lumea, atât pentru PSD, cât şi pentru ceilalţi (...) Pe mine mă interesează în primul rând să identificăm un pachet de măsuri legale prin care judecătorii să se simtă mult mai protejaţi. Eu, ca cetăţean român, îmi doresc ca atunci când merg în faţa unei instanţe, judecătorul să judece doar din punct de vedere al legii şi să nu ţină cont de alte elemente (...) Trebuie să găsim cele mai bune soluţii pentru o schimbare profundă în acest sistem", a spus Liviu Dragnea într-un inteviu acordat Radio România Actualități. 

 

 

Şeful social-democraţilor a menţionat că vor fi aduşi experţi de la Comisia de la Veneţia pentru a reforma sistemul de justiţiei.

 

 

"S-a tot discutat în ultima perioadă în presă despre tot felul de influenţe asupra judecătorilor, asupra oamenilor din sistemul de justiţiei. Noi considerăm că trebuie să găsim cele mai bune măsuri prin care să nu se mai poată ajunge cu presiuni asupra judecătorilor", a declarat Dragnea.

 

interviul integral, AICI

 

 

 

 

TAGS : psd liviu dragnea justitie reforma specialisti straini
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1786
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.