Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Chirica, vicepreşedinte PSD, nemulţumit de Dragnea: Partidul are nevoie de alt lider
E.B. - - - -
2017-02-12
Actualitate Interna
0

Mihai Chirica, primarul Iașului şi vicepreşedinte PSD, a spus, la Digi24, că este mulţumit de felul în care Liviu Dragnea, liderul PSD, conduce partidul. "Cu siguranță trebuie să se întâmple lucruri profunde, să așeze PSD în contextul zilelor de astăzi", susţine Chiriţă.

 

 

Mihai Chirica, vicepreședintele al PSD, pare nemulțumit de felul în care Liviu Dragnea, liderul PSD, conduce partidul.  

 

Cu siguranță trebuie să se întâmple lucruri profunde, să așeze PSD în contextul zilelor de astăzi”, a precizat Chirica, conform Digi24.ro.


Dacă aș fi fost mulțumit (de Liviu Dragnea -n.n.), nu aș fi zis lucrurile astea. E nevoie de un alt leadership. A fost un lider de partid bun, a adus PSD cel mai bun scor din ultimii ani, dar e nevoie de o schimbare de atitudine. Politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este valabilă”, a adăugat Chirica.


Vorbin despre porpunerea lui Sevil Shhaideh în funcția de prim-ministru, refuzată de Klaus Iohanjis, Mihai Chirica a spus că Liviu Dragnea a primit un vot în alb, însă a spus că au fost momente imprevizibile. „Generalul nu trebuie să fie imprevibil, a creat un val de nemulțumire”, a precizat el.

Mihai Chirica a mai spus că el nu este singurul nemulțumit de Liviu Dragnea, care are are acest cec în alb „până când nu pune PSD în pericol”.

 

 

 

 

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, cunoscut în ultima vreme pentru pozițiile publice diferite de cele ale PSD, a declarat, legat de protestele din ultimele zile, că România nu ar trebui dezbinată în două, conform Digi24.ro


Mihai Chirica a mai afirmat că nu crede că președintele Klaus Iohannis este rău pentru că „prezența guvernului și a președintelui în funcțiile pe care le dețin este absolut firească, e rezultatul votului”.

 

 

 

 

Întrebat cum vede protestele din ultimele zile, primariul Iaşului a răspuns : „România s-a schimbat într-o manieră aproape totală faţă de acum 20, 27 de ani. Un exercițiu de solidaritate contectat mai bine la un exerciţiu de democraţie cred eu că a fost. Nu a fost o reacţie împotriva unui partid, ci a condamnat o clasa politică, nu a avut o problemă în mod direct cu un conducător de partid, ci o modalitate de exprimare atunci când ai puterea. Şi a prezentat faţa unei Românii schimbate în bine în care democraţia poate fi făcută şi prin exerciţiile prezentate în Constituţie , dar şi prin reacţia oamenilor care au venit chiar să apere acele prevederi ale Constituției”.

 

Legat de protestele de la Cotroceni, Mihai Chirică a declarat că acei oameni trebuie respectaţi la fel că cei din Piaţa Victoriei pentru că s-au exprimat într-un mod democratic.

 

Mihai Chirică a spus că a ar fi cea mai mare greşeală a noastră, că români, să contribuim la dezbinarea în două a țării și a subliniat că la Iaşi nu au fost organizate contramanifestaţii tocmai pentru ca oamenii să nu fie dezbinaţi.

 

Chirică a declarat că protestele de la Cotroceni crede că au fost organizate de PSD, cum e normal.

 

Întrebat dacă Iohannis e capul răutăţii, primarul Iaşului a răspuns că nu crede acest lucru.„Sunt două curente care s-au născut în această perioada : demisia guvernlui şi demisia preşedintelui. Eu cred că niciuna dintre cele două teze nu sunt necesare României în momentul de faţă. Prezenţa guvernului şi a preşedintelui în funcţiile pe care le deţin este absolut firească, e rezultatul votului” şi că principalul vinovat  pentru situația actuală este „un complex de acte şi de persoane”.

 

Legat de acţiunile ministrului Iordache, Chirică a precizat că dacă ministrul Justiției şi-a asumat sub jurământ prezenţa în minister, „trebuie să-şi asume şi rodul muncii sale, care a fost acea ordonanţă.”

TAGS : Chirica PSD Iasi Dragnea nemultumire lider schimbare proteste
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1984
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.