Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ministrul Justitiei crede ca avem stat de drept functional si MCV-ul nu mai este necesar
E.B. - - - -
2017-01-12
Actualitate Interna
1

Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) ar trebui ridicat in acest an, a declarat ministrul Justitiei, Florin Iordache, dupa o intalnire cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou.

 
 
 
"In legatura cu MCV am prezentat obiectivele cu care a plecat Romania in 2006 si am aratat ca am indeplinit aceste conditionalitati”, a spus Iordache., conform HotNews.ro.

 

Nu vad de ce ar trebui in continuare acest mecanism”, a spus el, precizand ca acesta este punctul de vedere al Guvernului si al Ministerului Justitiei.

 

"In Romania avem un stat de drept functional si avem destule garantii ca nu este necesar un mecanism de cooperare si verificare", a afirmat Iordache, sustinand ca "avem o legislatie coerenta si institutii care functioneaza independent".

 

Conditiile din MCV au fost folositoare Romaniei si au ajutat la intarirea statului de drept, insa au fost indeplinite, a repetat ministrul justitiei.

 

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat luni, raspunzand unei intrebari a ziaristilor legata de ridicarea MCV, ca monitorizarea magistratilor de catre institutiile europene nu ar mai fi necesara, "dar ar fi necesara o monitorizarea a politicienilor".  

 

Procurorul general a precizat ca "probabil" exista anumite persoane "care ar dori sa isi puna in practica agenda lor si nu ar avea nevoie de o chestiune care sa ii incurce ca MCV".

 

"Luand in calcul progresele Romaniei si atingerea benchmarkurilor, reperele initiale ale MCV, Guvernul si CE vor coopera pentru ridicarea MCV in mandatul actualei Comisii. Este importanta si transpunerea cu prioritate in legislatia nationala a directivelor europene care privesc sistemul judiciar", se afirma in document

 

TAGS : florin iordache psd justitie mcv renuntare discutie comisie europeana
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Dan Plesoianu 2017-01-12
Romania nu merita nici pe departe ca MCV sa fie ridicat. Din contra: mai are nevoie de inca doua MCV-uri, pentru ca unul singur nu functioneaza !!! In cazul meu (e vorba de terenuri retrocedate viciat si utilizate abuziv de altii), politia a facut anchete simpliste si false, iar parchetele (local, judetean - judetul Mehedinti) au ignorat evidenta faptelor si au aprobat ancheta falsa (total incompleta, si viciata). Deci nici una din institutiile specializate in acest domeniu (minister de interne, minister public) nu functioneza, ba, mai mult, functioneaza in sensul acoperirii - deci a favorizarii - infractorilor si a infractiunilor. Si asta chiar acum, in ziua de azi, in timp ce se vorbeste de ridicarea MCV !!! Daca s-ar ridica MCV, dezastrul ar fi cu mult mai mare, ar fi imens !!! Romania va deveni oficial (de jure) un stat banditesc !!! Acum este doar practic (de facto).
Total 1 comments.
706
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.