Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Şefa DNA: Dacă mă bucur de o imagine bună, nu pot fi calomniată în fiecare zi
E.B. - - - -
2017-01-12
Actualitate Interna
2

Miercuri, a avut loc la Curtea de Apel Piteşti un nou termen în procesul intentat de Laura Codruţa Kovesi postului de televiziune Antena 3 şi jurnaliştilor Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistului Mugur Ciuvică. Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA şi-a prezentat argumentele, pentru prima dată de la începera procesului.

 

 

În şedinţa de judecată, una extrem de încinsă şi cu multe acuzaţii, şefa DNA a vorbit pentru prima dată, prezentându-şi argumentele, conform adevarul.ro.

 

Laura Codruţa Kovesi i-a dat în judecată pe cei cinci jurnalişti după ce aceştia au acuzat-o în emisiunea „Sinteza zilei“ din data de 19 iunie 2014 că ar fi dispus muşamalizarea anchetei în dosarul Bercea Mondial - Mircea Băsescu. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat, în dosarul instrumentat de DNA, că a primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi în vederea obţinerii unei soluţii favorabile pentru Sandu Anghel, capul familiei de romi din Drăgăneşti, Olt, condamnat pentru că şi-a înjunghiat un nepot.

 

Laura Codruţa Kovesi, în faţa instanţei : „Dacă eu mă bucur de imagine bună, înseamnă că pot fi calomniată de dimineaţa până seara?” Pentru prima oară de la începutul procesului, Laura Codruţa Kovesi a luat cuvântul la termenul de astăzi, prezentându-şi argumentele. Referitor la faptul că a fost criticată în emisiunea de la Antena 3 pentru că s-a întâlnit şi a vorbit cu judecătorul Valentin Şelaru într-un spaţiu public, şefa DNA a spus: „Este o întâlnire a unor magistraţi o întâlnire de mafioţi? Lucrez de 21 de ani în magistratură. Mi se pare lipsit de decenţă ca atunci când mă întâlnesc cu un magistrat să nu îl salut.”

 

Tonul Laurei Codruţa Kovesi a devenit ulterior mai incisiv: „Principiul liberei exprimări este cumva proprietatea unor jurnalişti, a fost confiscat de jurnaliştii de la Antena 3? Atunci când ai o opinie diferită, eşti făcut mincinos? Mă întreb cât costă un cuvânt injurios. Avem o listă de preţuri? Suntem ca la piaţă? Faptul că exprim opinii publice nu dă dreptul nimănui să mă defăimeze”.

 

Legat de faptul că nu a avut o reacţie publică după emisiunea de la Antena 3, Laura Codruţa Kovesi a spus: „Ca magistrat, mi se interzice să comentez dosare penale. Mă pot doar adresa CSM sau instanţei de judecată, ceea ce am şi făcut. La acea emisiune nu a fost o critică simplă, a fost o defăimare. Dacă eu mă bucur de imagine bună, înseamnă că pot fi calomniată de dimineaţa până seara?”, scrie adevarul.ro.

 

TAGS : Kovesi DNA proces Antena3 calomnie imagine jurnalisti Mihai Gadea Radu Tudor
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Iusuf 2017-01-12
Atita scandal, atita politie politica, atitea dosare in instanta facute la ordin, demonstrate cu probe, cu stiinta sefului de stat, cu amestecul serviciilor secrete, cu tacerea nepermisa echivalenta cu incapacitatea , a presedintelui tarii si nici o demisie de nicaieri, nici o masura a statului intr-un scandal imens . Iar dvs. autoritatile vreti sa fiti respectati ! Vai de VOI ! Ce exeplu dati acestei tari???? Daca acolo sus se intimpla atitea anomalii, doriti ca la talpa tarii totul sa fie imaculat? Voi dati tonul, voi oferiti retete de rezolvare a problemelor. Cit de rusinos , cita scirba imi provoaca toate scandalurile astea la nivel inalt. Bravo Sabin Gherman ! Si eu " m-am saturat de Romania"
max 2017-01-12
Foarte corect,ar trebui acesti clantai pusi sa plateasca bine,pt a se invata minte
L acit rau au facut indivizii astia!
Total 2 comments.
2192
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.