Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Pe un ger năprasnic, protest la București și Cluj împotriva lui Victor Ciorbea
E.B. - - - -
2017-01-11
Actualitate Interna
1

Aproximativ 200 de oameni au protestat, miercuri seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, faţă de iniţiativa Avocatului Poporului de a sesiza Curtea Constituţională în privinţa legii care prevede că pot fi membri ai Guvernului doar persoanele care nu au suferit condamnări penale.

 

Demonstranţii au scandat "Jos Ciorbea!", "Avocatul hoţilor şi al mafioţilor!", "Demisia!", unii dintre ei purtând pancarte, iar alţii având lopeţi cu care au făcut pârtie pe trotuarele din Piaţa Universităţii.

 
 

Cei 200 de oameni s-au strâns în Piaţa Universităţii din Bucureşti în urma unei apel lansat pe Facebook, intitulat "Victor Ciorbea, eşti demis!". Protestatarii au scandat "Jos Ciorbea!", "Avocatul hoţilor şi al mafioţilor!", "Demisia!". 

 

 

Peste 800 de persoane au protestat, miercuri seară, şi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, nemulţumite de activitatea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, şi cerând demisia acestuia după ce a atacat la Curtea Constituţională Legea 90/2001, care îl împiedică pe Liviu Dragna să fie premier, pentru că este condamnat penal.

 

O petiţie online prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a fost iniţiată la sfârşitul săptămânii trecute. Petiţia, intitulată "Victor Ciorbea, eşti concediat", fusese semnată, până miercuri seară, de circa 143.000 de persoane.

 

TAGS : ciorbea avocatul poporului protest demisie dragnea curtea constitutionala
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Alexandru Popescu 2017-01-12
Pentru ca nu sunt comentarii la acest articol,incerc eu unul.Nu trebuie sa ne miram ca suntem ultimii in UE la mai toate capitolele.Nici nu poate fi altfel la o populatie care este pe ultimul loc la simtul civic.Cine crede ca a aparut mai intai laptele si mierea iar apoi simtul civic se inseala.Daca pentru probleme esentiale nu suntem capabili sa ne manifestam n-vvem cum spera sa traim mai bine.I-am vazut chipul presedintelui Iohannis la discursul din CSM,simplu dar profund ,direct ,la obiect,fara ocolisuri .Unii spun dur ,eu nu cred . Da ,un indemn la meditatie pentru ca eu cred ca se poate muri si din lipsa de spirit civic.Putem sa nu mergem la vot, favorizand infractorii sa castige alegerile sa ne facem ca nu auzim ,nu vedem cand ,cat si ce ne mai fura dar sa nu ne miram de ce traim moi asa de rau iar ei atat de bine.Pai in tot Bucurestiu doar 200 de persoane se manifesta pt o problema atat de importanta? Domnilor va spun ca am participat la manifestatia din Piata Univ. in .89 ,chiar daca numai in doua seri, dar va marturisesc ca mi-a schimbat viata.Nu stiu de ce dar ma simt putin diferit Aveam 38 de ani ,veneam din provincie (100 km. ) si-mi era destul de greu sa ma deplasez dus intors ,noaptea tarziu Dragii mei va spun ca merita sa protestati pentru toate problemele importante ; va garantez ca va va schimba viata in bine chiar daca nu daramati voi guverne,fara spirit civic nu avem nici o sansa la un viitor mai bun ,nici chiar la un viitor.Daca nu iesim din aceasta nepasare ma tem ca vom fi o natie imprastiata in toata lumea . Eu recunosc ,dupa ce am votat Iliescu in 2000 ,m-a apucat o asa lehamite ca am parasit tara . Inteleg f bine ca sunt momente cand dispare speranta (Petre Tutea a exprimat-o cel mai bine ) dar trebuie sa lasam "bascalia " (nu cred ca asta salveaza Romania) si cu totii de mana ,sa ne salvam cea ce mai e de salvat ,adica demnitatea.Cine are curajul sa arunce primul televizorul pe fereastra?
Total 1 comments.
1710
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.