Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Cateva sute de oameni protesteaza impotriva Avocatului Poporului, la Bucuresti si Cluj
Vlad Toma - - - -
2017-01-11
Actualitate Interna
2

Cateva sute de persoane s-au adunat astazi in Piata Universitatii din Bucuresti si in Piata Unirii din Cluj, in semn de protest fata de ultimele actiuni ale lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, cerand demisia acestuia. Conform presei clujene, aproximativ 1000 de oameni participa la protestul din aceasta seara.

 

In urma decizia lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, de a ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei legea 90/2001, cea care l-a impiedicat pe Liviu Dragnea, presedintele PSD, sa ajunga in functia de premier, in mediul online a fost initiata o petitie in care se cerea demisia lui Ciorbea. Petitia a adunat pana astazi 142 000 de semnaturi.

 

Initiatorii petitiei au fost cei care au organizat protestele de la Bucuresti si Cluj, in care se cere demisia lui Victor Ciorbea:

 

Organizatorii protestului de la Bucuresti il acuza pe Ciorbea ca a devenit "avocatul unui grup de condamnați penal": 

 

"Miercuri, de la ora 18.00, ne adunăm la Universitate pentru a-i cere demisia celui care, din avocatul nostru, al poporului, a devenit avocatul unui grup de condamnați penal. Din momentul în care a fost investit în funcție, Victor Ciorbea i-a apărat, rând pe rând, pe Oprescu, Adamescu, Dragnea și alți corupți, uitând de abuzurile îndreptate împotriva unor simpli cetățeni. E timpul sa ii anuntam ca toate astea au o limita: pe agenda societatii nu figureaza problemele condamnatilor cu legea. Protestam pentru principii ale democratiei, nu impotriva votului celorlalti - care ni se pot alatura."

 

Organizatorii protestului de la Cluj considera ca e revoltator ca intr-o tara europeana se discuta despre posibilitatea ca o persoana condamnata penal sa poata ocupa functii de conducere ale statului:

 

"Miercuri, 11 Ianuarie de la ora 18, ne vedem in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Iesim in strada pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului dupa decizia acestuia de a ataca legea 90/2001 la Curtea Constitutionala, lege care interzice persoanelor condamnate penal sa ocupe functia de premier al Romaniei. E revoltator si inadmisibil simplu fapt ca am ajuns sa ,,discutam" despre posibilitatea ca intr-o tara europeana, o persoana condamnata penal sa poata ocupa cele mai importante functii de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabila, iar respectarea legii 90 cu atat mai putin. Sa fie clar pentru toata clasa politica: Societatea civila nu va accepta erodarea respectului fata de lege si atacuri la adresa statului de drept."

 

Petitia pentru demisia lui Victor Ciorbea poate fi semnata AICI.

 

Pagina protestului de la Bucuresti poate fi gasita AICI

 

Pagina protestului de la Cluj poate fi gasita AICI

 

[Sursa foto: Facebook Avocatul Poporului]

 

TAGS : victor ciorbea avocatul poporului demisie liviu dragnea penali proteste psd petitie cluj bucuresti
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Charlie 2017-01-12
Cine este acest Ciorba ? Avocat al carui popor e?
viorica iovan 2017-01-11
Nici o televiziune nu a pomenit nimic
Total 2 comments.
1485
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.