Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


RFI Dacian Cioloş: Comisia de ancheta a PSD, demers populist. Dau vina pe tehnocrati
Vlad Toma - - - -
2017-01-11
Actualitate Interna
0

Dacian Cioloş, fostul premier al Romaniei, a declarat astazi, intr-un interviu pentru RFI, ca infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru verificarea activitatii fostului Guvern este un demers populist, fiind extrem de simplu sa dai vina pe tehnocrati pentru lucrurile care nu functioneaza.

 

Cioloş a precizat insa, in interviul pentru RFI, ca va pune la dispozia acestei comisii toate informatiile considerate necesare.

 

"Dacă cei care au iniţiat această comisie chiar voiau să ştie cum stau lucrurile, era simplu, puteau să întrebe la Ministerul de Finanţe, unde sunt toate aceste date şi toate aceste elemente, care să ajute să înţeleagă subiectul respectiv. Sunt chestiuni legate de tehnică bugetară, nu e nici o noutate ce s-a întâmplat anul acesta în buget şi tocmai de asta eu sper că dacă chiar se vrea o analiză, ea să se facă pe ultimii zece ani, să vedem cum au stat lucrurile pe ultimii zece ani între venituri prognozate la buget şi venituri realizate, între venituri şi cheltuieli, pe anumite tipuri de venituri şi cheltuieli, pentru ca lucrurile să fie clare", a afirmat fostul premier.

 

Ciolos a mai precizat ca banii nu pot fi trecuti de pe un an pe altul, chiar daca ar fi existat economii de anul trecut, deoarece bugetul e anual. Daca ar fi existat o gaura in buget, asa cum a afirmat Dragnea, asta s-ar fi vazut in deficitul bugetar, a spus fostul premier, precizand ca se transmit mesaje eronate, in interesul unora, care acum trebuie sa-si indeplineasca promisiunile electorale.

 

"Noi am stabilit, am prognozat la început un deficit bugetar de sub 3%, 2,8% a fost ţinta noastră şi deficitul realizat a fost de 2,6%, deci nu numai că nu s-a lăsat o gaură în buget, dar chiar deficitul a fost sub cel prognozat, în condiţiile în care la sfârşitul anului, aşa cum se întâmplă în general cu bugetele, s-au făcut mai multe plăţi, inclusiv am plătit toate restanţele de restituire a TVA-ului pe anul trecut, pe care nu le-am lăsat pe bugetul anului acesta, aşa cum se mai întâmplă uneori, de la un an la altul, tocmai pentru a facilita crearea bugetului pentru anul acesta", a mai afirmat Ciolos.

 

Cititi interviul integral pe rfi.ro

 

TAGS : dacian ciolos guvern buget psd liviu dragnea comisie parlamentara
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1504
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.