Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Clotilde Armand spune că USR s-ar putea rupe din cauza conflictelor ideologice
E.B. - - - -
2017-01-11
Actualitate Interna
1

Clotilde Armand, vicepreședinte al Uniunii Salvați România (USR), a trei forţă politică în Parlament, afirmă că partidul s-ar putea rupe din cauza conflictelor ideologice din interior. Totodă, ea susţine în USR nu există păreri unanime legate de mai multe teme importante.

 

 

Într-un interviu oferit Ziare.com, Clotilde Armand a vorbit şi despre excluderea soţului său din partid, încercările de intimidare pe care le-a resimţit, dar şi despre situaţia din USR care impune o serie de clarificări: "fie ne vom rupe în USR-dreapta, USR-stanga. Fie va trebui să găsim o propunere convingătoare care să fie acceptată de toţi, ceea ce e foarte dificil, pentru că nu exista o cultură democratică puternică".
 

Clotilde Armand: Fie, cum a anunţat Nicusor Dan, ne vom rupe în USR-dreapta, USR-stanga. Fie va trebui să găsim o propunere convingătoare care să fie acceptată de toţi, ceea ce e foarte dificil, pentru că nu există o cultură democratică puternică. Oamenii nu prea accepta ideile celorlalţi. E greu să pui toată energia să lupţi pentru idei care nu sunt ale tale şi să te adaptezi.

 
Clotilde Armand mai afirmă că în USR nu există păreri unanime legate de mai multe teme şi afirmă că a fost izolată în timpul campaniei electorale pentru alegerile din 11 decembrie


Clotilde Armand: Am fost izolată în timpul campaniei, pentru că USR era gestionat numai de oameni din Bucureşti. USR în teritoriu este un pic mai puţin progresist decât în Bucureşti. Eu mă opun ideilor progresiste din Biroul Naţional. Sunt extrem de respectuoasă faţă de poporul din care fac parte. Nu voi spune niciodată că ştiu mai bine decât poporul. De asta am făcut revoluţia în Franţa. Sunt gata să joc jocul democraţiei. Dacă poporul vrea altceva decât doresc eu, merg pe varianta poporului. Am fost deci gata să accept nişte idei care sunt impotirva ideilor progresitilor.

 

Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armând, a fost exclus din USR în luna decembrie, după ce a criticat pe Facebook partidul. 

 

Clotilde Armand afirma că soțul ei nu a nu a primit nimic scris, o hârtie semnată că este exclus. „Eu nu am fost cu acord cu această decizie, nu eram prezentă, eram la Cluj. A fost o decizie imatură. Dar fac parte din familia USR, între familii ne mai certăm. Cred că va trebui să ne împăcăm, Sergiu să reintre în partid”, mai spune vicepreședintele USR.

TAGS : Clotilde Armand USR partid ruptura Nicusor Dan conflic ideeologic
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
ionel 2017-01-11
In Franta cred ca ar fi fost mai greu sa intre un partid nou in parlament, oricum nu s-a mai intamplat asta de cateva zeci de ani, deci romanii au fost destul de deschisi la necunoscuti, as zice, chiar surprinzator de deschisi data fiind vechimea partidului de cateva luni (nici in plan personal francezii nu sunt exceptionali deschisi sa interactioneze cu necunoscuti, asa oricand, oricum, e un mit, romanii pot fi ok in privinta asta daca se simt bineveniti)
Total 1 comments.
2615
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.